Вітаміни

У магазинах розкупили всі лимони. Без паніки!

Сьогодні, після відвідин 3х продуктових магазинів в Єкатеринбурзі, я не знайшла ні одного лимона. Люди в паніці розкупили всі лимончики, думаючи що отримують з них купу вітаміну С і тепер ніякий вірус їм не страшний. Однак, не багато знаю, що натуральні джерела вітаміну С не обмежуються цитрусовими.

Більш того, багато хто не отримують вітамін с З лимона, так як неправильно його вживають.Почнемо з того, що вітамін С вкрай чутливий до високих температур, світлу й кисню. Додаючи лимон в гарячий чай, ви просто вбиваєте всі його корисні властивості!Продукти, що містять вітамін С, потрібно обов’язково зберігати в холодному і закритому від світла місці, вживати відразу після різання і намагатися не піддавати термічній обробці.

А тепер поговоримо про інших природних джерелах вітаміну С:Смородина і петрушка – в 3,5 рази більше вітаміну С, ніж у цитрусових.Червоний і зелений перець – в 2,5 рази більше вітаміну С, ніж у цитрусових.Брокколі – в 2 рази більше вітаміну С, ніж у цитрусових.

Ківі – в 1,5 рази більше вітаміну С, ніж у цитрусових.Менш ніж цитрусові, але теж багаті вітаміном С: кольорова капуста, малина, диня, батат, редис, томати, рукола, шпинат, гарбуз, бобові. Все ще думаєте що вам не вистачить вітаміну С на полицях?Не забувайте, що крім лимона, в чай можна додати апельсин або грейпфрут.
Теж виходить дуже смачно! А багатьма улюблений “антивірусний” напій з лимона, імбиру і меду, потрібно заварювати строго теплою, а не гарячою воді! Якщо імбир любить окріп, то лимон і мед втрачають свої корисні властивості потрапляючи в гарячу воду!Друзі! Дякую, що читаєте! Якщо ця стаття вам сподобалася – поставте “Лайк”, напишіть коментар підписатися на канал! Всім здоров’я і удачі!

Related posts

Leave a Comment