Поради

10 помилок, які робить кожна господиня, але навіть не знає про це

Найчастіше всі домашні справи ми робимо за звичкою. Як навчили мама або бабуся. Або просто по інтуїції.

Але чи замислювалися ви коли-небудь про те, що непорушні правила і правила не зовсім? А ваші кулінарні звички – не що інше, як банальні помилки через брак інформації. Також читайте: Швидкий і дешевий суп, який обожнює вся сім’я (готується 15 хвилин)Пропоную перевірити себе. Пишіть в коментарях, чи здійснюєте ви ці промахи? Поїхали!ТОП-10 кулінарних помилок до Речі, я дуже здивувалася.

Адже вийшло багато збігів =( Але, як кажуть, на помилках вчаться. Чого не варто робити, якщо не хочете уславитися нікчемною господинею: 1. Використовувати одну і ту ж обробну дошку для всіх продуктів.

На кухні повинне бути, як мінімум, дві-три обробної дошки. Перша – для м’яса і риби (і то, краще розділяти ці продукти), друга – для овочів, фруктів, зелені та ін. Адже м’ясо (а тим більше риба!) має досить специфічний запах, який не завжди зникає за одне миття.

Тим більше його «сік» (тобто кров) з часом вбирається у дошку, якщо ми говоримо про дерев’яною. Погодьтеся, різати після цього фрукти якось зовсім негігієнічно..

. Джерело: craftsi.ru2.

Розморожувати м’ясо з допомогою теплої води. Природно, що чекати ніхто не любить. Особливо, коли потрібно приготувати терміново.

Але все-таки постарайтеся подумати про страву заздалегідь і вийняти м’ясо з морозилки за кілька годин до готування. Розморожування гарячою водою призведе до того, що м’ясо просто втратить свої смакові якості і стане жорстким. А воно нам треба? 3.

Промивати макарони. Пережитки минулого, від яких так складно позбутися багатьом сучасним господиням. Якщо раніше такий спосіб готування можна було виправдати «поганими» макаронами, які після варіння злипалися в один великий пельмень, то зараз виправдань немає.

Якісні макарони з твердих сортів пшениці не потребують промивання, і, навпаки, тільки втратять всю свою чарівність, якщо облити їх холодною водою. Та й взагалі, що може бути краще гарячої ароматної пасти з тягучим сиром? Ммм..

. Джерело: 1zoom.me4.

Погано мити овочі і фрукти. Ці продукти, якщо вони не вирощені вдома на городі, недостатньо лише обполоснути водою (нехай і гарячої). Щоб видалити непотрібний наліт, яким покривають овочі для більш тривалого зберігання, знадобиться губка для миття посуду (в деяких випадках – металева; наприклад, для миття картоплі, якщо хочете приготувати його в мундирі) і навіть спеціальний засіб для миття/сода.

 5. Готувати на холодній сковороді. Налили масла, поставили на вогонь і давай кидати продукти – знайомо? Адже так важко почекати 2-3 хвилини, поки сковорода нагріється.

Якщо покласти продукти в холодне масло, то вони просто почнуть їм просякати, а далі – тушкуватися. Апетитною скоринки точно не вийде. Так що, дорогі господині, терпіння і тільки воно! 6.

«Заливати» крупи. Багато хто до цих пір згадують іншу рідку гречку зі школи чи садочка. А вся справа в тому, що кухарі просто не дотримувалися пропорції.

От і виходила не розсипчаста ароматна крупа, а незрозумілою консистенції «суп». Використовуйте півтори склянки води на один стакан гречки. А якщо бажаєте отримати більш корисне блюдо – просто залийте крупу окропом, так вона не втратить вітаміни.

 7. Ігнорувати спеції. Що там в арсеналі середньостатистичної господині? Чорний/червоний перець, лаврове листя і яка-небудь універсальна, з сильним складом, приправа? Не проходьте повз прилавки з ароматними спеціями.

Адже навіть простий рис, приготовлений на гарнір з куркумою або зірою, придбає новий смак і навіть вид. 8. Забувати про красивої подачі.

Ясна річ, що головне в їжі – її смак. Але коли ще й око радіє – чого ще бажати? Не полінуйтеся і виберіть п’ять хвилин на те, щоб прикрасити вечерю для своїх домашніх. А в якості подяки, можливо, отримаєте до блиску вимитий посуд =) Джерело: multivarenie.

ru9. Додавати в пюре холодне масло і молоко. Це значно ускладнює процес готування.

Збити картопля з замороженим маслом – то ще пригода. А якщо ви хочете подати пюре до вечері гарячим – не полінуйтеся і підігрійте молоко. 10.

Часто перевертати рибу під час смаження. Дочекайтеся, поки скоринка не знайде красивий золотистий відтінок, а вже потім перевертайте. Інакше є ризик того, що риба розвалиться на дрібні шматочки.

А там вже не до красивої подачі…
Так що, перевернути два-три рази цілком достатньо.  Ну що, хто впізнав себе в цьому списку, признавайтесь? =)

Related posts

Leave a Comment