Капуста кольрабі – рецепти приготування простих і смачних салатів з кольрабі

Салат з капусти кольрабі з яйцем і зеленим горошком

Це дуже простий рецепт, готуємо легко і швидко. Всі продукти бюджетні, не вимагають великих фінансових витрат.

Складові:

  • 500 грам кольрабі
  • 2 яйця
  • 200 грам консервованого зеленого горошку
  • 1 ст. л. майонезу або оливкової олії
  • сіль за смаком

приготування:

1.Вибіраются ніжні і соковиті коренеплоди невеликого розміру.

2. Натираємо на тертці для корейської моркви.

Для збереження свіжості капусти її можна накрити серветкою, змоченою оцтом.

3. Також чинимо з вареними круто яйцями.

4. Беремо ніжний консервований зелений горошок, зливаємо з нього розсіл.

5. У глибокій мисці змішуємо всі підготовлені продукти, заправляємо майонезом (можна замінити оливковою олією).

Салат краще солить в кінці приготування, так він краще зберігає свіжість.

6. Викладаємо на тарілці гіркою, по сезону прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Смачного!

відбивні

Якщо ви переконаний вегетаріанець, можете не ламати собі голову над тим, що приготувати з кольрабі. Ось вам рецепт дуже смачних овочевих відбивних. Підготовлену капусту наріжте пластинами завтовшки близько сантиметра. У каструльці закип’ятіть воду, посоліть її в міру, киньте листик лавра. Акуратно опустіть шайбочки кольрабі. Проваріть так близько п’яти хвилин, а потім так само обережно виловити шумівкою. Нехай вони трохи охолонуть і стекут на ситі. В одній мисочці збийте виделкою яйце, а в другій змішайте півсклянки борошна, по дрібці солі, чорного перцю, хмелі-сунелі, інших приправ за смаком. На сковороді прожарити рослинну олію. Обваляйте кожен шматочок кольрабі в паніровці, а потім занурте в яйце. Викладайте на сковорідку і смажте, як відбивні, до утворення рум’яної скоринки. Ця страва краще подавати зі сметанно-часниковим соусом або майонезом.

Страви з кольрабі в мультиварці

Рецепт приготування салату з капусти кольрабі з редискою. Просто і смачно!

Найцікавіше в цьому рецепті – легкий йогуртовий соус з легкої лимонної кислинкою.

Нам знадобиться:

  • капуста кольрабі – 500 грам
  • редис – 200 грам

для заправки:

  • знежирений йогурт – 100 гр.
  • 1/2 ст. ложки лимонного соку
  • петрушка
  • сіль за смаком

приготування:

1.Капусту-ріпу промиваємо, видаляємо листя, очищаємо від шкірки, зрізаємо грубі волокна. Натираємо на «корейської» тертці.

2. Редис краще не очищати: так ми збережемо вітаміни, що містяться в шкірці і додамо колірний колорит страви.

3. Далі готуємо соус: в мисці ретельно змішуємо несолодкий йогурт, лимонний сік, подрібнену петрушку і сіль.

4. Підготовленим соусом заправляємо овочі, даємо настоятися 15 хвилин.

5. Хрусткий, корисний, дієтичний салат готовий!

Користь капустяної ріпи

Чим цей овоч гарний? Крім низької калорійності, кольрабі може похвалитися тим, що в ній міститься маса унікальних речовин. У ній є фруктоза – звідси цей ніжний, солодкуватий присмак. Ще вона містить цінні мінерали – бор, кобальт, йод, мідь, цинк, а також органічні кислоти і харчові волокна. Сірка, що входить до складу цієї капусти, запобігає розвитку раку прямої кишки. За вмістом вітамінів кольрабі важко переоцінити: тут присутня вся корисна для пам’яті, волосся і нігтів група В, загострює зір А, а також РР, К і Е. У періоди повального грипу обов’язково включіть в свій раціон кольрабі – в цій капусті більше вітаміну С, ніж в цитрусових. І, на відміну від білокачанної, вона не викликає здуття і метеоризму. Є тільки одне протипоказання частого вживання кольрабі – це хвороби шлунка, пов’язані з підвищеною кислотністю. Але і в цьому випадку все залежить від того, як готувати кольрабі.

Що приготувати з кольрабі

Корейська салат з кольрабі з морквою і часником

Я люблю готувати цю пікантну домашню заготовку. Гостра і апетитна, готується вона просто і швидко, а виходить приголомшливо смачною з великим набором смаків і ароматів, властивих корейської кухні.

Кількість інгредієнтів можна варіювати на свій розсуд.

Складові:

  • 1 коренеплід
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • свіжі огірки
  • 1 цибулина
  • 1/2 ч. Ложки оцтової есенції
  • 50 мл рослинного масла
  • 10 г корейської приправи
  • невеликий пучок зелені
  • кунжут
  • соєвий соус за смаком

приготування:

1.Кольрабі і морква шаткуємо на тертці для корейської моркви.

2. Огірки нарізаємо тонкою соломкою.

3. Також нарізаємо цибулю і додаємо його до овочів. Туди ж відправляємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо, при цьому злегка віджимаємо, так щоб з’явився сік.

4. У сковороді розпалює рослинне масло, обсмажуємо на ньому кунжут до золотистого кольору. Потім туди ж всипаємо суху суміш корейської приправи і, відразу відчуваємо її яскравий насичений аромат.

5. Гарячим маслом з приправами заливаємо овочеву суміш.

6. Додаємо оцтову есенцію і соєвий соус, перемішуємо. Даємо настоятися 5-10 хвилин і подаємо на стіл.

Корисні властивості

Оскільки кольрабі належить до того ж сімейства, що і всі інші види капусти, її вплив на організм людини схоже на користь брокколі для здоров’я, а також на вплив кольоровий або брюссельської капусти.

нарізана капуста

  1. Профілактика онкологічних захворювань. Доведено, що сульфорафан і ізотіоціанати овочів сімейства хрестоцвіті можуть пригнічувати ріст і розмноження ракових клітин. Додаткову допомогу в боротьбі з раком надає вітамін С, який представляє собою потужний антиоксидант.
  2. Захист серця і судин. Кольрабі корисна тим, що містить багато клітковини, калію і антиоксидантів. Клітковина сприяє поліпшенню ліпідного профілю крові, тобто профілактиці атеросклерозу. Калій необхідний для підтримки нормального рівня артеріального тиску і попередження гіпертонії. Антиоксиданти знищують вільні радикали, які ушкоджують внутрішні стінки кровоносних судин.
  3. Антизапальні активність і посилення імунітету. У кольрабі дуже багато вітаміну С, який необхідний для коректної роботи імунної системи. А ще в ній багато антиоксидантів, які пригнічують запальні процеси. Встановлено, що капустка істотно знижує рівень такого маркера запалення, як С-реактивний білок.
  4. Допомога травній системі. Рослинна клітковина живить біоценоз кишечника і посилює перистальтику. Сульфоран вміє запобігати розмноженню болезщнетворних мікроорганізмів. Антиоксиданти позитивно впливають на стан внутрішньої поверхні кишкової стінки.
  5. Посилення контролю за рівнем цукру в крові. У кольрабі багато клітковини, яка уповільнює засвоєння вуглеводів їжі і таким чином попереджає різкий підйом глюкози в крові після їжі. Це важливо, як для лікування цукрового діабету 2-го типу, так і для його профілактики.
  6. Поліпшення зовнішнього вигляду шкіри, продовження її молодості. Хороший тонус шкірних покривів і їх висока еластичність неможливі без інтенсивного синтезу колагену. А синтез колаген неможливий без вітаміну С. А тому капуста, наповнена цим вітаміном, корисна для шкіри. Роблять свій позитивний вплив і антиоксиданти, які захищають шкірні покриви від вільних радикалів.

Дуже смачний салат з капусти і моркви з майонезом

Готуємо легко і швидко, використовуючи найпростіші інгредієнти. Це відмінна їжа на кожен день, корисна і ситна.

Складові:

  • 1 кг капусти
  • 200 г моркви
  • 1 цибулина
  • 1 ст. ложка майонезу
  • 4 зубчики часнику (за бажанням)
  • 1/4 ч. Ложки чорного перцю
  • сіль за смаком

приготування:

  1. Коренеплоди ретельно миємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки і грубих волокон.
  2. Шаткуємо на тертці для корейської моркви, тонкою довгою соломкою.
  3. Очищену цибулю, нарізаємо тонкими кільцями.
  4. Заправляємо капусту і моркву майонезом, часником, пропущеним через прес. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо.

Даємо настоятися 15 хвилин і подаємо на стіл.

Домашня заготовка кольрабі на зиму в банках без стерилізації

Складові:

  • 2 кг капусти
  • 500 г моркви

на 0,5 літрову банку:

  • зубчик часнику
  • горошина запашного перцю
  • гілочка петрушки

для маринаду на 1 води:

  • 1 ст. ложка солі
  • 100 грам цукру
  • 100 мл 9% оцту

приготування:

1. З допомогою терки для корейської моркви красиво натираємо овочі тонкою соломкою.

2. Змішуємо в великій мисці.

3. На дно простерилізованих банок закладаємо зубчик часнику, горошину запашного перцю, петрушку і підготовлену овочеву суміш, щільно трамбуючи.

4. Використовуємо метод подвійної заливки. Перший раз заливаємо окропом до самого верху, витримуємо 20 хвилин. Зливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, додаємо сіль, цукор, оцет.

5. Другий раз заливаємо гарячим маринадом салат, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати під ковдрою.

6. Ось і все, домашня заготовка готова, проста, швидка, приголомшливо смачна і корисна. Зберігаємо в холодильнику.

Легкий салат з китайської капусти з яблуком

Приємний і освіжаючий салат, готується легко, з’їдається швидко

Нам знадобиться:

  • кольрабі
  • зелене яблуко
  • стебловий селера

для прикрас:

  • рукола
  • зерна граната
  • кріп

для заправки:

  • лимонний сік
  • яблучний оцет
  • хрін
  • йогурт / сметана
  • сіль перець
  • масло виноградних кісточок

Ось такі прості, смачні і корисні овочеві салати з кольрабі готуємо і їмо вдома, постарайтеся їх обов’язково включати в свій раз раціон харчування.

Якщо у вас є свої фірмові рецепти приготування цього екзотичного овоча, будь ласка поділіться ними з читачами блогу в коментарях.

Автор публікації

не в мережі 10 годин

попередні маніпуляції

Чого тільки не роблять з цього овоча! Супи, найрізноманітніші гарніри до риби і м’яса, овочеві рагу, вишукані салати, запіканки. Але перш ніж думати, що приготувати з кольрабі, потрібно цей овоч попередньо обробити. За зовнішнім виглядом капусти не скажеш точно, куди її краще вжити – в супи, на салат або рагу. Звичайно, ті, хто піклується про здорове харчування, можуть їсти її і в сирому вигляді. Але від термічної обробки її корисні якості нікуди не пропадають – і це ще один плюс кольрабі, королеви серед капусти. Її можна їсти відварну, мариновану, запечену, смажену, тушковану. Але що б ми з неї не готували, спочатку потрібно її промити, зрізати листочки, а потім очистити, як картоплю. Тепер Мацаємо м’якоть. Якщо вона волокниста, занадто жорстка, значить, ми маємо справу з перезрілих плодом, який годиться на суп або в рагу. А якщо м’якоть приємно хрумтить, має свіжий капустяний запах, можна сміливо використовувати її для салатів.

Страви з кольрабі

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *