Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Дієтологи стверджують, що кращий продукт для схуднення – гречка. Як готувати її правильно, зберігши всі корисні властивості? Чи можна додавати в дієтичну гречку сіль, цукор і спеції? На ці запитання відповідає Даміко.

У гречці великf кількість білка і клітковини, що робить її ідеальним продуктом для бажаючих схуднути. Клітковина сприяє травленню, а білок пригнічує відчуття голоду.

У складі гречки багато корисних речовин, що підтримують організм під час дієти, – це вітаміни групи В, залізо, магній, калій, незамінні амінокислоти.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

При приготуванні дієтичної гречки важливо дотримуватися таких правил:

  • Гречка для схуднення готується особливим чином. Її не варять, як звичайну гречану кашу, а запарюють окропом і залишають на ніч.
  • У кашу можна додавати ніяких приправ, в тому числі сіль.
  • Запарену гречку ділять на кілька порцій і з’їдають протягом дня в 5-6 прийомів.
  • Деякі дієти допускають додавання в гречку невеликої кількості сухофруктів, меду, тертих зелених яблук або населеного соєвого соусу.
  • Тривалість будь-гречаної дієти не повинна перевищувати двох тижнів.
  • Дієтичну гречку не заправляють маслом.

Як приготувати гречку для дієти

Гречку для дієтичного столу можна приготувати двома способами.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

спосіб перший

  1. Увечері стакан гречаної крупи-ядриця добре промийте, обдайте окропом і злийте воду.
  2. Залийте гречку двома склянками крутого окропу.
  3. Посуд з гречкою щільно закрийте кришкою, укутайте ковдрою і залиште на ніч в теплому місці.
  4. Вранці злийте зайву воду.

спосіб другий

  1. Стакан промитої крупи-ядриця насипте в каструлю.
  2. Залийте двома склянками холодної води і поставте на комфорки.
  3. Довівши до кипіння, вимкніть вогонь.
  4. Накрийте каструлю кришкою, укутайте рушником і залиште на ніч.

Як приготувати гречку для схуднення в термосі

Якщо ви не встигли приготувати гречку з вечора, можна скористатися термосом.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Засипте стакан гречки в термос. Залийте двома склянками окропу і закрийте термос. Через 2 години страва готова.

Ще по темі:

Гречка для схуднення: як готувати дієтичні страви (варити, тушкувати, запарювати), яку крупу краще купувати, як сидіти на гречаної дієті

Про достоїнства гречки для схуднення чули ті, хто прагне скинути вагу. Ця крупа допомагає прибрати зайві кілограми, якщо вживати її за певними правилами. Є кілька варіантів гречаної дієти тривалістю від 3 до 14 днів. Який з них вибрати і чим примітні дієти – розглянемо далі.

Гречка для схуднення

Одне з головних достоїнств такої дієти – її вигода. Варто крупа недорого, при цьому містить багато вітамінів і мінералів.

Склад і корисні властивості

У гречці білки, жири і вуглеводи знаходяться в гармонійному для організму складі (на 100 г):

  • білки – 12,7 г;
  • вуглеводи – 62,2 г;
  • жири – 3,4 м

У 100 г сирої крупи міститься 330 ккал. Це 13,2% від добової норми дорослої людини (2500 ккал).

В гречку входять вода, зола, харчові волокна, моно- і дисахариди, крохмаль. Вітаміни групи B забезпечують роботу вуглеводного, водно-сольового, білкового і ліпідного обміну, беруть участь в синтезі гормонів і процесі кровотворення, покращують роботу мозку і якість зору.

  • Вітамін РP має бактерицидну і протизапальну діями, підвищує еластичність стінок артерій, покращує роботу щитовидної залози і серця.
  • У гречці немає глютену і у великій кількості міститься клітковина (56% від добової норми), завдяки чому вона ефективно очищає організм від шлаків і нормалізує травлення.
  • Високий відсоток макро- і мікроелементів, особливо бору (1043%), ванадію (425%), кремнію (400%) і марганцю (88%) підвищує користь продукту.
  • Мінерали доповнюють амінокислоти:
  • валін – 24,8% від добової норми;
  • ізолейцин – 21%;
  • треонин – 15,8%;
  • триптофан – 14%;
  • фенілаланін – 15,3%;
  • гліцин – 22%;
  • аргінін – 14,9%
  • пролин – 14,9%.

Жирні кислоти омега-3 і 6, фосфоліпіди, фітоестрогени, флавоноїди забезпечують хороше самопочуття.

Принцип дії

Гречка допомагає схуднути завдяки складним вуглеводам, які повільно засвоюються, і насичення настає швидше. Необхідна кількість калорій організм при цьому не отримує і через 3 дня починає розщеплювати накопичився жир, щоб насититися енергією.

Клітковина в складі крупи надходить в кишечник не повністю перевареної, очищаючи його від шлаків.

Яку гречку краще купувати

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Для дієт і схуднення вибирають непропаренную ядриця вищого сорту. У такій крупі зберігаються всі корисні властивості, а вищий сорт вказує на відсутність домішок і розбитих зерен.

Важливо! Гречана крупа 1-4 сорти більше засмічена, розбиті зерна в ній видно у вигляді крихт.

Для дієти підходить і зелена гречка. Необроблені зерна зеленуватого кольору з горіховим смаком купують рідше, хоча саме в них корисні речовини знаходяться в первозданному вигляді. Таку крупу не варять, а запарюють, замочують і пророщують. Вона смачна без солі і цукру.

Гречані просунув (подрібнене зерно) і січка (сильно подрібнене зерно) для дієти не підходять: самостійно їх не їдять, а додають в блюда з борошном, сіллю, цукром.

Як готувати гречку для схуднення

Щоб крупа стала дієтичним продуктом, її важливо правильно приготувати. Щоденний раціон з одного злаку урізноманітнюють інші корисні продукти.

варити

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Зварена на воді гречка виходить самої низькокалорійної. Для приготування страви 1 ст. промитої крупи заливають 1,5 ст. води, ставлять на вогонь. Коли зерно закипить, його тримають на слабкому вогні ще 15 хвилин. Їдять на сніданок.

запарювати

Запарений рис зберігає корисні властивості і смак. Для приготування 1/2 ст. вимитого гречки просушують і обсмажують на сухій сковороді на слабкому вогні дві хвилини. Потім перекладають в ємність, заливають 500 мл кип’яченої води, залишають під кришкою в теплі на ніч. Їдять вранці натщесерце.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

В мультиварці

Приготована в мультиварці гречка зберігає корисні для схуднення властивості через швидкого приготування: 1 ст. ядриця промивають, кладуть в чашу мультиварки і обсмажують в режимі «Випічка». Крупа сушиться і набуває красивий золотистий колір. Потім додають 2 ст. води і готують все в режимі «Гречка». Їдять таку кашу в будь-який час дня.

гасити

Для гасіння беруть сковороду або казан з товстими стінками і високими бортами, 1 ст. промитої ядриця, яку заливають 1/2 ст. води, щільно закривають і ставлять на середній вогонь. Як тільки вода закипить, продовжують гасити на малому вогні до готовності. Тримають крупу і при + 170 ° C в духовці.

Перемішують блюдо, тільки якщо воно підгорає. Тоді ж підливають воду. Гречка готується під впливом пара і поступово випаровується води. Їдять її вдень або ввечері з овочами і м’ясом.

Порада.  Якщо гречка готова, а води залишилося багато, відкрийте кришку: так зайва волога випарується.

проростити

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Зелена гречка продається в вегетаріанських відділах і магазинах здорового харчування. Зерна промивають холодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. 0,5-1 ст. крупи перекладають в ємність і заливають водою з фільтра, щоб вона повністю покривала гречку. Залишають набухати 1,5-2 години.

Після цього ще раз промивають під проточною водою, щоб змити слиз, просушують, розкладаючи тонким шаром на паперових рушниках. Висипають зерна в миску, накривають блюдцем і ставлять в сухе місце без доступу прямих сонячних променів.

Рис проростає через 8-12 годин. Його ще раз добре промивають, просушують і ставлять в темне місце. Ще через 8 годин паростки стануть більше, такий продукт додають в раціон.

Увага! Щоб гречка добре перетравлюється і не викликала спазмів, її ретельно пережовують.

Погані і хороші поєднання

Гречка добре поєднується з певними продуктами:

  • несолодкими фруктами: яблуками, ананасами, мандаринами, грейпфрутами;
  • овочами: цибулею, гарбузом, морквою, помідорами, баклажанами, цвітною капустою, перцем;
  • нежирними молочними продуктами: кефіром, молоком, сиром, сиром;
  • сухофруктами;
  • м’ясом: птахом, яловичиною.

Чи не підходять для гречаної дієти продукти:

  • з високим вмістом тваринних жирів: вершкове масло, ковбаса, сало, яйця, риба;
  • з швидкими вуглеводами: хліб, піца, мед, цукор, кондитерські вироби, газовані напої, банани, кавуни, хурма, виноград, майонез, кетчуп і алкоголь.

Що можна пити

Для тих, що худнуть на гречці питний режим обов’язковий. В день випивають по 1,5-2 л чистої води. Дозволені зелений чай без цукру в теплому вигляді, трав’яні настої. Запивають гречку і натуральним овочевим соком без солі і цукру: томатним, буряковим, гарбузовим.

Як вживати гречку при схудненні

У такій дієті існують певні правила, без дотримання яких не вдасться досягти бажаного ефекту.

добова норма

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречку їдять в такій кількості, яке організм приймає: в крупу не додають сіль і цукор, а з’їсти багато прісної каші не вийде. Та й з добавками не кожен здатний протриматися 3-7 днів. Тому порцію визначають самостійно. Головне – не додавати в кашу заборонені на дієті продукти.

Розвантажувальний день

Розвантажувальні дні влаштовують зазвичай на гречці з кефіром. Проводять їх 1 раз на тиждень протягом двох місяців, потім – 1 раз на місяць протягом року. За одну добу йде до 3 кг.

Основні правила:

  • з’їдають не більше 200 г гречки (вага сирої крупи), випивають 1 л 1% -го кефіру в добу;
  • блюдо готують з вечора, вранці ділять його на 5-6 порцій;
  • їжу приймають через 3 години, між прийомами п’ють теплий зелений чай без цукру;
  • за годину до сну п’ють 1 ст. кефіру кімнатної температури.

Приготування гречки для розвантажувального дня: 200 г промитих зерен ядриця насипають в керамічний або скляний посуд, заливають 750 мл або 500 мл кефіру, залишають під кришкою на ніч (8-10 годин) в холодильнику. За цей час крупа вбирає кефір, розбухає і стає м’якою.

дієтичні страви

Як і чиста крупа, страви з гречки вважаються околодіетіческімі. Для монодієти (тільки гречка) вони не підходять, а от урізноманітнити меню допоможуть.

котлети

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

У зварену гречку додають сою в такій кількості, щоб вийшла в’язка маса. Все добре перемішують, формують котлети і запікають у духовці 25 хвилин. За 10 хвилин до готовності посипають кунжутним насінням, щоб поліпшити смак страви.

запіканка

  1. Для приготування страви відварюють морква, миють свіжі помідори і гасять капусту до напівготовності.
  2. Всі інгредієнти викладають на деко, змащене олією, шарами: зварена до напівготовності гречка, морква, нарізані кільцями помідори, зверху – капуста.
  3. Запікають все в духовці до готовності, яку перевіряють по капусті.

оладки

Відварну крупу перемішують з одним яйцем, 100-200 мл кефіру і борошном до стану трохи густіше млинцевого тесту. Формують оладки, обсмажують на сковороді, змащеній оливковою олією.

Увага! Жодне з страв гречаної дієти не підсолюють, в них не додають цукор.

гречана дієта

Вона вважається досить жорсткою для організму, адже основний інгредієнт набридає вже на третю добу. Для тих, хто не дуже любить гречку і не має наміру сидіти на монодієти, складений збалансований раціон на різну кількість днів.

Меню і тривалість

Є кілька варіантів раціону, розрахованих на 3, 5, 7 і 14 днів.

триденна дієта

1 день:Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

  1. Сніданок: салат з дозволених свіжих овочів і зелений чай.
  2. Обід: овочевий суп, відварна / запарених на воді гречка з відвареної курячої грудкою, дозволений фрукт, трав’яний чай.
  3. Вечеря: відварна гречка на молоці, свіжовичавлений сік.

2 день:

  1. Сніданок: вівсянка.
  2. Обід: томатний суп, відварна / запарених на воді гречка з курячими тефтелями, фрукт, чай.
  3. Вечеря: салат зі свіжих овочів, запарених на воді гречка, сік.

