Чому ми всі повинні обов’язково є буряк?

Буряк є джерелом енергії і багатьох цінних вітамінів. Вона допомагає роботі серця, діють проти ракових клітин, дезактивують організм. Крім того, вона низькокалорійна і не містить жиру.

Чому все-таки варто їсти буряк? Є як мінімум кілька причин. Дивлячись на нинішній потік продуктів харчування і популярність суперпродуктів, імпортованих з найвіддаленіших куточків земної кулі, хочеться сказати: хваліть інших, ви не знаєте своїх! Хоча немає нічого поганого в тому, щоб спробувати світову кухню, іноді варто спробувати продукти з власного двору і знову згадати їх смак і користь для здоров’я. Буряк заслуговує нашої уваги – вона справжня вітамінно-мінеральна бомба.

Буряк використовувався нашими предками з давніх часів в таких стравах як – червоний борщ, чи буряк з хроном. Все-таки, наші предки мали гарну інтуїцію, поміщаючи буряк в своє меню, тому що цей овоч містить багато цінних вітамінів і мінералів, які добре впливають на стан нашого організму.Буряк є природною опорою для сердцаСвекла цінується із-за дуже великої кількості нітратів – хімічних речовин, які збільшують концентрацію оксиду азоту в крові.

Для нашого організму це означає зниження споживання кисню при поліпшенні його розподілу. У спортсменів це призводить до збільшення м’язової продуктивності і, як наслідок, до підвищення продуктивності. Для людей з гіпертонією велику кількість нітратів призводить до зниження артеріального тиску.

Ефекти корисної дії буряків не змусять себе довго чекати – це спостерігається через 6 годин після вживання овоча, а корисний ефект триває протягом 24 годин! Також, буряк підтримує кровоносну систему. Вона рекомендуються для людей, які страждають від анемії а також лейкемії.Буряк є ліками від проблем з пищеварениемПотребляя буряк, ми також допомагаємо нашій травній системі.

Буряк є залужнюючих або лужним продуктом, тому не допускає підкислення організму. В нашій їжі, зараз, стало занадто багато оброблених продуктів харчування, які поглиблюють проблеми з шлунком, а буряк допомагає підтримувати кислотно-лужний баланс, оскільки нормалізує секрецію жовчних кислот. Це неоціненно при печії, вона також добре допомагає при запорах, тому що це цінне джерело клітковини.

Крім того, бурякова закваска є природним пробіотиком з-за високого вмісту молочної кислоти, що утворюється в процесі його ферментації.Вона допомагає проти ракаСвекла зобов’язана своїм кольором бетану. На додаток до функції барвника цей природний барвник є відмінним антиоксидантом – він знищує вільні радикали, які не тільки прискорюють процес старіння, але і пошкоджують структури ДНК, що викликають рак.

З цієї причини рекомендується вживати буряковий сік людям, які борються з раком, і людям після хіміотерапії. Робота бетанинов підтримується антираковими антоцианинами, а також рідкісними мінералами: цезієм, рубідій і кобальтом, вони, як вважають, інгібують рак. Бетаїн, сестра вище згаданого бетанина, також бореться за наше здоров’я.

Це хімічна сполука знижує рівень шкідливого холестерину і сприяє детоксикації печінки, а також знижує рівень гомоцистеїну-амінокислоти, яка призводить до атеросклерозу.Вона запобігає остеопорозСвекла особливо корисна вагітним жінкам, тому що вона містить багато фолієвої кислоти, яка запобігає вроджені вади розвитку плода. Літні люди також повинні подбати про присутність цього овоча в своєму раціоні, тому що кремній, що міститься в буряку, бере участь в абсорбції кальцію, запобігаючи остеопороз.

Буряк забезпечує кровопостачання мозку, покращуючи пам’ять і запобігаючи появі перших ознак деменції. Деякі дослідження показують позитивний вплив буряків на стан людей, що страждають хворобою Альцгеймера. Цей червоний овоч особливо корисний жінкам старше 50 років, тому що він пом’якшує наслідки менопаузи, такі як нерівномірне серцебиття.

Як краще всього їсти буряк?Буряк це не тільки борщ і буряк! Ніщо не заважає вам включити уяву і вичавити, наприклад сік з буряка або приготувати крем-суп або навіть буряковий торт. Але будьте обережні! Корисні вітаміни руйнуються при приготуванні їжі при високих температурах.Буряк є джерелом енергії і багатьох цінних вітамінів.

Її можна рекомендувати практично всім: вона низькокалорійна, повна вітамінів і мінералів і не містить жирів. Протипоказання? У неї досить високий глікемічний індекс, що означає, що люди з діабетом повинні уникати її. Всі інші, повинні обов’язково її їсти.
Шановні читачі! якщо вам сподобалася стаття, тоді підпишетеся і поставте лайк. Тоді я буду знати, що вам це цікаво і продовжу писати для вас статті, і це також допоможе у просування каналу, заздалегідь велике вам спасибі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *