Рецепти

Як смачно приготувати перловку на гарнір – рецепти

Чи Любите перловку так, як люблю її я?)))Кус кус, булгур, рис, квасоля і т. д. при такому розмаїтті круп на полицях наших магазинів, перловка, чомусь незаслужено забута!Щоб смачно приготувати перловку на гарнір, її потрібно або довго варити, або попередньо замочити у воді.

Для приготування розсипчастою перловки, її заливають окропом, а для більш в’язкої каші, воду в каструлю наливають холодну. Перлова каша з цибулею і картофелемПерловая крупа – 200 гЛук – 2 шт. Картопля – 300 гРастительное масло – 40 млСоль – 1 ч.

ложкаПриготовление:Крупу замочують будь-яким зручним способом. Потім варять у підсоленій воді до м’якого стану.Ріпчасту цибулю шаткують (не дуже дрібно) і пасерувати на рафінованій олії до золотистого відтінку.

Очищений картопля подрібнюють (можна натерти на крупній тертці, можна нарізати маленькими кубиками). Додають картоплю в сковороду до цибулі.Овочі підсолюють і готують далі на самому маленькому вогні.

Як тільки картопля стане м’яким, сковороду знімають з вогню.Вже готову перловочку змішують з готової картопляно-цибулевої сумішшю. Закривають кришкою і дають настоятися в теплі ще півгодини.

Після цього подають на гарнір або як самостійне блюдо.Перловка з морквою і лукомПерловая крупа – 1 склянка Морква — 2 шт. Цибуля — 2 шт.

Вода — 5 ст. Томат – 2 шт. Масло для смаження — 4 ст.

ложкиСливочное масло – 2 ст. ложкиЕсли ви шукаєте рецепт, як приготувати розсипчасту перловку без замочування і зробити з неї приголомшливо смачний гарнір до м’яса, то зупиніть свій вибір саме на цьому варіанті. Думаю, він вас не розчарує.

Приготування:Промиту крупу заливають водою в пропорції 1:5. Тобто на 1 склянку сухої крупи потрібно 5 склянок води. Всі ставлять на вогонь і варять 45 хвилин.

Це можна зробити не тільки в звичайній каструлі, але також в мультиварці або скороварці.Після цього зайву рідину зливають. У кашу додають вершкове масло і залишають настоюватися.

Ріпчасту цибулю, моркву і помідори ріжуть кубиками. Спочатку обсмажують цибулю, потім додають до нього моркву і томат. Всі овочі тушкують під кришкою на слабкому вогні хвилин 10, періодично помішуючи.

З’єднують настоявшуюся перловку з овочами, солять, перчать і хвилин п’ять томити під кришкою. Після цього відразу подають на стіл в парі з куркою, яловичиною або котлетами.Рецепт з овочами і тунцомТунец в маслі – 1 банкаПерловка – 1 ст.

Цибуля – 1 штЧеснок – 3 долькиКабачок – 1 штМорковь – 1 штСоль, перецЛавровый листикРастительное масло – 3 ст. ложкиЭто страву відразу поєднує і гарнір, і рибний компонент. Поєднання з тунцем може здатися незвичайним, адже це не курка і не свинина.

Але зробивши все за рецептом, ви переконаєтесь, що це смачно!Приготування:Після замочування перлову крупу відварюють до м’якого, але розсипчастого стану. Знову Зайву воду зливають через друшляк і ще раз промивають перловку. Можна зварити розсипчасту перловку без замочування (наприклад, в скороварці) – теж варіант для цієї страви.

Всі овочі (цибулю, кабачок цукіні. морквину) дрібно шаткують. Обсмажують в олії на розпеченій сковороді спочатку цибулю, потім додають решту овочеву нарізку.

Додають в сковороду відварену перлову кашу і консерви (разом з маслом).Солять, перчать, кладуть лаврушки і все акуратно перемішують. Тушкують під кришкою хвилин 5-7 хвилин.

Щоб приготована на гарнір перловка була смачною, її потрібно відразу після варіння подавати до столу. Остигле блюдо, так само як і вдруге підігріте стає жорстким і втрачає свої смакові якості.Перловий гарнір з буряком – “Перлотто”Перлова крупа — 1 ст.

Лук — 1 шт. Буряк — 1 шт. Часник — 3 зубчикаСливочное олію — 1 ст.

