Цікаве

Рецепт страви корейської «ттокпокки» на український манер. Мій експеримент вдався

Всім привіт! Мене звуть Саша, і в нашій родині обожнюють корейську кухню. Дочка (4,5 року) переймає наші смакові звички, любить пробувати все нове. Але корейська їжа може бути нереально гострою — таку їй поки не можна.

Вона мріяла спробувати ттокпокки, це рисові ковбаски в різних поєднаннях з соусом, овочами або м’ясом. Але їх завжди готують дуууже гострими. Вчора я знайшла вихід — приготувала дитячий варіант! Якщо хочете теж здивувати своїх діток, а заодно спробувати щось незвичайне, читайте мій рецепт.

Негострі Ттокпокки від ШурочкиСкажу відразу, комусь більше подобається самим ліпити ттоки (ті самі рисові ковбаски), але я віддаю перевагу готовий напівфабрикат. Що нам понадобитсяНа фото гострий кочудян, в останній момент замінила його на зелений негострий самджан)Ттоки — 500 грМорковь — 1 штЧеснок — 3 зубчикаЛук шалот — 3 луковицыСвинина — 500 грПекинская капуста — третина качана (можна більше)Зелений лук — для украшенияСоевый соус — 3-4 ст. л.

Кунжутне масло — 1 ст. л. Рослинне масло — 1 ст.

л. Паста самджан негостра — 1 ч. л.

Бульйон — 500 млНачнем готувати!Покрокових фотографій я не робила, оскільки всі кроки гранично прості. Але якщо у вас виникнуть питання, ви можете задати їх у коментарях)Першим ділом все наріжемо: свинину тонкими смужками, моркву півколом, часник дрібним кубиком, цибуля-шалот півкільцями. Від пекінської капусти беремо тільки білу м’ясисту частину і ріжемо її тонкою соломкою.

Обсмажуємо на сильному вогні свинину з рослинним маслом і часником. Вистачить кількох хвилин, щоб просочити м’ясо ароматом.Зменшуємо вогонь до середнього.

Додаємо моркву, цибулю, соєвий соус і тушкуємо 5 хвилин. Потім ллємо кунжутне масло, висипаємо капусту і тушкуємо ще пару хвилин. Можна додавати бульйон і ттоки.

В ідеалі бульйон повинен бути овочевим. У мене не було заготовки, тому я просто додала у воду сіль, куркуму і приправу для м’ясного фаршу)) Тут можна експериментувати, головне спробувати його на смак, перш ніж виливати на сковорідку.Тепер додамо пасту самджан.

Все, можна закрити сковорідку кришкою і залишити кипіти на 10 хвилин.Та-дам! Смачні ттокпокки готові! Для красивої подачі наріжте зелену цибулю по діагоналі і посипте зверху. Самі ттоки тягучі і пружні, думаю всі діти будуть від них у захваті)Рисові брусочки так приємно жувати, як тягучку))P.
S. Ми з чоловіком собі ще гострої пасти жахнули прямо в тарілку, все-таки вже звикли їсти «з перчинкою»)))Готуйте із задоволенням! Всі рецепти збираю по тегу #корея, привіт — рецепти Підписуйтесь на нього і на канал теж =) До нових зустрічей!

Related posts

Leave a Comment