3 день:

  1. Сніданок: нежирний сир з чаєм.
  2. Обід: суп з курячими фрикадельками, відварна / запарених гречка з тушкованими овочами, фрукт, чай.
  3. Вечеря: запарених на воді / кефірі гречка, фрукт, 1 ст. кефіру.

п’ятиденний дієта

Всі сніданки протягом п’яти днів: сир з сухофруктами і чаєм.
Всі обіди : запарених на воді гречана каша з відварною / паровим / запеченим у фользі м’ясом, фрукт.
Все вечері : тільки овочі (рагу, салати, соте).

семиденний дієта

З понеділка по середу:

  1. Сніданок: запарених з вечора гречана каша, 1 ст. 1% -го кефіру, гречані хлібці, куплені в магазині.
  2. Обід: гречка відварна, дві котлети з крупи, 2 ст. кефіру.
  3. Вечеря: запіканка з гречки з 1 ст. нежирного кефіру.

З четверга по суботу:

  1. Сніданок: 1 ст. кефіру і гречані хлібці.
  2. Обід: 3-4 оладки з крупи, 2 ст. кефіру.
  3. Вечеря: 1 ст. кефіру.

неділя:

На сніданок, обід і вечерю – замочений в кефірі гречка. Ділять її на 5-6 порцій, які з’їдають протягом дня, запиваючи кефіром або водою.

Важливо! Якщо під час дієти виникає гостре відчуття голоду, починає кружляти або боліти голова, 1 раз в день з’їдають 2 гречаних хлібця і випивають 0,5 ст. кефіру.

двотижнева дієта

Всі сніданки протягом 14 днів: запарених на воді гречана каша з сиром і соком.
Всі обіди: суп на курячому бульйоні з овочами, гречані хлібці, фрукт і чай.
Полудень: шматочок відвареної риби / телятини.

Вечері: гречка на молоці, фрукти / фруктовий салат, трав’яний чай.

Гречка з овочами для схуднення – дієтичні рецепти та відгуки про результати

24 Квітня. 2017 р

зміст

Розповісти ВКонтакте Поділитися в Одноклассниках Поділитися в Facebook

До дієтичним рецептами, які приносять хороші результати в зниженні ваги, відносять різні каші – гречка з овочами для схуднення в такому випадку має високу ефективність. Серед продуктів для монодієт ця крупа вважається більш корисною і безпечною.

Гречка не виснажує вітамінний запас організму, але при цьому допомагає худнути. Навіть з овочами її можна приготувати по-різному, та й дієт теж налічується чимало. Найефективніші рецепти з фото і варіанти схуднення з гречкою і овочами ви знайдете нижче.

Чим корисна гречка при схудненні

Завдяки вмісту великої кількості речовин гречка дозволяє не просто схуднути, а й зміцнити здоров’я.

Дана крупа сприяє зниженню рівня шкідливого холестерину, омолодженню, покращенню стану шкіри. Також вона благотворно впливає на травлення, стимулюючи його.

Вуглеводи в складі крупи надовго насичують організм і не дають відчувати голод. Така користь гречки для схуднення.

З чим можна їсти гречку на дієті

Схуднення на гречці в чистому вигляді витримати складно, тому краще до неї додати інші інгредієнти, наприклад, овочі. Так раціон буде більш різноманітний, що значно знизить ризик зривів.

Це може бути просто цибулю, корисний при гіпертонії і хворобах шлунка, або капуста з її низьким вмістом вуглеводів. Якщо хочеться чогось поситнее, то можна додати курку без шкірки.

На гречаній дієті дозволяються наступні продукти:

  • помідори;
  • огірки;
  • морква;
  • зелена цибуля і інша зелень, свіжа або сушена;
  • нежирний йогурт, сир, кефір;
  • несолодкий кава і чай, краще трав’яний;
  • яблука;
  • ложечка меду;
  • нежирний сир.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Дієта на гречці і овочах

Існують різні варіанти гречаної дієти. Принципи у них майже не відрізняються. Різниця ж полягає в тривалості і раціоні для кожного варіанта. В експрес-дієті на 3 дні обмеження суворіші, але і результат ви отримуєте швидше.

Ще один варіант передбачає худнути впродовж тижня. Тут раціон вже більш різноманітний. У двотижневому варіанті обмеження ще менш суворі.

Вивчіть кожен тип докладніше, щоб визначитися, яка гречана дієта з овочами для схуднення вам підходить.

На 3 дні

Експрес-варіант дієти можна використовувати перед будь-яким важливою подією, коли за пару днів потрібно скинути 2-3 кг. Тільки для досягнення результату дотримання правил повинно бути строгим. Гречана дієта на 3 дні передбачає використання наступного раціону:

  1. Гречка. Стакан крупи ще з вечора запарити 2-2,5 склянками окропу, залишити до ранку. Потім зайву рідину злити, а отримане кількість каші поділити на 4-5 прийомів їжі.
  2. Напої. Дозволяється вживати чисту воду і несолодкий зелений чай. Їх кількість повинна бути до 2-2,5 л в день.
  3. Овочі. Дозволяється доповнити ними раціон в кількості до 500 г. Овочі можна тільки гасити, парити або відварювати, але не смажити. Краще вибирати зелені сорти.

На 7 днів

Менш суворими обмеженнями відрізняється гречана дієта для схуднення на 7 днів. Сніданок, обід, полуденок і вечеря повинна знову ж включати порцію запареною крупи.

Більшу її частину краще з’їдати в першій половині дня, щоб встигнути витратити отриману енергію. У час, що залишився можна їсти фрукти і овочі. Це допоможе знизити калорійність раціону в другій половині дня.

З овочів до каші можна робити такі гарніри:

  • відварна квасоля із зеленню;
  • капуста, тушкована з морквою;
  • овочевий салат з огірків, помідорів, болгарського перцю;
  • відварна брокколі;
  • овочевий фреш;
  • морквяний салат з часником і оливковою олією;
  • голубці, начинені тушкованою цибулею, капустою і морквою;
  • морквяні котлети на пару;
  • перці, фаршировані овочами з гречкою;
  • салат з редису і зелені.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

На 14 днів

Більш різноманітний раціон має гречана дієта на 14 днів. Тут важливіше обмежити шкідливу їжу. Це смажені, жирні, солоні і копчені продукти. Сюди ж відносяться солодощі та випічка. Вони теж під забороною. Основою раціону виступає крупа.