ложкаБульон — 2 ст. Вода — 1 склянка Вино біле сухе – 0,5 ст. Дуже смачний і незвичайний гарнір.

Перловку зазвичай не рекомендують часто вживати при наявності закрепів. Але приготована за цим рецептом страва є винятком. Буряк здатна покращувати перистальтику кишечника, тому це обмеження можна сміливо зняти, якщо готувати такий гарнір.

Приготування:За рецептом потрібен цибуля-ріпка. Його ріжуть і пасерувати на розігрітій сковороді хвилини три. Потім додають до нього подрібнений часник і продовжують обсмажування ще пару хвилин.

Після цього в сковороду викладають замочену з вечора (краще в термосі) перлову крупу і наливають вино. Постійно перемішуючи вміст, підігрівають кілька хвилин, поки не зникне винний аромат.Додають в масу порізану на дрібні кубики буряк, лимонний сік і 2 склянки теплого (або ще краще гарячого) бульйону, трохи розведеного водою.

Бульйон можна приготувати на будь-якому м’ясі або овочах.Закривають сковороду кришкою і тушкують на малому вогні 25 хвилин, не забуваючи час від часу перемішувати масу.Через зазначений час кришку знімають і тушкують ще хвилин двадцять.

Якщо рідина швидко випаровується, то необхідно підливати бульйон. За цей час буряк і перловка встигнуть розм’якнути. Рецепт з зеленим горошкомПерловая крупа – 2 склянки Морква – 2 шт.

Зелений горошок – 1 банкаЛук – 1 шт. Каррі – 1 щепоткаСпеции до пловуРастительное масло – 30 млПриготовление:Крупу промивають і просушують. Обсмажують на сухій сковороді протягом 6-8 хвилин.

Після цього перловка придбає приємний горіховий присмак зразок крупи булгур.Ріпчасту цибулю ріжуть на кубики середньої величини.Моркву натирають на крупній тертці або шинкують, щоб вийшла тоненька соломка.

Цибулю з морквою обсмажують в маслі 2-3 хвилини.Складають у казан (або чашу мультиварки) обсмажені овочі, консервований зелений горошок. Додають за смаком сіль, перець, каррі та інші приправи.

Потім викладають обсмажену крупу.Заливають вміст окропом таким чином, щоб рівень води був на 2 см вище крупи.Дають майбутнього гарніру покипіти пару хвилин на сильному вогні.

Після цього вогонь зменшують до мінімуму і накривають каструлю кришкою. Варять перловку з овочами 50-60 хвилин.Приготовлена таким чином перловка нагадує вегетаріанський плов, тому може подаватися як самостійне блюдо.

Але при цьому каша відмінно підходить і в якості гарніру до м’яса.Перловка на гарнір з грибами і овощамиПерловая крупа – 1 ст. Гриби – 200 гЛук – 1 шт.

Морква – 1 шт. Кабачок – 1 шт. Біле сухе вино – 50 млТвердый сир – 30 гЗеленьОливковое маслоЭто страва добре саме по собі, але при бажанні його можна використовувати і як чудовий гарнір до курки або будь-якого іншого м’яса.

Пікантність створюється за рахунок великої кількості інгредієнтів, але так як всі вони доступні, приготувати страву зможе кожен охочий.Приготування:Перловку необхідно замочити з вечора і потім зварити з неї розсипчасту кашу.Моркву натирають на крупній тертці, цибулю-ріпку шаткують середніми кубиками.

Обсмажують підготовлені овочі в оливковій олії.Кабачок ріжуть на маленькі кубики. Якщо він молодий, то з нього можна не знімати шкірку, а ось старий кабачок краще почистити.

Додають кабачкову нарізку в сковороду до цибулі і моркви.Разом з кабачком відправляють на вогонь порізані гриби і зелень (кріп, петрушку). Гриби підійдуть будь-які, наприклад, шампіньйони.

Поливають вміст вином, солять, перчать і тушкують на слабкому вогні без кришки, щоб алкоголь міг вільно випаруватися.Додають готову перловку, перемішують і залишають на вогні на 5 хвилин прогрітися. Після цього дають страві настоятися під кришкою хвилин 15-20.
При подачі на стіл перлову кашу з грибами посипають натертим сиром і залишками зелені.

Related posts

Leave a Comment