Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Продовжуємо розмову про домашніх пельменях.

Тема ця виявилася досить великою і в одній статті просто не вмістилися б всі складові цього дуже популярного і найсмачніше страви.

Тому я вирішила написати цілу серію статей, в одній з яких ми з вами вже дізналися кілька способів приготування еластичного тесту для пельменів, в подальших розглянемо як правильно їх ліпити, а потім зварити або посмажити.

 Ну а сьогодні наша розмова піде про начинку, про те як приготувати смачний і соковитий фарш для пельменів.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Як ви думаєте – що робить це блюдо таким незабутньо смачним і ситним? Ну звичайно ж, фарш! Начинка, приготована за всіма правилами … або, може бути, з якою небудь вигадкою.

Пельмені ліплять в багатьох країнах, і начинку для них готують з різних видів м’яса – не тільки з більш звичних нам свинини, яловичини, курки, індичатини, гусака, а й навіть з таких як оленина, лосятина, ведмежатина. Але їх сьогодні ми обговорювати не будемо, я пропоную рецепти смачного фаршу зі звичайних, звичних кожному їх нас, сортів м’яса.

Який рецепт самий-самий смачний – питання спірне, оскільки є і класична версія і її різновиди, так що вибирати вам. Дивіться, пробуйте і діліться своїми результатами в х.

Класичний рецепт начинки з яловичини і свинини

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Склад продуктів:

  • яловичина – 500 гр.
  • свинина -500 гр.
  • цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • часник – 50 – гр.
  • вода – 150 гр.
  • сіль – 20 гр.
  • перець – 3-5 гр.

Як приготувати фарш:

Візьмемо приблизно по 500 грам яловичини і 500 грам свинини:

Дуже смачні домашні пельмені з яловичиниІ наріжемо м’ясо на шматочки, щоб було зручно пропустити їх через м’ясорубку.
А також нам знадобиться 250 грам цибулі і 50 грам часнику, які попередньо очищаємо.Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

І пропускаємо все в м’ясорубці, чергуючи наші інгредієнти – свинину, яловичину, цибулю з часником. І повторюємо знову.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

На це кількість м’яса потрібно 20 грам солі і, за смаком, чорного меленого перцю – приблизно 3 – 5 грам і додаємо близько 150 грам води – так фарш вийде набагато соковитіше і не буде липнути до рук.

Маленький секрет, завдяки якому начинка для пельменів виходить взагалі незвичайною. Для цього потрібно в невеликій кількості води відварити два-три лаврових листки. Остиглий навар, як раз і додаємо в неї

Спробуйте, і ви самі помітите наскільки смачним, ніжним і соковитим виходить м’ясний фарш.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Тепер гарненько все перемішуємо і фарш на пельмені готовий!

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

З цієї кількості продуктів виходить 1 кг і 400 гр готової пельменній начинки.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Як зробити пельменний м’ясний фарш соковитим?

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Секрети приготування ніжного, ароматного, смачного і соковитого фаршу для пельменів дуже прості, якщо ви будете знати і дотримуватися деякі тонкощі:

  • Будь-яке м’ясо, яке ви берете для начинки повинно бути свіжим, інакше просто не отримати хорошого результату.
  • Доречно змішувати яловичину зі свининою, якщо ви комбінуєте сорти м’яса. А ось індичку з куркою краще не поєднувати, а таке м’ясо як кролятина краще нічим не доповнювати.
  • Розбавте фарш з яловичини невеликою кількістю яловичого бульйону. Від цього він стане соковитіше і м’якше.
  • Для більшої жирності м’ясної маси додають оливкове, рослинне або кунжутне масло. Також в неї можна покласти свинячий або яловичий жир.
  • Якщо фарш сухуватий, то його можна злегка розбавити молоком, вершками, сметаною, водою або томатним соком.
  • Сибірські господині додають до складу начинки колотий лід, а деякі навіть кладуть заморожений сік лохини, морошки або журавлини. А для ніжності багато хто використовує мелену капусту, протертий на тертці сиру картоплю або навіть кабачки.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

  • Щоб фарш для пельменів збагатився повітрям, пом’якшав і пишніше його потрібно добре вимісити, розминаючи пальцями і відбити. Просто візьміть частину м’ясної маси, покладіть в чистий целофановий пакет, закрутіть край, щоб маса не вилетіла і з невеликим зусиллям вдарте пакетом об стіл. Повторіть кілька разів.
  • Чим краще буде подрібнене м’ясо, тим ніжніше буде результат, проте не перестарайтеся і не перетворіть м’ясну суміш в рідку кашу.
  • Додаткові продукти, такі як цибуля, часник, зелень, перець, прянощі і т.д. додадуть пельмені фаршу аромату і пікантності.

Смачний фарш для пельменів зі свинини

Не секрет, що готовий, магазинний, за своїми смаковими якостями завжди програє домашньому, приготовленого вручну. Самостійно приготована м’ясна начинка виходить більш якісною і смачною, особливо якщо знати деякі тонкощі і застосовувати їх в процесі приготування.

Рецепт фаршу зі свинини для пельменів дуже простий, головне – дотримуватися балансу інгредієнтів:

  • свинина – 500 гр .;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • свіжий часник – 3 зубчики;
  • холодна вода – ½ склянки.
  • сіль і спеції – за смаком;

Яке свиняче м’ясо взяти? Якщо вам подобаються пельмені посочнее і жирніший, то беріть свинячу грудинку – в ній досить і м’яса і сала. А ось шия або окіст – це більш пісний варіант.

Якщо ви любите, щоб цибуля відчувався в начинці, що не прокручуйте його на м’ясорубці разом з м’ясом, а порубати на дрібні кубики гострим ножем.

Фарш зі свинини вийде соковитим, якщо в нього додати холодної води або огіркового розсолу.

Ви можете додати будь-які приправи, виходячи з ваших уподобань і смаку, головне не переборщити, щоб не перебити смак м’яса. Зелена цибуля, коріандр, мелений чорний перець і дрібно нарізаний часник додадуть пельменній начинці ще більше пікантності.

Ретельне вимішування значно покращує смак і консистенцію фаршу. Помісити його, як ви робите це з тестом, або відбийте ляпасами об стіл або дошку. Після такої процедури він не повинен сильно липнути до рук або бути занадто пружним.

Прокрутивши м’ясо на м’ясорубці, додаємо сіль, цибуля, часник і приправи. Вливаємо холодну воду частинами: наливаємо трохи і вимішуємо, потім ще трохи і знову помісити, і так кілька разів, поки не буде вилита вся вода.

Як приготувати фарш на пельмені з яловичини

Домашні пельмені, зроблені власноруч з добірних продуктів – це справжнє смакота. А правильно приготовлені пельмені з яловичини можна їсти хоч на сніданок, хоч на обід, хоч на вечерю.

  •  Рецепт цього універсального страви припаде до душі абсолютно всім, адже простий яловичий фарш вважається найбільш дієтичним.
  • Підготуємо всі необхідні продукти і переконаємося, що ми нічого не забули 🙂

Нам знадобиться:

  • яловичина – 300 гр.
  • ріпчаста цибуля – 4 шт.
  • вода – 100 мл.
  • сіль, перець – за смаком

Ретельно промиваємо і висушуємо шматок яловичини. Розрізаємо м’ясо на великі шматки для зручності подальшої готування. Також, досить крупно, нарізаємо очищений цибулю. Всі інгредієнти по черзі закладаємо в м’ясорубку і подрібнюємо.

Солимо і додаємо перець за смаком, ретельно перемішуємо – і фарш для пельменів з яловичини готовий!

Якщо вам сподобалися рецепти, то поділіться ними з друзями через соціальні мережі, можете залишити свій коментар. Витративши на два кліка по кнопці соцмережі на початку або в кінці статті всього 10 секунд свого часу, Ви допоможете нашим проектом. Спасибі!

Начинка для домашніх пельменів з курячим фаршем

Тепер давайте приготуємо курячу начинку, як і всі інші – в домашніх умовах.

Я зазвичай беру цілу курку і спочатку відділяю м’ясо від кісток разом з жиром і шкіркою. Коли дана процедура завершена – пропускаю все через м’ясорубку з додаванням ріпчастої цибулі.

  1. Лука я кладу багато – не менше половини від ваги м’яса, а то і більше, тому курячий фарш для пельменів у мене виходить дуже соковитим і ніжним.
  2. Якщо ж ви не хочете возитися з оброблення тушки, і отримати більш дієтичний фарш, то використовуйте курячу грудку, але тоді в перемелене м’ясо вам потрібно буде додати трохи води, щоб в готових пельмені начинка була смачною і соковитою.

Додаткову легкість курячого фаршу додасть збитий яєчний білок. Тоді він вийде пишним, а пельмені просто дивовижно ніжними

За бажанням в курячу суміш ви можете додати зелень: зелену цибулю, петрушку, кріп, подрібнивши їх ножем. Я зазвичай зелень не додають, а посипаю нею вже готові пельмені.

Залишилося посолити, поперчити, згідно з вашим смаком і грунтовно перемішати.

Ще один кулінарний прийом – як зробити курячий фарш ніжніше – додати трохи вершків

Усе. Шикарна куряча пельменна начинка готова, можна приступати до ліплення пельменів.

  • Хоча, це вже тема наступної статті і вперед забігати не будемо.
  • А поки пропоную вашій увазі

Рецепт рибних пельменів – дуже смачно!

Не зовсім звична для багатьох людей начинка для домашніх пельменів, але, незважаючи на це, дуже і дуже смачна! Спробуйте приготувати пельмені з фаршем з риби, як в цьому відео і ви і ваші гості будете приємно здивовані!