Як приготувати її для схуднення? Правильно заварювати її з вечора, адже так гречка зберігає більше корисних речовин, та й вам зручніше, що з ранку вже можна буде поснідати готовою кашею. Додатково необхідно випивати до 1,5-2 л чистої води. Овочі вирішуються в кількості 500-800 м

Краще з’їдати їх в другій половині дня.

Як готувати гречку для схуднення

Не менш важливим є питання, як варити гречку для схуднення. Найпростіший варіант – це запарити крупу. Для цього на склянку гречаної каші беруть 2-2,5 склянки окропу.

Їм просто заливають крупу і залишають під кришкою, краще на ніч. З ранку залишається злити надлишки рідини – каша готова до вживання. Не можна заправляти її рослинним маслом, додавати сіль, приправи або спеції.

Можна лише використовувати трохи соєвого соусу.

Як приготувати гречку з овочами

Дізнайтеся і про способи, як приготувати гречку разом з овочами для схуднення. Кожен з них підходить для описаних вище варіантів дієт, тому ви сміливо можете вибрати будь-який.

Перераховані далі страви з гречки з овочами для схуднення виходять виключно дієтичними. Інгредієнти гасять, відварюють або готують на пару.

Така обробка корисна не просто відсутністю масла з його канцерогенами, але і збереженням більшої кількості вітамінів і мікроелементів.

Гречка з помідорами

  • Час приготування: 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 89 ккал.
  • Призначення: на сніданок / на обід / на вечерю / на гарнір.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: легка.

Гречка з помідорами для схуднення дуже корисна.

Перевага приготовленої за таким рецептом каші в тому, що вона не виходить такий сухий. Завдяки соку томатів блюдо виходить соковитим і апетитним. Готується воно дуже швидко, тому ви встигнете зробити його навіть до сніданку. З овочів крім томатів додатково використовуються цибуля і морква.

Якщо для обсмажування у вас не знайдеться оливкова олія, то просто тушкуйте продукти в невеликій кількості води.

Складові:

  • помідори – 3 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • крупа гречана – 100 г;
  • вода – 200 мл;
  • часник – 1-2 зубчики;
  • оливкова олія – ​​1 ст.л .;
  • соєвий соус – половина чайної ложечки.

Спосіб приготування:

  1. Морква з луком очистити. Перший овоч натерти на тертці, другий просто дрібно порубати.
  2. Далі на сковорідку налити масло або ж трохи води, прогріти.
  3. Обсмажувати подрібнені овочі до м’якості, через 5 хвилин додати роздавлений часник.
  4. Поки інгредієнти нудяться, обдати окропом томати, зняти з них шкірку, після чого дрібно порізати.
  5. Надіслати помідори до інших овочів, перемішати, тушкувати ще пару хвилин.
  6. Гречку промити, засипати нею зверху продукти, залити водою.
  7. Готувати ще 15 хвилин.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречка з овочами і куркою

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність страви: 159 ккал.
  • Призначення: на сніданок / на обід / на вечерю.
  • Кухня: авторська.
  • Складність приготування: середня.

Гречка з куркою для схуднення теж походить. Блюдо виходить більш ситним.

Воно підійде тим, хто зовсім не може відмовитися від м’ясних продуктів. Головне – знімати з курки шкірку, адже в ній міститься дуже багато калорій і жирів. Краще для рецепта брати відразу філе. Його не доведеться очищати від шкірки і кісток. Можна просто згасити всі інгредієнти, але є варіант, як приготувати їх більш оригінально – це запіканка.

Складові:

  • гречана крупа – 0,5 ст .;
  • яйце перепелине – 3 шт .;
  • нежирні вершки – 10 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • цибуля – 1 шт .;
  • морква – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Крупу зварити до готовності, яйця збити разом з вершками.
  2. Філе курки промити, обсушити, після чого переробити за допомогою м’ясорубки або ж просто дрібно порізати.
  3. Далі додати до м’яса варену гречку і яєчну суміш, все перемішати.
  4. Лук з морква промити. Перший овоч нарізати півкільцями, другий -ізмельчіть на тертці. Додати їх до решти інгредієнтів.
  5. Отриману суміш викласти на дно змащеної маслом форми.
  6. Надіслати в прогріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречка з квашеною капустою

  • Час приготування: 25 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 78 ккал.
  • Призначення: на сніданок / на обід / на вечерю.
  • Кухня: авторська.
  • Складність приготування: легка.

Гречка з капустою для схуднення – це дуже незвичайний варіант страви. Варто знати, що в ньому присутня сіль, а вона затримує рідину. З цієї причини дуже часто їсти гречку з квашеною капустою не варто. В іншому ж блюдо дуже корисне і смачне.

Особливо воно підійде тим, хто любить більш солоні продукти. Для додання свіжості страви можна використовувати трохи зелені.

Складові:

  • перець чорний мелений, сіль – по щіпці;
  • капуста квашена – 350 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • зелень – за смаком;
  • гречана крупа – 200 г;
  • оливкова олія – ​​1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Крупу відварити до повної готовності.
  2. Масло прогріти на сковороді, обсмажувати на ньому порізану цибулю до м’якості.
  3. Далі додати віджату капусту, тушкувати під кришкою 20 хвилин.
  4. Далі ввести крупу, злегка посолити і поперчити, потомить ще 5 хвилин.
  5. В кінці заправити дрібно посіченою зеленню.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречка з овочами в духовці

  • Час приготування: 1 година.
  • Кількість порцій: 5 персон.
  • Калорійність страви: 112 ккал.
  • Призначення: на сніданок / на обід / на вечерю.
  • Кухня: авторська.
  • Складність приготування: середня.

Калорійність будь-якої страви легко зменшити, якщо готувати його нема на сковороді з маслом, а в духовці. При запіканні всі продукти зберігають більше корисних речовин. З цієї причини і сама страва виходить більш поживним. Тушкована гречка з овочами в духовці теж виходить корисною і смачною.

Для запікання можна використовувати не просто велику форму, а горщики. У них і подача страви буде оригінальніше.

Складові:

  • бульйон овочевий або вода – 2 ст .;
  • крупа гречана – 1 ст .;
  • перець болгарський – 1 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • оливкова олія – ​​1 ст.л .;
  • спеції, сіль – по щіпці;
  • цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Крупу перебрати, промити. Очищену цибулю порізати кубиками, а моркву – довгими брусочками.
  2. Перець вимити, очистити від насіння, нашаткувати кубиками.
  3. На розігрітій олії обсмажувати спочатку брусочки моркви, потім додати цибулю, а ще через пару хвилин і перець.
  4. Готувати овочі до м’якості, потім перекласти їх на дно форми для запікання.
  5. Зверху засипати крупою, після чого залити бульйоном або водою.
  6. Зверху закрити форму фольгою, відправити на 45 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
  7. Після закінчення перемішати інгредієнти.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Плюси і мінуси гречаної дієти

У будь-якої системи харчування є як переваги, так і недоліки. Дієта на гречці і овочах не є винятком.

З плюсів програми можна відзначити зміцнення імунітету, зниження набряклості, усунення проблем з травленням і виведення шкідливих речовин.

Крім того, крупу дуже просто готувати, та й за ціною вона відноситься до категорії доступних продуктів. Більшість рецептів з неї підходять навіть вегетаріанцям. З мінусів же можна відзначити наступне:

  • гречка не може повністю забезпечити організм всіма корисними речовинами;
  • шлунок швидко звикає до такого раціону, через що схуднення може сповільнюватися;
  • можлива поява стомлюваності, головних болів і запаморочень;
  • короткий варіант гречаної-овочевої дієти має суворі обмеження.

Протипоказання

Нехай гречка і має стільки корисних властивостей, деяким категоріям людей в рамках монодієти її вживати не можна. В протипоказання гречаної дієти входять:

  • цукровий діабет;
  • вагітність, період лактації;
  • гіпертонія;
  • серцево-судинні захворювання;
  • гастрит, виразка, розлади шлунка і кишечника;
  • операція на органах черевної порожнини;
  • клімакс;
  • депресія;
  • проблеми з нирками.

Відео: Гречана дієта з овочами для схуднення

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильноГречана дієта. Меню на день для дієти на гречці

Відгуки

Христина, 25 років Гречка з овочами для схуднення – це один з найефективніших страв, тому пострйонеть на ній у мене виходить дуже легко. Якщо відчувають слабкість від недоїдання, просто додаю якесь м’ясо, частіше нежирну курку або індичку.

За тиждень мені вдається схуднути на 3 кг, найкращий результат був навіть 4,5 кг.
Олена, 35 років Раніше гречку використовувала переважно для монодієт, але подруга порадила їсти її з овочами. Спробувала – так дійсно простіше дотримуватися дієти.

Овочі можна додавати найрізноманітніші, тому моє меню змінюється щодня. Уже місяць дотримуюся дієти, на вагах мінус 7,5 кг.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування.

Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.

Як приготувати гречку для схуднення – на воді, на кефірі і з овочами, в сковороді і духовці

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

На думку дієтологів, гречана крупа найкраще підходить для зниження ваги. Вона не тільки допомагає боротися із зайвими кілограмами, а й насичує організм корисними речовинами. Існує спеціальна гречана дієта для схуднення, розрахована на 7 днів. У даній статті ми розглянемо, як приготувати гречку для схуднення різними способами.

Гречка, користь і шкода

Аналізований продукт ідеально підходить для схуднення, так як містить у великій кількості клітковину і білок. Харчові волокна благотворно впливають на травлення, а білок пригнічує голод. У крупі багато органічних кислот, вітамінів групи B, заліза, магнію, калію, марганцю.

Корисні властивості гречки:

  1. Очищає організм від токсинів.
  2. Покращує роботу кишечника.
  3. Знижує рівень холестерину.
  4. Омолоджує, покращує стан шкірних покривів.
  5. Зміцнює стінки судин.
  6. Нормалізує обмін речовин.

Гречана дієта може завдати і шкоди. Протипоказанням для її застосування є:

  • Виразка і гастрит.
  • Цукровий діабет.
  • Гіпертонія.
  • Розлади кишечника або шлунка.
  • Депресія.
  • Вагітність і годування груддю.
  • Клімакс.
  • Хвороби нирок.

Якщо у вас немає протипоказань, але є бажання схуднути саме з включенням в свій раціон цієї чудової крупи, подивимося як правильно приготувати гречку для схуднення. Крупа готується особливими, але досить простими методами. Давайте розглянемо основні способи.

Технології та рецепти приготування гречки

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Для того, щоб пішли зайві кілограми, слід дотримуватися деяких обмежень в їжі. Якщо це дієта на гречаної каші, то потрібно знати про приготування основного блюда. Для початку, давайте вивчимо, як приготувати гречку з кефіром для схуднення. Це, напевно, самий розповсюдженний спосіб схуднення. У цьому рецепті краще використовувати кисломолочний продукт з низьким вмістом жиру.

Процес приготування наступний:

  1. Візьміть 0,5 склянки гречаної крупи і 250 мл кефіру. Продукти повинні бути кімнатної температури.
  2. Ядра гречки очистіть від сміття і гарненько вимийте.
  3. Висипати в глибоку миску і залийте кефіром.
  4. Накрийте кришкою, поставте на 8 годин на холодильник. Перед вживанням суміш перемішайте ложкою. Весь обсяг необхідно розділити на 5-6 прийомів і їсти протягом дня.

Фахівці відзначають, та й ми з вами знаємо, що під час варіння продукти втрачають значну кількість корисних речовин. Тому такі страви не особливо підходять для дієт, оскільки організму в цей період потрібні вітаміни і мікроелементи.
Тому ще один варіант як приготувати гречку без варіння для схуднення.

Процес приготування:

  1. Візьміть 1 стакан гречаної крупи і 2 склянки питної води.
  2. Крупу добре промийте в проточній воді.
  3. Закип’ятіть воду і залийте крупу. Укутайте посуд з гречкою рушником і залиште на 3 години, або на ніч.

Якщо з якоїсь причини ви не підготували гречку з вечора, то страву можна зробити в термосі. У нього потрібно висипати чисту крупу і залити окропом у співвідношенні 1: 2. Через 2 години можна їсти кашу і худнути.

Рецепти з овочами

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Якщо вам нудно є голу крупу, давайте розглянемо, як приготувати гречку для схуднення на воді з додаванням овочів. Гречана дієта передбачає низькокалорійне меню. Тому кашу можна готувати в різних варіаціях. Отже, приступимо.

Гречка з помідорами

Складові:

  • Помідор – 2 шт.
  • Морква – 90 м
  • Крупа гречана – 120 м
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​15 мл.

приготування:

  1. Морквину подрібніть великою соломкою, а цибулю дрібними кубиками.
  2. До м’якості пасеруйте овочі в рослинному маслі. А через 15 хвилин додайте подрібнений часник.
  3. Зніміть шкірку з томатів і дрібно покришите м’якоть.
  4. Додайте в сковороду помідори, готуйте 3 хвилини.
  5. Висипати промиту гречку і залийте водою. Томіть 20 хвилин.

Гречка з квашеною капустою

Складові:

  • Капуста квашена – 300 м
  • Гречана крупа – 150 г.
  • Вода – 350 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​10 мл.
  • Кріп – 3 гілочки.

приготування:

  1. Крупу відваріть до напівготовності.
  2. Дрібно покришите цибулю і злегка обсмажте на оливковій олії.
  3. Вичавіть розсіл з капусти, додайте в сковорідку. Гасіть 25 хвилин.
  4. Насипте крупу, готуйте 5 хвилин і подавайте до столу з кропом.
  • У цих рецептах ми розглянули як приготувати гречку для схуднення на сковороді, а тепер приготуємо її в духовій шафі.
  • Гречана каша з овочами в духовці
  • Складові:
  • Крупа гречана – 1,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець солодкий – 50 г.
  • Цибуля ріпчаста – 60 г.
  • Овочевий бульйон – 2,5 ст.

приготування:

  1. Переберія крупу і сполосніть кілька разів водою.
  2. Очистіть овочі. Кубиками подрібніть цибулину. Перець і моркву покришите соломкою.
  3. Висипати підготовлені овочі в форму для запікання.
  4. Зверху розсипте рівним шаром крупу і залийте бульйоном. Накрийте фольгою. Готуйте в духовці 50 хвилин при температурі 190 градусів. Розмішайте кашу перед подачею до столу.

Цей рецепт порадує тих, хто любить різноманітність.

Плюси і мінуси гречаної дієти

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречана крупа – це доступний і дуже корисний продукт, з неї легко готуються різні страви. Для зниження ваги вона просто незамінна. Застосування даної крупи для схуднення грунтується на наступних перевагах:

  • Зміцнює імунітет.
  • Знижує набряклість.
  • Покращує роботу травної системи.
  • Очищає кишечник.

До недоліків фахівці відносять:

  • Незважаючи на те, що крупа має багатий хімічний склад, вона не в повній мірі забезпечує організм необхідними речовинами.
  • Можуть з’явитися головний біль, запаморочення і слабкість.
  • Не кожен здатний витримати суворий раціон харчування.

Відгуки та рекомендації

З приводу застосування гречаної дієти існують різні відгуки. Вони безпосередньо залежать від правильності дотримання жорсткого раціону. Будь-які відступи в меню призводять до зниження ефективності.

Дієтологи наголошують, що максимальний скидання відбувається вже в перші два дні, в середньому по 1 кг. Це пов’язано з інтенсивним очищенням кишечника, потім відбувається поступове спалювання жирових відкладень.

Фахівці підтверджують ефективність дієти, але не рекомендують її дотримуватися більше 1 тижня. За цей період можна позбутися від 10 кг зайвої ваги. Остаточна цифра залежить від індивідуальних параметрів кожного організму. Повторювати цю дієту дозволяється через 60 днів, але не раніше.

Ось ми і розглянули кілька способів як приготувати гречку для схуднення і тепер кожен зможе вибрати зручний спосіб приготування. Головне правильно скласти меню і дотримуватися дробове харчування. Свої способи приготування гречаної крупи опишіть в х, можливо вони будуть цікавіше.

І в ув’язненні як завжди, відео:

Гречка для схуднення: як готувати, рецепти

Гречана крупа, яка містить в своєму складі цінні мікроелементи, клітковину, вітаміни, має в приготованому вигляді низьку калорійність, активно використовується в дієтичному харчуванні. Як готувати гречку для схуднення, щоб було смачно і корисно, відповідей і рецептів багато.

Чому варто худнути на гречці

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Прагнення схуднути – не просто данина моді, а, часом, життєва необхідність. Коли питання стоїть про здоров’я, боротьбі з хворобами, викликаними зайвою вагою, дієта стає важливою складовою життя. Головний принцип будь-якої дієти повинен бути одним: не нашкодити.

Використовувати ядриця – крупу з гречки з метою схуднення стали всього кілька років тому. Але з давніх часів гречка є важливою складовою національної російської кухні. Існують десятки рецептів пісних страв з гречкою.

Гречана каша входить до складу дитячого харчування, вона показана хворим на цукровий діабет, як замінник картоплі і хліба, допомагає підняти гемоглобін при анемії. У Європі як гарнір майже не використовується, останнім часом набуває популярності, як засіб схуднення.

Цілком закономірно схуднення на гречці стало популярним і ефективним. Правильно приготовані страви з гречаної крупи виводять з організму токсини, шлаки, попереджають розвиток гіпертонії, благотворно впливають на стан судин, шкіри, волосся, піднімають рівень дофаміну – гормону, що сприяє рухової активності, покращують формулу крові, допомагають виведенню радіонуклідів.

Хімічний склад гречки

показник У 100 г крупи міститься
калорійність 305-310 ккал
жири 3,2 г
білок 12,5 г
клітковина 11 г
крохмаль 55,4 г
мінерали Залізо – 6,7 мг

  • Калій – 380 мг
  • Магній -200 мг
  • Кальцій -20 мг
  • Фосфор – 298 мг
  • кобальт, йод
вітаміни A, В1, B2, B6, B9, Бета каротин, C, Е, PP

До складу гречки входять: повільні вуглеводи – засвоюються організмом поступово; клітковина (харчові волокна) – не перетравлюється ферментами шлунка, але засвоюється в кишечнику. Тому відчуття ситості після їжі залишається надовго.

Гречка калорійна, але має низький глікемічний індекс. Завдяки таким особливостям і хімічним складом схуднення на гречці поєднується з очищенням організму, виведенням з тканин зайвої рідини.

Як правильно готувати гречку для схуднення

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Класична гречана каша, зварена за всіма правилами національної кухні, не підходить для бажаючих знизити вагу. Під час варіння втрачається половина корисних речовин. Готуючись до гречаної дієти потрібно дізнатися рецепти гречки для схуднення.

  1. Добре промита гречана крупа заливається окропом у співвідношенні: 1 частина гречки до 2 частин води, закутується на 2-3 години, можна на ніч. Розпарена гречка містить максимальну кількість корисних речовин, які втрачаються при варінні. Сіль, цукор, масло в готову страву не повинні додаватися. Цей рецепт можна застосовувати для гречаної монодієти. Щоб уникнути зневоднення протягом дня потрібно випити 1,5-2 літра чистої, негазованої води.
  2. Дієта з гречкою для схуднення може включати і добре поєднується з кефіром. Лікарі-дієтологи вважають, що тандем гречки з кефіром за вмістом білка і вуглеводів відповідає оптимально необхідної людині нормі. Є два варіанти його використання:
  • Протягом дня прийоми їжі в вигляді запареною гречки поєднуються з 1 л. кефіру не більше 1% жирності, розбитим на 5-6 прийомів, вода обов’язкове, можна зелений чай і каву без цукру. Деякі фахівці вважають, що краще пити кефір з 2,5% жиру в складі. Темп схуднення в цьому випадку може бути нижче, але кальцій і деякі мікроелементи будуть засвоюватися краще.
  • Сира гречка з кефіром для схуднення: столова ложка ретельно вимитого гречаної крупи заливається склянкою кефіру. Настоюється пару годин, можна залишити на ніч. На сніданок, обід і вечерю вживається тільки гречка з кефіром. Рекомендована тривалість такої дієти від трьох до семи днів. Втратити можна до 5 кг. Дієта вважається жорсткої, не рекомендується людям з проблемами травлення.
  1. Як запарити гречку для схуднення правильно вже описувалося вище. На основі запареною крупи можна отримати смачне дієтичне блюдо, додавши кілька яблук або будь-яких фруктів крім винограду і бананів, які містять багато глюкози і крохмалю.
  2. Рецепт гречки з кефіром для схуднення можна урізноманітнити, ввівши на 4-5 день монодієти в раціон до 200 г овочів (броколі, огірки, редиска, капуста, помідори, зелень). Гриби можуть теж бути добавкою до гречки. Приправи та спеції не рекомендуються.
  3. Смачне і корисне блюдо – гречка з молоком для схуднення. Воно знайоме з дитинства, любимо багатьма. Тільки не слід варити звичайну кашу. Потрібно довести молоко до кипіння і запарити їм гречку замість води. Через дві години страва готова до вживання. Допускається добавка невеликої кількості натурального гречаного меду.

Особливості гречаної дієти

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Гречана дієта допоможе швидко знизити вагу. Використовуючи її, можна позбутися за 10 днів від 5 до 7 кг.

Не рекомендується застосовувати таку монодієту довше, слід робити перерву або чергувати з іншою системою харчування. Бажано влаштовувати розвантажувальні дні або окремий «розвантажувальний» прийом їжі.

Наприклад, та ж гречка з кефіром вранці для схуднення залишить надовго відчуття ситості і м’яко очистить шлунок.

Під час дієти на гречці обов’язково випивати до двох літрів чистої негазованої, краще мінеральної води. Кількість крупи на день не обмежується. Але гречка ситне блюдо, а при бажанні схуднути зловживати великими порціями не варто.

Гречана крупа має різновиди:

  • Ядриця – цільне зерно гречки
  • Просунув велика і дрібна – колота крупа
  • Смоленська крупа – ядриця дробленая

Для використання в якості дієтичного продукту підходить тільки ядриця. Решта видів гречки гарні для дитячого харчування, приготування запіканок, каші-розмазня, пудингів, начинок. Гречка на сніданок для схуднення готується з крупи тільки високої якості. Зерно повинно бути ціле, світло коричневого кольору, запах приємний, без ознак прілого.

Гречана дієта і фізична форма

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Завдання будь-якої дієти або системи здорового харчування – знизити добову калорійність їжі так, щоб організм компенсував відсутню енергію за рахунок спалювання жирових відкладень. Гречана дієта повністю відповідає цій вимозі. Як приготувати гречку для схуднення тепер зрозуміло. Зупинимося на підтримці фізичної форми.

Схуднення тільки за допомогою дієти не обов’язково веде до стрункості і підтягнутості фігури. Необхідні адекватні фізичні навантаження. Після закінчення дієти легко знову набрати втрачені кілограми. Значить необхідно поєднувати гречану дієту з тренуваннями в спортзалі, енергійної ходьбою, плаванням – будь-яким видом рухової активності, який подобається.

При цьому крім основного продукту і кефіру обов’язково потрібно приймати полівітаміни. Вони заповнять відсутню, допоможуть запобігти можливу слабкість і втрату працездатності, додадуть енергії.

Приймати їжу ввечері потрібно за 3-4 години до сну. Вихід з дієти необхідно зробити плавним, поступовим. Не слід повертатися до звичайного харчування з жирними або солодкими стравами в меню.

Система харчування повинна залишатися здоровою, з використанням корисних продуктів, багатих харчовими волокнами і мікроелементами. Калорійність раціону для тих, що худнуть бажано підтримувати на рівні 1500 ккал на добу.

Переваги гречаної дієти:

  • Під час гречаної дієти худнуть не голодують
  • Дієта на гречці допомагає прибрати целюліт
  • Шкіра, волосся, нігті виглядають здоровішими і краще
  • За допомогою такої дієти можна скинути 5-7 кг за 10 днів
  • Організм звільняється від баластних речовин
  • Можна використовувати в якості добавки: соки, мед, фрукти, овочі
  • Ефективність гречаної дієти перевірена і доведена багатьма

Недоліки гречаної дієти

  • Будь-яка монодієта вважається жорсткої
  • Не можна використовувати її більше 10 днів, можуть з’явитися млявість, слабкість, депресія
  • Повтор гречаної дієти можливий не раніше ніж через місяць або два
  • Може швидко набриднути через одноманітності
  • Неприйнятна при хворобах травної системи
  • Після її закінчення можуть швидко повернутися втрачені кілограми

Зважившись на використання будь-якого різновиду гречаної дієти необхідно запастися терпінням, мати позитивний настрій, вірити в результат. Як в будь-якому новій справі. І все вийде!

Як є все і при цьому худнути читайте тут.

Гречана дієта: рецепти для схуднення

У боротьбі за красиву фігуру всі засоби хороші. Фізичних вправ може не вистачити для швидкого скидання зайвих кілограмів, з тренуваннями необхідно поєднувати правильне харчування. Однією з найпростіших і дієвих дієт є гречана.

Гречка для схуднення, рецепти якої настільки різноманітні і неймовірно апетитні, використовується дуже давно, і все її прихильниці залишилися задоволені результатом.

Унікальна дієта дозволяє скинути до 10 кг ваги всього за 14 днів! Чи справді так ефективна гречка для схуднення, як готувати її правильно і з якими продуктами можна поєднувати? Давайте розбиратися разом.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Худнемо на гречці: суть дієти

Гречану крупу часто називають «королевою каш». У ній містяться численні мінеральні речовини, мікроелементи і групи вітамінів, необхідні для нормального функціонування організму. Вона прекрасно насичує, при цьому калорійність готового продукту мінімальна.

Існують 3 різновиди гречаної дієти:

  • монодиета: 2-4 дня вживається виключно крупа і негазована мінеральна вода;
  • дієта з гречкою і кефіром: рецепт включає додавання до злаків кисломолочного продукту з низьким відсотком жирності – не більше 1%;
  • полегшена, яка передбачає комбінування основного інгредієнта з іншими стравами: нежирними сортами м’яса, медом, фруктами, сиром, молоком і т.д.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Останній варіант дієтичного харчування не веде до стрімкого позбавлення від зайвих жирових відкладень, однак, він найбільш щадний для організму. Дотримуючись його, можна втратити до 3 кг зайвої ваги за 7 днів, харчуючись ситно і різноманітно.

Чи можна їсти гречку при схудненні? Потрібно! Щоб гречана крупа принесла максимальну користь, необхідно правильно її приготувати.

Як варити гречку для схуднення? При високих температурах кипіння зруйнуються всі корисні складові нехитрого продукту, тому дієтологи не рекомендують відварювати рис звичайними способами.

Гречка вийде дієтична, якщо вона приготовлена ​​наступними методами:

  • холодний – крупу заливають ледь теплою водою 1: 3 і ставлять на ніч в тепле місце;
  • термічний – злак запарюють в дуже гарячій воді в термосі, залишивши під закритою кришкою на 30 хвилин;
  • «Кефірний» – стакан гречки з’єднують з 250 мл кефіру і дають настоятися 10-12 годин.

Переваги гречаної дієти

Як заварювати гречку для схуднення зрозуміло, але необхідно також знати, яку користь правильно приготований продукт рослинного походження принесе організму і тілу людини.

  1. Немає обмежень у вживанні.
  2. В середньому людина втрачає від 3 до 7 кг всього за тиждень.
  3. Інформація, що міститься в гречці клітковина дозволяє очистити кишечник і печінку.
  4. Вітамінно-мінеральний комплекс сприяє прискоренню метаболізму і поліпшення стану шкіри і нігтів.
  5. Відсутнє почуття голоду. Той, що худне відчуває насичення, калорійність порції незначна.

З чим їсти гречку, щоб схуднути швидко і при цьому повноцінно забезпечити організм корисними речовинами?

Кращі рецепти для схуднення

Монодієти несуть більше шкоди, ніж користі.

Людський організм, який живлять тільки одним продуктом, недоотримує цінні вітаміни і мінерали, що ставати причиною погіршення самопочуття і завдає величезної шкоди здоров’ю.

Полегшена дієта гречана, рецепти якої навчать грамотно готувати виключно поживні і низькокалорійні страви, дає можливість активно худнути без негативного впливу.

Гречана каша

Як заварити гречку для дієти? Просто залити 1 стакан перебраний крупи теплою чи холодною рідиною 1: 2. Гречка на воді – ідеальний рецепт для схуднення! Протягом дня необхідно з’їдати 4-6 ст. л. запареною крупи за 5 прийомів.

Щоб урізноманітнити харчування, до каші можна додати відварене м’ясо, тушковані гриби з цибулею, відварене яйце з зеленню, невеликий шматочок вершкового масла, відварну кольорову капусту.

Гречка з кефіром

Це найпоширеніший і легкий дієтичний рецепт з гречкою. 1 стакан крупи заливають 0,5 л знежиреного кисломолочного продукту, дають настоятися 8-10 годин. Сіль і спеції не додають. Це відмінний сніданок, який заповнює енергетичний баланс і дарує заряд бадьорості на весь день. Блюдо вживають невеликими порціями протягом доби.

Якщо вирішили сісти на гречку і кефір, такий раціон можна легко, але корисно урізноманітнити. Дієтологи дозволяють додати в страву мед або сухофрукти замість цукру. За бажанням кефір можна замінити знежиреним йогуртом.

Гречка для схуднення: як готувати крупу правильно

Рецепт з молоком

Запарену будь-яким способом крупу заливають склянкою підігрітого до кімнатної температури знежиреного молочка. Вживають як ситного сніданку або на вечерю.

Над ефективністю і корисністю цього поєднання давно сперечаються дієтологи. Одні стверджують, що комбінувати їжу, багату кальцієм, з продуктом, що містить багато заліза, категорично не можна – вони не дають один одному повноцінно засвоюватися. Інші кажуть, що гречка з молоком для схуднення відмінно підходить, якщо використано знежирене молочко.

Складати дієтичне меню можна змінити відповідно до власних гастрономічними уподобаннями. Страви з гречки для схуднення смачні і ситні, відмінно втамовують голод і наповнюють енергією. Це один із самих бюджетних варіантів дієти, адже крупа коштує недорого.

Повертаємося до звичайного харчування

Щоб дієтичні обмеження не були марними, повертатися до звичайного раціону слід грамотно.

  1. Необхідно продовжувати харчуватися дрібними порціями, щоб не розтягнути шлунок.
  2. Набір продуктів слід розширювати поступово, доповнюючи меню корисними і нежирними стравами.
  3. Основу раціону повинні складати відварні страви або приготовані на пару.
  4. Неприпустимо вживання солодких газованих напоїв і алкоголю.
  5. Відмовтеся від солодощів і кондитерських виробів, їх потрібно замінити сухофруктами або гірким шоколадом.

Якщо перед вами стоїть вибір рис або гречка для схуднення, перевагу віддавайте крупі, збагаченої залізом.

Обов’язково стежте за питним режимом – слід вживати не менше 2 л очищеної води, трав’яного відвару або зеленого чаю.

Не варто нехтувати і фізичними вправами – заняття спортом допоможуть закріпити отриманий результат. Дотримуючись простих правил, можна схуднути на 6-10 кг, а вага повертатися не буде.

Вам може бути цікаво:  Вакуумний масаж тіла: скажи целюліту немає Як швидко відростити волосся Види манікюру: правила вибору

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *