Рецепти

Смажена перловка – оригінальна страва, що стало на душі навіть не люблячим людям перловку

Відмовляючись від будь-яких продуктів з тих чи інших причин, люди позбавляють себе шансу відчути всі смакові відтінки. Яскравим прикладом стала дуже популярна сьогодні перловка.У багатьох асоціативно вона пов’язана з армійської їжею.

Це перша причина. І друга – це її дешевизна. Поряд з минтаєм чому вона включена в розряд їжі для бідних.

Саме тому здобули «успіх» люди не опускаються до її рівня в їжі.А даремно. Використовуючи нехитрі інгредієнти з перловки можна приготувати безліч страв, про один з яких і піде мова нижче.

ИнгредиентыДля створення кулінарного шедевру виявляться необхідні:· 200 грам перлової крупи;· 4 болгарських перцю;· 2 великі цибулини солодкого лука;· Пара зубочки часнику;· Соняшникова олія, прянощі, сіль і перець по смаковим пристрастям кулинараПриготовлениеНа першому етапі необхідно запекти овочі. Для цих цілей перець, звільнений від насіння і плодоніжок, розрізається навпіл. Цибулю після нарізки восьмушками розкладається на складові частини.

Овочі солятся, присмачуються соняшниковою олією і відправляються в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на період від 20 до 30 хвилин.У процесі запікання овочів слід налити в каструлю, має товсте дно, масло. Краще всього зупинити свій вибір на запашному або нерафінованій олії.

Розігріваємо і висипаємо в каструлю масло попередньо промиту і висушену перлову крупу.При активному перемішуванні вона обсмажується до тих пір, поки поверхня не придбає характерний карамельний колір і не почне виділяти горіховий аромат. Як тільки процес обжарювання перловки завершено, її необхідно підсолити і влити в каструлю буквально пару склянок окропу.

Потім ємність накривається кришкою, і крупа всередині має зваритися до своєї готовності. Це, як правило, йде близько 25 -30 хвилин. За цей час встигнуть запектися овочі.

Перець очистіть від шкірки і нарізати його у формі витягнутих прямокутників так, щоб розмір перцю збігався з лусочками вже запечених цибулин.Після того, як перловка буде готова, її потрібно змішати з овочами і додати в кашу пару зубочки попередньо подрібненого часнику і нашатковану пряну зелень.Приготоване блюдо виступить в ролі самостійного блюда у вигляді теплого салату, так і в якості гарніру в доповнення до м’яса.
Ми дуже цінуємо своїх передплатників. Додавайте свою думку і слідкуйте за нашими новинами. При цьому не забудьте підписатися на наш канал

Related posts

Leave a Comment