Для начинки можна взяти філе будь-якої риби, якщо вона буде більш ласий – то і вам смачніше буде. А ще смачніше вийде, якщо змішати білу і червону рибку разом!

Вообщем, дивіться відео:

Ну що, друзі, ви вже визначили для себе – який рецепт вибрати сьогодні? Сподіваюся ті, що опис в цій статті сподобалися і допомогли вам, і тепер ви знаєте як приготувати смачну і соковиту начинку для пельменів!

Пельмені з яловичини

зберегти Я приготувала) оцінити Роздрукувати

Пельмені з яловичини мої худнуть модниці вважають більш корисними, ніж пельмені зі свининою. Для них спеціально я роблю фарш з чистою яловичини з цибулею.

Це така смакота і розкіш! Спробуйте!

Для пельменів з яловичини замісіть пружне, але пластичне тісто. Муки додавайте обережно, суворо за рецептом може і не вийти, тому як борошно буває дуже різна, з гарною чи поганою клейковиною. Тому сміливо, але розумно беріться за справу і дивіться за якістю тесту.

Якщо потрібно борошна додайте, але по чуть-чуть. Фарш буде соковитим від цибулі і води, тільки потрібно його гарненько вимісити. Деякі додають терту картоплю в фарш, теж добре! Пару картоплі не завадять, якщо вам не страшний крохмаль. Варять пельмені швидко, час залежить від розміру пельменів і ваших смаків.

Їх краще робити руками, якщо є час! Успіхів і смачного!

Призначення: На обід / На вечерю Основний інгредієнт: М’ясо / Яловичина Блюдо: Гарячі страви / Пельмені Географія кухні: Російська кухня

Складові:

  • Борошно – 470 Грам
  • Яйце – 1 Штука
  • Сіль за смаком
  • Яловичина – 700 Грам
  • Лук – 400 Грам
  • Перець – За смаком
  • Вода або молоко – 200 мілілітрів (тісто -130 мл, 70 мл – фарш)

Кількість порцій: 6-8 Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Борошно просіяти, зробити лунку, всередину влити яйце змішане з водою і сіллю.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Замісити пружне тісто і залишити його в теплому місці на півгодини.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

М’ясо порізати на шматки і прокрутіть через м’ясорубку.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Додайте перетертий на блендері часник, цибулю, сіль і перець. Вимісити фарш, додайте водички, щоб фарш був ніжним.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Розкачайте тісто і накрийте їм форму.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

В осередку викладіть фарш і накрийте тестом.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Форму прокатайте каталкою і викладіть пельмені на підносик посипаною борошном.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Пельмені варіть в киплячій, підсоленій воді.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Частина пельменів можна заморозити.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Варіть пельмені 7-10 хвилин після того як спливуть. Смачного!

Рецепт пельменів з яловичиною – 11 покрокових фото в рецепті

Пельмені – найпопулярніша страва, напевно, в кожній родині. Пропоную вам рецепт пельменів з яловичиною, які виходять незрівнянними. На мою думку, пельмені з класичною начинкою з яловичини – найсмачніше. Я додала в фарш трохи сала, можете готувати і без нього. Подати пельмені можна з вершковим маслом, улюбленим соусом, чорним меленим перцем.

борошно пшеничне вищого сорту – 300 г;

вода холодна – 130-150 мл;

масло рослинне рафіноване – 1 ст. л.

сало – 50 г (за бажанням);

сіль, перець чорний мелений – за смаком;

У миску насипати борошно. У борошні зробити заглиблення, додати сіль і сире яйце.

У миску насипати борошно.  У борошні зробити заглиблення, додати сіль і сире яйце.
Додати 1 столову ложку рослинної олії і, частинами вливаючи холодну воду, замішувати тісто – спочатку ложкою, а потім руками.

Додати 1 столову ложку рослинної олії і, частинами вливаючи холодну воду, замішувати тісто - спочатку ложкою, а потім руками.
Має вийти щільне, але не дуже туге, що не липнуче до рук тісто. Накрити тісто плівкою і залишити на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.

Має вийти щільне, але не дуже туге, що не липнуче до рук тісто.  Накрити тісто плівкою і залишити на 30-40 хвилин при кімнатній температурі.
Яловичину, очищену від плівок і сухожиль, нарізати на шматочки. Сало, якщо будете його використовувати, теж нарізати на шматочки.

Яловичину, очищену від плівок і сухожиль, нарізати на шматочки.  Сало, якщо будете його використовувати, теж нарізати на шматочки.
Подрібнити сало, м’ясо і очищений ріпчасту цибулю блендером або пропустити 2 рази через м’ясорубку. Фарш має вийти дрібного помелу.

Подрібнити сало, м'ясо і очищений ріпчасту цибулю блендером або пропустити 2 рази через м'ясорубку.  Фарш має вийти дрібного помелу.
Додати в фарш сіль і чорний мелений перець за смаком, влити 1 столову ложку крижаної води, ретельно перемішати. Додати в фарш сіль і чорний мелений перець за смаком, влити 1 столову ложку крижаної води, ретельно перемішати.
«Відпочиле» тісто обмять, розкачати його в корж товщиною не більше 5 мм, вирізати склянкою кружечки. У центр кожного кружечка помістити по чайній ложці підготовленого фаршу.

Зліпити пельмені звичайним способом.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичиниПельмені з яловичиною можна відразу варити або, якщо ви ліпіть багато пельменів про запас, викладіть їх на посипану борошном обробну досочку і відправте в морозилку.

Пельмені з яловичиною можна відразу варити або, якщо ви ліпіть багато пельменів про запас, викладіть їх на посипану борошном обробну досочку і відправте в морозилку.
Свіжоприготовані або заморожені пельмені викласти в киплячу підсолену воду, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-7 хвилин з моменту спливання. Подати блюдо до столу в гарячому вигляді. Пельмені з яловичиною, приготовані за цим рецептом, виходять найсмачніше, спробуйте!

Свіжоприготовані або заморожені пельмені викласти в киплячу підсолену воду, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-7 хвилин з моменту спливання.  Подати блюдо до столу в гарячому вигляді.  Пельмені з яловичиною, приготовані за цим рецептом, виходять найсмачніше, спробуйте!
Смачного!

Як приготувати пельмені з яловичини

Для всіх господинь пропонується рецепт найсмачніше домашніх пельменів з начинкою з яловичого фаршу. М’ясний інгредієнт доповнений подрібненим ріпчастою цибулею і спеціями. Важливе значення в смаку пельменів відіграє тісто для них. Ми пропонуємо швидко замісити його, використовуючи охолоджену кип’ячену воду, муку і куряче яйце. Ліпити домашні пельмені будемо вручну.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

  • Час приготування:
  • 5 хвилин – підготовка інгредієнтів;
  • 5 хвилин – заміс пельменного тесту;
  • 5 хвилин – підготовка м’ясної начинки;
  • 40 хвилин – ліплення пельменів;
  • 10 хвилин – варіння пельменів.
  • Всього весь процес займе приблизно 1-1,5 ч.
  • Кількість порцій:
  • Із вказаної кількості продуктів виходить 10 повноцінних порцій.
  • Готується: на плиті
  • Складові:
  • Для пельменного тесту:
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 2,5-3 склянки;
  • Яйце сире куряче – 1 штука;
  • Вода прокип’ячена, остудженому – 1 стакан;
  • Сіль – 1 ч. Ложка.

Для начинки:

  • Фарш яловичий – 450 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для варіння пельменів:

  • Вода – 2,5 л (скільки буде потрібно);
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Лавровий лист – 1 штука.

Пельмені з яловичини рецепт покроково з фото

Крок 1

Для домашніх пельменів з яловичиною беремо необхідні продукти в потрібній кількості.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 2

У глибоку, зручну для замісу тіста миску просіваємо пшеничне борошно. Кидаємо в неї сіль, перемішуємо сипучі інгредієнти так, щоб в центрі вийшла воронка.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 3

В борошняну воронку забиваємо куряче яйце.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 4

Далі вливаємо воду.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 5

Починаємо заміс пельменного тесту, спочатку перемішуючи інгредієнти виделкою (ложкою), а потім перемістивши процес на робочу зону кухонного столу. Тісто поки прибираємо в прохолодне місце, накривши серветкою.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 6

У розморожений яловичий фарш додаємо подрібнений на тертці ріпчаста цибуля. Підсипає в бажаному кількості спеції.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 7

Добре вимішуємо фарш. Начинка для пельменів готова.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 8

Тісто ділимо на шматочки для зручності. Кожен шматочок розгортає в тонкий пласт. Використовуючи кулінарне кільце, вирізаємо для пельменів круглі заготовки.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Якщо кулінарного кільця немає, використовуйте звичайний стакан.

крок 9

На кожну заготовку з тіста викладаємо від 0,5 до 1 ч. Ложки м’ясної начинки (залежить від діаметра заготовки).

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

крок 10

Скріплюємо краю заготовки, ховаючи начинку всередині. Кінці скріплюємо. Пельмені готові!

  1. крок 11
  2. Домашні пельмені з яловичиною залишилося тепер тільки відварити або заморозити «про запас».
  3. Приємного всім перекусу!

Пельмені з яловичини

Порцій: 4 Час приготування: 1 година 20 хвилин Хороші рецепти

Пельмені – одна з найсмачніших домашніх страв. В силу того що реальний склад магазинного продукту перевірити складно, та й смак таких напівфабрикатів значно програє, краще приготувати пельмені в домашніх умовах з корисних продуктів.

Наприклад, тим людям, які дотримуються харчування по дієті стіл №5, потрібно звернути увагу, що в тесті не повинні бути присутніми яйця, а начинка повинна бути з нежирного м’яса, наприклад, яловичини, телятини, кролика або індички. До того ж будинку ви можете контролювати процес додавання спецій, які теж можуть негативно позначитися на здоров’ї, якщо буде надлишок.

Приготуємо сьогодні смачні і соковиті пельмені з яловичини з тестом на воді без яєць.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

покроковий фото рецепт

Фарш для пельменів з яловичини будемо готувати з додаванням цибулі і води, саме ці компоненти зроблять пельмені без свінінисочнимі.

Для швидкого приготування використовуємо Пельменниці. Якщо часу достатньо – можна зліпити домашній напівфабрикат вручну.

Складові:

Тісто для пельменів:

  • вода – 1 стакан,
  • сіль за смаком,
  • борошно пшеничне – 3 склянки.

начинка:

  • яловичина (переважно телятина) 200-300 грамів,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • сіль – в залежності від уподобань,
  • вода – 5 ст. ложок.

Для подачі до столу:

  • сметана до 10% – трохи,
  • вершкове масло – 20 грамів.

Процес приготування:

Для начинки подрібніть телятину і цибулю в измельчителе.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Додайте трохи солі, чисту воду і перемішайте, щоб соковитий фарш став однорідним.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Тісто для пельменів по дієті краще готувати найпростіше – на воді. Насипте борошно в миску або на стіл (як вам зручніше) і зробіть в центрі поглиблення.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Налийте воду і додайте сіль.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Починайте вимішувати пельменное тісто. Зробити це не так просто через те, що воно жестковатое, тому вам потрібно трохи постаратися. Залиште тісто на 20 хвилин.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Так як пельмені будуть готуватися в Пельменниці, то потрібно розрізати тісто на рівну кількість шматочків. Вийшло 4 шматочки, як раз на 2 рази.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Пельменниці дуже добре посипте борошном. Від цього буде залежати, як легко вийде дістати пельмені після приготування, щоб вони не розірвалися в процесі. Один шматочок тіста розкачайте тонко за розміром форми. Зробити це буде не так вже й просто. Викладіть пласт тіста на Пельменниці і в кожне поглиблення додайте начинку з фаршу.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Зверху, на начинку, викладіть ще один пласт підготовленого тесту. І починайте з зусиллям розгортати зверху тісто. Залишки тесту приберіть, переверніть Пельменниці – пельмені повинні акуратно висипатися з форми.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Якщо вам потрібно буде зробити заморожені пельмені, то викладіть їх на дощечку і приберіть в морозильну камеру.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Або відразу відваріть пельмені в солоній воді до готовності. Це займе не більше 10 хвилин часу з моменту закипання.

  • Потім викладайте їх в миску з вершковим маслом, перемішайте і подавайте до столу.
  • Можна подати пельмені з яловичини і з нежирною сметаною (до 10% жирності).
  • Як приготувати смачні дієтичні пельмені з телятиною розповіла Хоновец Євгенія, рецепт і фото автора.

Пельмені з яловичини – рецепт приготування страви з фото

21.01.2016 Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Рецепт приготування пельменів з телятиною, калорійність яких набагато менше за інших варіантів приготування, відомий багатьом домогосподаркам. Однак, кожна зможе його приготувати по-своєму. При цьому, смак готового блюда здивує будь-кого. Домашні пельмені з яловичини виходять соковиті і м’які – саме тому багато жінок намагаються приготувати дані вироби самостійно, а не купувати в магазині готові вироби. Адже самостійний спосіб приготування дозволить зробити будь-яку начинку, покласти улюблені спеції, зробити «зручну» форму пельменів. Крім того, додавши в фарш трохи води, його можна зробити більш соковитим, чого не скажеш про магазинну продукцію.

Калорійної готових виробів з телятиною становить 228 ккал. Тісто в даний рецепт потрібно щільне, але поряд з цим еластичне, щоб його зручно було розгортати і ліпити. Варто зазначити, що цей рецепт готується за допомогою спеціальної форми для ліплення пельменів, яка дозволяє вдвічі зменшити час приготування.

Де краще готувати пельмені?

Під час ліплення виробів у багатьох господинь виникає питання – де краще приготувати пельмені з яловичиною: пароварці, мультиварці, духовці або в каструлі.

Відразу варто відзначити, що для кожної жінки варіант швидкого і зручного приготування буде різний: деякі готують страву в пароварці, щоб вироби придбали соковитість і щільне тісто, інші готують в мультиварці, в якій не потрібно в міру приготування боятися, що вода википить і втече.

Але все ж багато хто вибирає традиційний спосіб приготування, здійснюваний за допомогою каструлі.

ПРОЧИТАЙТЕ: Готуємо тісто для пельменів без яєць | на мінералці

особливості приготування

Кожна страва наділене певними особливостями, які варто враховувати при приготуванні. Наприклад, пельмені з яловичиною варто ліпити заздалегідь, щоб фарш встиг дати сік. Кількість приправ також грає важливу роль, адже вони здатні кардинально змінити смак будь-якої страви, не кажучи вже про пельмені.

Фарш із телятини краще готувати самостійно, щоб він не містив ніяких домішок і мав щільну структуру. Багато цибулі – головний критерій приготування даного рецепту. До речі кажучи, велика кількість цибулі істотно впливає на калорійність готового блюда.

Якщо ви хочете, щоб домашні вироби нагадували хінкалі, додайте в начинку порізану, і злегка продавлені руками зелень.

Рецепт приготування пельменів з яловичини

Рецепт пельменів з яловичиною та свининою припаде до вподоби кожному, причому не тільки за смаком, але і способу приготування.

Домашні вироби виходять дуже ароматними і корисними, тому спробуйте приготувати такий рецепт в домашніх умовах, і ви будете приємно здивовані отриманого результату.

Відразу варто відзначити, що час приготування виробів залежить від форми і величини пельменів.

  • 500 грам борошна;
  • 700 г філе яловичини (її калорійність, на відміну від інших видів м’яса, невелика);
  • курине яйце;
  • 2 цибулини;
  • перець мелений;
  • сіль;
  • знежирене молоко або вода – 200 мл.

Важливо: воду слід розділити – 130 мл потрібно для тесту і 70 мл для начинки.

приготування:

  1. Домашні пельмені з телятиною необхідно починати робити з тіста. Борошно просіваємо в глибоку миску і робимо невелику лунку. Розбиваємо в неї яйце і наливаємо потрібну кількість води, в якій слід розчинити щіпку солі. Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  2. Замішуємо руками еластичне тісто. Важливо: борошна в рецепті написано приблизну кількість, тому не варто її відразу сипати, інакше вам доведеться додавати воду і сіль (кількість борошна залежить від її клейкості). Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  3. В результаті у вас повинен вийти куля, який не втрачатиме форму і осідати. Перекладаємо виріб в миску або пакет і відкладаємо «відпочивати». Через півгодини воно стане більш м’яким і еластичним. Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  4. Наступний етап, якого вимагає рецепт – підготовка начинки. М’ясо промиваємо під струменем води, нарізаємо на середні шматки і перекручуємо за допомогою м’ясорубки (також можна скористатися іншою кухонною технікою). Дуже смачні домашні пельмені з яловичиниВажливо: щоб страва втратило калорійність, з телятини коштує зняти жир. Перекладаємо готовий фарш в миску.
  5. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Додаємо їх до фаршу разом з сіллю і спеціями. Потім додаємо в начинку трохи води, щоб вона вийшла більш ніжною і соковитою. Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  6. Тісто розгортаємо за допомогою качалки і перекладаємо його на форму. Важливо, щоб воно лягло рівно – без складок.
  7. В осередку акуратно викладаємо фарш (1 чайну ложку) і накриваємо форму другим шаром тіста. Варто відзначити, що його потрібно якомога тонше розкачати, щоб після варіння тісто вийшло тонким і м’яким. Прокатуємо форму качалкою і викладаємо отримані вироби на дошку або піднос, заздалегідь посипаний борошном.Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  8. Варити домашні пельмені необхідно 10-15 хвилин в киплячій воді. Воду не забудьте посолити! Калорійність готового блюда становить всього 230 ккал. Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  9. Якщо ви приготували багато пельменів, половину можна заморозити. Готові домашні пельмені поливаємо маслом, майонезом, кетчупом або сметаною. Після цього блюдо можна подавати до столу. Виглядають вироби, приготовані в формі, красиво і апетитно.

ПРОЧИТАЙТЕ: Готуємо фарш зі свинини і яловичини

Пельмені з яловичини потрібно подавати в гарячому вигляді, хоча в такому випадку їх калорійність більше, ніж в охололи.

Домашні пельмені з яловичиною. Дуже смачні)) – пельмені з яловичиною

Вже пару місяців чоловік у мене просить пельмені (після заміжжя магазинні він перестав їсти), а у мене все руки не доходили приготувати. Але в підсумку сталося і вже другий день ми вечеряємо домашніми пельмені з яловичиною)) Ліплю за допомогою пельменниці. Так швидше.

  • Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  • Фото і рецепт під катом

Інгредієнти:
Тісто:
450 грам борошна
1 яйце
220 мл. холодної води
щіпка солі
50 мл. рослинного масла

  1. фарш:
  2. бульйон:
  3. сіль за смаком

500 грам яловичини
6 часточок часнику
1 середня цибулина
1/2 склянки води
сіль
чорний мелений перець
Вода
3 лаврові листки
пару стеблинок кропу і петрушки
50 мл. соєвого соусу
Приготування:
Тісто:
Тісто я замішую в хлібопічці. Всі інгредієнти, крім масла, складаємо в відерце в порядку, встановленому інструкцією. Через 5 хвилин замісу додаємо рослинне масло. Час замісу 20 хвилин.
Якщо немає хлібопічки, то можна приготувати тісто вручну. У воду додаємо рослинне масло, яйце. Розмішуємо. Додаємо сіль і борошно. Замішуємо тісто.

Готове тісто загорнути в харчову плівку і відправити на півгодини в холодильник.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

фарш:

У блендері подрібнити м’ясо з часником і цибулею. Додати сіль, перець. Розмішати і, продовжуючи розмішувати додаємо воду. Вимішуємо добре фарш, відбиваємо.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Пельмені:
Розкачуємо тісто. Беремо Пельменниці, щедро посипаємо борошном, не шкодуємо, інакше тісто може прилипнути. У кожну клітинку викладаємо 1/2 ч.л. фаршу і трохи притискаємо, але акуратно, щоб тісто не порвалося і стало сильно тонким, а то порветься при варінні.

Розкачуємо другий пласт тесту і накриваємо перший пласт з фаршем. Акуратно притискаємо руками. Качалку пріпиляем борошном і починаємо катати нею по тесту, щоб відділялися пельмені. Все це робимо акуратно, щоб тісто не порвалося. Відокремлюємо зайве тісто по краях.

І висипаємо пельмені на стіл, пріпиленний борошном.

І так робимо, стільки скільки треба. Я в цей раз наліпили 70 штук. Вони маленькі. На одну порцію йде штук 20 + вони чарівно смачні)) З цієї кількості тіста вийде приблизно 150 штук.

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Бульйон:
Ставимо каструлю з водою на плиту, додаємо лавровий лист, соєвий соус, сіль. Доводимо до кипіння і варимо хвилини 3.
Зменшуємо вогонь до мінімуму і відправляємо в каструлю наші пельмені.

  • Дуже смачні домашні пельмені з яловичини
  • Включаємо вогонь на половину, доводимо до кипіння і варимо хвилин 3-5.
  • Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Готові пельмені виловлюємо шумівкою і викладаємо на тарілку. Посипаємо чорним меленим перцем, подрібненою зеленню (у мене була суміш із зеленої цибулі, петрушки і кропу).
Можна додати трохи розсолику, він дуже смачний. Далі кожен додає, що більше подобається. Я люблю зі сметаною, чоловік – з кетчупом. Можна додати гірчицю. А можна просто з зеленню зжерти))

Дуже смачні домашні пельмені з яловичини

Домашні пельмені – дуже смачні і прості рецепти з покроковими фото вручну і з Пельменниці

Домашні пельмені – дуже смачне, просте і корисне блюдо. Приготоване з любов’ю і з хорошим настроєм, воно може стати просто шедевром кулінарного мистецтва.

???? Ось хто з нас не любить пельмені? Здавалося б, усього лише шматочки фаршу загорнуті в тісто. Але скільки насолоди вони приносять! Особливо в холодну зимову пору, коли гаряча їжа стає просто незамінною.

???? Розглянемо ж найсмачніші рецепти їх приготування в цій статті.

Пельмені – одне з найпростіших, смачних і популярних страв. Хтось вважає, що батьківщина наших вітчизняних пельменів – Комі-Пермятскій округ і придумали їх пермяки в 17 столітті.

Інші впевнені, що це геніальне по своїй простоті блюдо виникло в середовищі фіно-угорських кочівників на Уралі, а потім поступово поширилося по всій території країни і стало відомо навіть в далекому Китаї.

???? Ця страва завоювало величезну популярність, і все завдяки смаку і, звичайно ж, можливості заморожувати і зберігати його протягом тривалого часу.

Наші далекі предки робили пельмені самостійно в великих кількостях на всю зиму. Слово «пельмень» означає «хлібне вушко», адже за формою вони дійсно нагадують вухо.

Таку форму додали шматочку тесту з м’ясом не випадково – вона ідеально зберігає форму виробу при тривалому зберіганні. Наприклад, в Сибіру пельмені вважалися найсмачнішим зимовим блюдом.

Їх ліпили мішками, про запас і зберігали на морозі.

Ми вже готували смачні страви – ліниві голубці з капусти, ліниві вареники з сиру, гусака шматочками, тушковану капусту і м’ясний рулет. Сьогодні ж розглянемо приготування найсмачніших домашніх пельменів! ????

Зараз без зусиль можна купити готовий напівфабрикат в будь-якому магазині. З різними начинками і будь-якої форми – вибір величезний. Але немає в них душі і користі ???? , Так як в них кладуться різні смакові добавки та консерванти. І звичайно ж, бажано зробити це блюдо в домашніх умовах, особливо, якщо ви готуєте пельмені для дітей.

У кожної господині є свій улюблений рецепт, і різноманітність ще ніхто не відміняв. Тому сьогодні розглянемо варіанти простих і неймовірно смачних рецептів приготування.

???? Домашні пельмені з яловичиною, рецепти з фото

Пельмені я обожнюю! Мабуть, це одне з моїх найулюбленіших страв! Так само, як і всіх членів моєї сім’ї. Іноді буває, що спокушає і купую магазинні. Але незважаючи на те, що беру ті, що дорожчі, і з кращим складом, кожен раз отримую в результаті розчарування.

Коли їх їм, у мене неприємне відчуття … ніби всередині не м’ясний фарш, а якийсь повстяний кульку ((В принципі, пельмені – не таке вже складне блюдо, щоб не зробити його самій. Я досить часто готую щось більш трудомістке.

А пельмені все відкладаю на потім … Чому? Тому що мені хочеться зробити їх побільше, чи не на 1-2 рази. Отже, і часу на це йде півдня. Навіть коли воно є в такій кількості, зазвичай підкрадаються і інші справи …

Але періодично я все ж викроюю цей годинник, щоб кілька днів радувати домочадців смачними домашніми пельмешками!

Інгредієнти для тіста:

  • 1,2 кг пшеничного борошна вищого гатунку
  • 0,5 л води
  • 1,5 ч.л. солі
  • рослинна олія
  • Інгредієнти для начинки:
  • приготування:

– 1,2 кг яловичини – 2 великі цибулини – суміш перців – сіль просіяти всю муку. У холодну воду всипала сіль, розмішати і влила в поглиблення в борошні. Вимішуючи тісто, додала по черзі три яйця. Для зручності вимішування розділила тісто на 4 частини. Змастила руки рослинним маслом і вимісити на дошці еластичне тісто. Яловичину промила, пропустила через м’ясорубку двічі. Додала суміш перців і сіль.
З розкачане тісто нарізала формочкой для печива заготовки для пельменів. Можна для цього взяти склянку з тонким краєм, але в цей раз мені хотілося зробити пельмені невеликого розміру. 

Кожну заготовку трохи розім’яти і виклала начинку. 
Зробила защип. Вийняла з морозильної камери піднос, виклала на нього пельмені так, щоб вони не злиплися між собою. 

Коли були заморожені, розформувала по пакетиках. Ситний обід або вечерю на кілька днів забезпечений всій родині!😉

Готові пельмені подаю по-різному. У мене в родині поділ на два табори)) Хтось більше любить зі сметаною, хтось з вершковим маслом і яблучним оцтом. Я обожнюю другий варіант!

Чудовий фарш для пельменів

Вітання! 🙂Зараз в магазинах незліченне число найменувань пельменів на будь-який смак і гаманець. Але ми-то знаємо, що свої, домашні – набагато краще. Ми ж все з вами ліпили їх всією сім’єю, особливо взимку, щоб закласти ними все листи для духовки, заморозити на балконі, а потім скласти в мішечок і прибрати в морозилку. І потім готувати по рідкісним випадків. Тому що ліплення пельменів була особливим ритуалом, пельмені не їли коли завгодно, зате обов’язково подавали на Новий рік. І у кожної господині чи господаря був свій секрет тесту і фаршу. У моїх пельменів теж є родзинка – вони некрасиві 🙂Чи не тому, що спеціально їх такими роблю, а тому, що зі школи з ліплення і аплікацій у мене була стабільна трійка. Але якщо ці пельмені не про красу, то абсолютно точно – про смак. Про чудовий смак соковитих пельменів. Обов’язково спробуйте і переконайтеся самі 🙂

Нам знадобиться:

500 грамів фаршу «Домашній» (свинина / яловичина в пропорції 40/60) Чайна з гіркою ложка соліТреть чайної ложки чорного меленого перцаЧетвертая частина чайної ложки червоного меленого перца200 мілілітрів рідких слівокБлендер з чашею (обов’язково)

Як готувати:

Сюди не підійде звичайний фарш з м’ясорубки. Фарш потрібен подрібнений саме в блендері, щоб вийшла однорідна маса. Це необхідно, щоб вершки рівномірно розподілилися по ній. Отже, спочатку збиваємо м’ясо або фарш в блендері.

У мене на 700 ват, цього вистачає, щоб нормально розмолоти м’ясо на волокна. З меншою потужністю може не витягнути, з більшою – запросто.

Отриману масу прибрати в ємність, додати сіль і перець в зазначених пропорціях.

Влити 100 мілілітрів вершків і добре розмішати. Потім влити ще 100 мілілітрів вершків і знову розмішати. Фарш практично перестане приставати до рук. При цьому він стане тримати форму.

Його слід прибрати хоча б на півгодини в холодильник настоятися.

Потім зробити пельмені, як ви робите їх зазвичай. Рецепт прекрасного тесту для пельменів , яке чудово клеїться і не лопається, дав в наступному записі. А поки що спробуйте начинку для пельменів за цим рецептом, ви приємно здивуєтеся.

Дивіться, скільки в них соку! Він витік і на дошку, і залишився всередині.

Подавати зі сметаною або з чим ви любите. На моєму фото – зі сметаною.

Спасибі, що читаєте! Підписуйтесь, повертайтеся, і приємного апетиту!🙂

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *