Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Класичне тістечко «Картопля» – солодкий десерт з насиченим шоколадним смаком, яке готується з какао, згущеного молока і ванільного бісквіту. Однак адаптовані рецепти, покликані полегшити процес приготування, нерідко згадують печиво замість бісквіта. Деякі кулінари так і зовсім стверджують: справжній рецепт готується тільки на сухариках!

Вибір – печиво або бісквіт – залежить від особистих переваг, часу і бажань домашнього шеф-кухаря. Але важливо розуміти, що використання різних компонентів призведе до колосальних змін в смаку десерту. І не обов’язково поганим.

Ще один фактор, який може вплинути на смак страви – вибір згущеного молока. Якщо вона варена, то буде потрібно менше продукту, так як він краще пов’язує інші компоненти. У звичайного згущеного молока смак ніжніший, але тримати форму воно буде гірше.

Вибір головного продукту: бісквіт, сухарі або печиво?

Щоб приготувати «Картоплю» смачно, можна використовувати не тільки свіжий бісквіт. Підійдуть залишки від коржів для торта – нерідко у кулінарів виходить занадто багато заготовок. Тоді з 200-300 г бісквіта можна зробити швидке, апетитне і таке улюблене тістечко!

Також для приготування десерту підійдуть:

  • ніжні палички «Савоярді» – це сухе бісквітне печиво, яке швидко вбирає вологу і перетворюється в легкий бісквіт;
  • традиційне печиво «Топлене молоко», «Ювілейне», «Марія» – відмінні класичні варіанти, які коштують недорого і дозволяють зробити дуже смачні ласощі;
  • ванільні сухарики – нерідко згадуються в традиційних рецептах, але повинні бути без родзинок і тільки з білого борошна.

Що категорично не підійде для приготування «Картоплі», так це печиво з незвичайною консистенцією, прошарками, додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів, шоколадної глазурі.

Кілька порад перед приготуванням

Щоб тістечко вийшло смачним, ніжним, не розсипалося і не було твердим, слід запам’ятати кілька важливих правил:

  • перед приготуванням потрібно дістати продукти з холодильника, довести до однакової кімнатної температури;
  • готувати в спеку не слід – не вийде сформувати тістечка, молоко буде розтікатися;
  • якщо використовується печиво або бісквіт, то цукру потрібно на 1/3 менше, ніж при застосуванні сухариків;
  • не слід ігнорувати етап обвалювання готового блюдо в какао – воно не дасть йому липнути до рук і посуді.

Заборонено перемішувати підготовлену крихту бісквіта або печива з кремом в міксері або блендері. Процедура перетворить заготівлю в рідкий крем і не дозволить сформувати тістечка.

Калорійність продукту – 441 ккал на 100 г. Готується десерт з урахуванням витримування в холодильнику 2 години. Зазначеної кількості вистачить на 4 чоловік, якщо вони з’їдять по 1 тістечку.

Яке какао краще?

Досвідчені кулінари рекомендують вибирати для тістечка «Картопля» какао, відповідне ГОСТу. Добре підійдуть такі марки, як: «Червоний жовтень», «Росія», «Polezzno».

Важливо! Не варто купувати найдешевше какао – боби в ньому можуть бути погано перетерті, через що воно скрипить на зубах.

Що стосується типу шоколадного продукту, то тут кожен вибирає те, що йому подобається більше: світлий або темний порошок, наближений до гіркого шоколаду. У тістечку використовується згущене молоко, тому недостатньо солодким воно не буде.

Як зробити тістечко картопля з печива зі згущеним молоком в домашніх умовах

Традиційне тістечко «Картопля» займає зовсім небагато часу кулінара і не вимагає тривалого настоювання в холодильнику.

Для приготування улюблених ласощів на 4 персон потрібно взяти:

  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомДістають всі компоненти з холодильника і шаф: какао, цукрову пудру, згущене молоко, печиво і вершкове масло. Потрібно дочекатися, коли масло стане м’яким. Розтоплювати його в мікрохвильовці не потрібно!
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомЛамають печиво і укладають в невелику чашу блендера. Тепер продукт потрібно добре подрібнити, щоб не було великих шматків. Якщо блендер відсутня, можна потовкти його в ступці.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомВідкладають по 2 ч. Л. печива і какао, змішавши їх в окремій мисці. Склад потрібно для фінальної присипки.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомВ емальованому мисці або сотейнику змішують згущене молоко, шматочок вершкового масла.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомСтавлять посуд з маслом на слабкий вогонь і доводять до однорідності, постійно помішуючи. Не слід допускати кипіння продукту.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомЗнімають миску з вогню і дають охолонути, не забуваючи помішувати кожні 2-3 хвилини, щоб на поверхні не утворилася скоринка.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомДодають до згущеному молоці порошок какао і помішують інтенсивними рухами. Можна використовувати для цього спеціальний віночок для збивання яєць з намотаною пружинної дротом.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомПісля какао додають цукрову пудру. Простий цукор-пісок використовувати не слід – його кристали будуть довго розчинятися і можуть залишитися цільними.
  • Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомПісля змішування компонентів ставлять ємність на плиту і доводять до стану, коли починаються перші бульбашки перед кипінням.
  • Знімають суміш з плити і інтенсивно перемішують до однорідної консистенції – маса злегка загусне.
  • Пересипають печиво в окрему миску з блендера, зверху виливають всю порцію шоколадного крему і ретельно перемішують ложкою або лопаткою.
  • Забирають миску, накривши плівкою, в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Через зазначений проміжок часу дістають заготовку і формують кульки або довгасті овальні тістечка, що нагадують молоду картоплю.
  • Обвалюють десерт в шоколадній паніровці і розкладають на кулінарній дощечці або плоскій тарілці окремо один від одного. Забирають в холодильник на 1 годину.
  • Перед подачею формують з тістечок апетитну гірку, з якої гості будуть брати їх. Або викладають довгасті тістечка на тарілку. Подають з гарячою кавою або чаєм, прикрасивши листочками м’яти.

Можна нанести на «Картоплю» прикраси у вигляді крапельок крему. Але воно і так виглядає дуже смачно і апетитно!

Незвичайні добавки до рецептом

Якщо тістечко готується для дорослих, то можна нескінченно експериментувати зі смаком улюбленої страви. Візьміть за основу класичний рецепт і спробуйте додати до нього:

  • 1-2 ч. Л. вершкового або кавового лікеру ( «Бейліз», «Калуа»);
  • подрібніть 1 ст. л. волоських або лісових горіхів, спробуйте додати мигдаль або кешью;
  • обваляти «Картоплю» можна не в какао, а в кокосовій стружці або подрібнених горішках.

Цукати істотно змінять смак класичного десерту, але зроблять його ще більш яскравим і цікавим.

Ідеальний бісквіт для рецепта

Якщо хочеться приготувати «Картоплю» з бісквіту, але залишків коржів немає, то можна зробити їх самостійно! На це піде не більше 15 хвилин плюс час на випічку.

Складові! Буде потрібно 6 яєць, 150 г борошна і 30 г картопляного крохмалю, 180 г цукру, 1 ч. Л. рафінованої олії. Із вказаної кількості вийде до 600 г бісквіта.

Класичну заготовку для бісквітних десертів готують так:

  1. Охолоджені яйця поділяють на білки і жовтки. Білки прибирають в холодильник.
  2. Жовтки змішують зі 100 г цукру до кремовою пишною маси.
  3. Окремо з 80 г цукру змішують білки до щільних білих піків.
  4. З’єднують жовтки з просіяного борошном, перемішаної з крохмалем.
  5. Додають по 1 ложці білки, пару раз перемішуючи і вводячи масу, що залишилася збитих білків.
  6. Вимішують до однорідності рухами знизу-вгору, не надто інтенсивно. Важливо захопити всю порцію інгредієнтів з дна.
  7. Викладають в форму, змащену маслом і присипану борошном.
  8. Випікають в духовці при 180 градусах не менше 20 хвилин.

Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою. Якщо тісто сире, шпажка буде мокрою. Остиглий бісквіт подрібнюють руками, а самі старанні кулінари можуть дрібно нарізати його ножем, щоб крихта була діаметром до 5 мм.

Традиційне тістечко «Картопля» – це простий і улюблений мільйонами десерт, який готується з згущеного молока, какао і печива, бісквіта або ванільних сухарів. Виконати рецепт дуже просто – досить слідувати представленому планом, регулюючи кількість інгредієнтів в більшу або меншу сторону.

( 6

Тістечко Картопля за 15 хвилин – соковита, ніжна і дуже шоколадна! Ідеальна з кавою!

Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомКількість: 11 порцій Підготовка: 5 хвилин ~ Готування: 15 хвилин ~

Marina S. ,
Рубрики: Тістечка , Підійде на: Десерт, Свято

Тістечко Картопля з печива зі згущеним молоком – апетитний і простий десерт, смак якого знайомий всім з дитинства. Його вже багато років готують в усіх кондитерських. Багато господинь роблять його у себе вдома.

Найчастіше це тістечко готують з пропущених ванільних сухарів. Але сьогодні я запропоную вам більш простий варіант приготування – з печива і згущеного молока. Хороший він тим, що займає мінімум часу. Це дуже важливо для тих, хто занадто зайнятий, щоб годинами возитися з десертом до домашнього чаювання або святкового столу. При цьому смак готового блюда виходить просто чудовим.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

  • Печиво пісочне – 400 г
  • Згущене молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 150 г
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Волоські горіхи – 0,5 ст.
  1. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомПечиво необхідно подрібнити і висипати в глибоку тарілку.

    Для цієї мети можна скористатися блендером або кухонним комбайном. А можна скласти печиво в міцний поліетиленовий пакет, зав’язати і покатати по поверхні качалкою.

  2. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомДодаємо до розкришене печінкою какао-порошок.
  3. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомВливаємо згущене молоко.
  4. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомДодаємо порізане вершкове масло. Воно повинно бути в розм’якшеному стані.
  5. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомМасу акуратно вимішуємо до повного перемішування інгредієнтів.
  6. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомЗ маси скачуємо «картоплини» середнього розміру.
  7. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомНа верхівку кожного тістечка укладаємо половинку волоського горіха. З ним смак буде більш насиченим, а зовнішній вигляд естетичніше.
  8. Класичне тістечко картопля зі згущеним молокомГотове тістечко перекладаємо на тарілку для подачі.
  9. Перед чаюванням тістечко слід хоча б годину потримати в холодильнику. Потім його можна подавати на стіл.

Смачного!

Сподобався рецепт? Оцініть на 5!

( 43

Тістечко “Картопля” – класичний рецепт з печива зі згущеним молоком

Здрастуйте дорогі передплатники та гості мого блогу. Сьогодні я познайомлю вас з рецептами дуже смачного і улюбленого всіма ласощі. Це тістечко «Картопля», рецепт якого прийшов до нас з Радянського Союзу. Основними перевагами цього десерту є простота виконання і невеликий набір інгредієнтів. А найголовніше, його не треба випікати.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Найчастіше «картоплю» готують зі згущеним молоком, але Ви можете вибрати рецепти, які містять менш калорійні продукти. Ті, що представлені тут, зможуть задовольнити будь-який смак.

У Радянському союзі всі продукти повинні були відповідати стандартам. Тістечко «Картопля» так само готувалося відповідно до цих вимог. Розглянемо класичний рецепт цього десерту, який готується з печива і згущеного молока.

Рецепт класичного тістечка «Картопля» з печива і згущеного молока ГОСТу СРСР

Ось воно , те саме тістечко, яке прийшло до нас з далеких радянських часів.

Щоб приготувати тістечко «Картопля», рецепт по ГОСТу СРСР, використовувалися саме ці продукти, як результат, виходило дуже смачне тістечко зі смаком шоколаду, хоча шоколад рецептом не передбачено.

Що стосується коньяку, то, якщо десерт призначений для дітей, його можна замінити, наприклад, виноградним соком.

знадобиться:

  • 0,5 склянки згущеного молока
  • 0,55 кг пісочного печива
  • 1 пачка вершкового масла
  • 130 гр цукрової пудри
  • 3 ст. ложки какао
  • 50 мл коньяку
  • 1 пакетик ваніліну
  • 1 стакан подрібнених горіхів

приготування:

  1. Укладаємо печиво в щільний пакет, розминаємо качалкою.
  2. Висипаємо крихту в миску, відклавши трохи для обвалювання «картоплі»
  3. В цукрову пудру додаємо ванілін, розм’якшене масло, збиваємо.
  4. Поступово додаємо згущене молоко, збиваємо.
  5. У крихту з печива висипаємо какао, перемішуємо.
  6. Змішуємо крем з крихтою, додаємо коньяк.
  7. Виліпив тістечка обвалюють горіхами, печивом, залишаємо на холоді.

Тістечко «Картопля» з сухарів

Звичайні сухарики, невеликий набір продуктів дають в результаті чудове ласощі, яке так люблять діти. Дорослі теж не встоять при вигляді апетитних «картоплин».

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 0,4 кг сухарів
  • 250 мл молока
  • 0,2 кг цукру
  • 0,2 кг масла вершкового
  • 1 столова ложка какао

приготування:

  1. Перемелюємо сухарі будь-яким способом.
  2. Нагріваючи на вогні молоко з цукром до раствренія.
  3. З’єднуємо крихту з молоком, розм’якшеним маслом, какао.
  4. Формуємо «картоплини», ставимо на холод.

Тістечко «Картопля» з пряників

« Картопля» з пряників може вразити вас різноманітністю смаків. Адже пряники можуть бути м’ятні, імбирні, лимонні, різні інші. Відповідно, тістечко отримає ці аромати.

Тут є місце для експериментів, можна добитися абсолютно незвичайного смаку, не використовуючи додаткових інгредієнтів.

Покрокові рекомендації з фотографіями допоможуть швидко розібрати з особливостями приготування.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 0,7 кг пряників
  • 1 стакан згущеного молока
  • 1 склянка цукру
  • 200 гр вершкового масла
  • 1 ст. ложка какао.
  • 1 ст. ложка горіхів
  • трохи кокосової стружки

приготування:

  1. Розмелюємо пряники в блендері.
  2. Додаємо розм’якшене масло, згущене молоко, перемішуємо.
  3. Змішуємо какао з цукром.
  4. З пряникової суміші ліпимо тістечка, посипаємо їх какао, цукром.
  5. Витримуємо на холоді 6 годин ..

Тістечко картопля з ванільних сухарів

Цей рецепт найбільш часто використовували господині за радянських часів. Сухарики можна купити або приготувати самостійно, розрізавши на скибочки здобні ванільну булку, підсушити в духовці.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 100 мл молока
  • 1 склянка горіхів
  • 0,3 кг гр сухарів ванільних
  • 150 гр вершкового масла
  • пара столових ложок какао
  • 150 гр молочного шоколаду
  • півсклянки цукрового піску

приготування:

  1. Ставимо молоко на вогонь, додаємо 1 ложку какао, шоколад, цукор, доводимо до кипіння, помішуючи.
  2. Вводимо масло, змішуємо вінчиком.
  3. Подрібнюємо сухарі до отримання дрібної крихти.
  4. Горіхи подрібнюємо на невеликі шматочки.
  5. Молочно шоколадну суміш трохи охолоджуємо, додаємо сухарну крихту.
  6. Додаємо горіхи, добре перемішуємо.
  7. Мокрими руками виліпити тістечка, даємо відстоятися.
  8. Перед подачею картоплю обвалюють в какао порошку.

Тістечко картопля з кремом

Якщо Ви хочете отримати саме таке тістечко, яке можна було купити в радянських кондитерських, то на це витратиться трохи більше часу, ніж на інші рецепти. Щоб його приготувати, потрібно бісквітна крихта.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Бісквіт можна купити готовим, але зовсім неважко спекти його в домашніх умовах. Як це зробити, я розповім покроково і додам фото. Також ви навчитеся готувати крем “Шарлот”, який обов’язково стане в нагоді в подальшій кондитерської діяльності. Ви зможете його використовувати для різних десертів.

Буде потрібно д ля бісквіта:

  • 4 яйця
  • 120 гр цукру
  • 100 гр борошна
  • 2 ст. ложки картопляного крохмалю

Для крему:

  • 1 яйце
  • 220 гр цукру
  • 1 пачка вершкового масла
  • 150 мл молока
  • 1 ст. ложка коньяку
  • кілька крапель ванільною есенції

Для обсипання:

  • 3 чайної ложки цукрово пудри
  • 2 ст. ложки какао

приготування:

  1. Просіваємо борошно, змішане з крохмалем.
  2. Збиваємо яйця з цукром в повітряну масу.
  3. Поступово втручаємося борошно.
  4. Випікаємо на листі, застеленому папером при 180 градусів.
  5. Бісквіт залишаємо підсихати приблизно на 12 годин.
  6. Подрібнюємо бісквіт ..
  7. Відкладаємо кілька ложок цукру.
  8. Молоко з цукром ставимо на вогонь, доводимо до кипіння помішуючи.
  9. Збиваємо яйце з відкладеним цукром.
  10. Вливаємо в збите яйце молочний сироп тонкою цівкою, помішуючи.
  11. Ставимо каструльку з сумішшю на вогонь, помішуючи доводимо до загустіння.
  12. Переливаємо в миску, охолоджуємо, періодично помішуючи.
  13. Збиваємо масло, попередньо витягнуте з холодильника.
  14. Невеликими порціями додаємо заварний основу, збиваємо.
  15. Вливаємо ванільну есенцію, коньяк.
  16. Відокремлюємо частина крему для прикраси.
  17. Змішуємо подрібнений бісквіт з кремовою масою.
  18. Змішуємо какао з цукровою пудрою.
  19. Формуємо тістечка, обвалюють в суміші какао з пудрою.
  20. Паличкою проробляємо отвори в «картоплинах».
  21. Розміщуємо залишився крем в кондитерський мішечок з маленьким отвором.
  22. Заповнюємо отвори кремом, роблячи «відростки».
  23. Витримуємо картоплю на холоді кілька годин.

Тістечко картопля з бісквітного печива

Бісквітне печиво, передбачене цим рецептом, надає десерту ніжну структуру і своєрідний смак, завдяки коньяку.

Зрозуміло, якщо тістечка призначені для дітей, алкоголь з рецепта слід виключити, замінивши його соком. Смак тістечка придбає нові відтінки.

Кожна господиня може експериментувати, використовуючи різні соки Горіхи також передбачені на любителі, їх можна виключити.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 0,3 кг бісквітного печива
  • 3 ст. ложки какао
  • 100 гр масла вершкового
  • 200 мл молока
  • 1 ст. .ложка коньяку
  • 50 гр горіхів
  • півсклянки вафельної крихти

приготування:

  1. Робимо з печива крихту.
  2. Додаємо какао, перемішуємо.
  3. Змішуємо суху суміш, молоко, розм’якшене масло.
  4. Додаємо коньяк, подрібнені горіхи.
  5. Формуємо «картоплини», обсипаємо вафельної крихтою.
  6. Витримуємо на холоді кілька годин ..

Тістечко картопля з печива з молоком без згущеного молока

Як прийнято вважати, десерти, що містять згущене молоко, є високо калорійними. Тут згущене молоко відсутня. Сахара, вершкового масла теж зовсім мало. Так що можна сміливо насолоджуватися смаком тістечка, які не переживаючи за свою фігуру.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 0,4 кг печива
  • півсклянки молока
  • півсклянки цукру
  • 80 гр вершкового масла
  • 4 ст. ложки какао

приготування:

  1. Розігріваємо молоко, розчиняємо цукор.
  2. Додаємо масло, добре перемішуємо.
  3. Подрібнюємо печиво до дрібної крихти.
  4. Додаємо какао, перемішуємо.
  5. Робимо тісто з молочної суміші з крихтою.
  6. Формуємо «картоплю», залишаємо на холоді.

Тістечко картопля з какао без згущеного молока

Цей десерт ми приготуємо з бубликів, отримуючи ще один смак, дещо відрізняється від інших рецептів. Це один з найпростіших способів приготування тістечка картопля. На весь процес ви витратите не більше десяти хвилин, використовуючи мінімальну кількість інгредієнтів.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 0,3 кг бубликів
  • 150 мл молока
  • 2 ст. ложки какао
  • 4 ст ложки цукру

приготування:

  1. Подрібнюємо бублики до дрібної крихти.
  2. У молоці розчиняємо цукор, всипаємо какао, перемішуємо.
  3. З’єднуємо молоко з подрібненої сушінням, добре перемішуємо.
  4. Формуємо тістечка, відправляємо на холод.

дієтичний рецепт

Буває, то дуже хочеться чогось солоденького, але дієта не дозволяє. Ось для таких випадків я припас цей рецепт картопельки. По суті його сміливо можна назвати дієтичним. З’ївши таке тістечко, ви не будете ризикувати набрати зайві калорії.

Тому, що їх тут дуже мало. Ці ласощі можна вживати і тим, кому за медичними показаннями не рекомендується їсти солодке. А на смак ця «картопля» така ж дивовижна.

Варто зазначити, що такі тістечка досить довго залишаються м’якими, не втрачають смакових якостей.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 4 ст. ложки сухого молока
  • 5 ст. ложок рисового борошна
  • 10 гр какао
  • 10 грамів розпушувача
  • 4 яйця
  • 5 мл ароматизатора «Коньяк»
  • 5 мл замінника цукру
  • пара ложок густого меду
  • півсклянки звареної кави

приготування:

  1. Змішуємо всі сухі інгредієнти
  2. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо ароматизатор, замінник цукру, збиваємо.
  3. Поступово додаємо суху суміш, продовжуємо збивати.
  4. Змащуємо маслом форму, застилає папером, виливаємо тісто.
  5. Випікаємо при 180 градусах.
  6. Витягуємо корж з форми.
  7. Розламуємо бісквіт.
  8. Розміщуємо шматочки в блендер, подрібнюємо.
  9. Додаємо в крихту мед, кава, добре перемішуємо.
  10. Формуємо «картоплю», відправляємо в холод.

Тістечко картопля з печивом “Марія”

Цей десерт виконується на основі затяжного печива, дещо відрізняється за смаком. Готується він дуже просто. Лікер додається за бажанням. Його можна замінити коньяком або соком з насиченим ароматом.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Буде потрібно:

  • 2/3 склянки молока
  • півсклянки цукру
  • 80 гр вершкового масла
  • 0,3 кг гр затяжного печива «Марія»
  • 3 ст. ложки какао.
  • 10 мл лікеру
  • кокосова стружка для прикраси

приготування:

  1. Підігріваємо молоко, розчиняємо цукор.
  2. Додаємо розм’якшене масло.
  3. Подрібнюємо печиво.
  4. Крихітку змішуємо з просіяним какао.
  5. Вливаємо молочну суміш, додаємо лікер, добре перемішуємо.
  6. Формуємо картшку, обсипаємо кокосовою стружкою відправляємо на холод.

Десерт з використанням печива і лікеру

Десертів на основі печива досить багато, але ми сьогодні приготуємо тірамісу. Це багатошаровий італійський десерт. У перекладі це слово означає «підбадьоритися мене». Ця назва цілком виправдано. Ви отримаєте ні з чим незрівнянні відчуття від смаку цих ласощів, а ваші близькі, гості випробують почуття захоплення від одного лише картопляного виду.

Буде потрібно:

  • 0,5 кг сиру маскарпоне
  • 24 штуки печива савоярді
  • 30 мл кавового лікеру
  • 50 гр темного шоколаду
  • півсклянки цукрової пудри
  • 3 ст. ложки какао
  • півсклянки звареної кави

приготування:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків
  2. Збиваємо білки до густої піни
  3. Окремо збиваємо жовтки з цукром, додаємо сир, перемішуємо.
  4. Поступово вводимо білки, перемішуємо.
  5. Холодну каву виливаємо в миску, додаємо лікер.
  6. Нижню частину кожної печенюшки обмакиваем в каві.
  7. Формуємо з печива нижній шар печива.
  8. З половини крему викладаємо другий шар.
  9. Ще один шар печінку, попередньо змоченого в каві.
  10. Викладаємо крем, що залишився.
  11. Охолоджуємо тістечка 12 годин.
  12. Перед подачею посипаємо тертим шоколадом, какао.

Для тірамісу можна використовувати будь-які форми. Це може бути блюдо для торта, вазочки для морозива або широкі келихи. Печиво замочувати слід не більше однієї секунди, інакше воно розвалиться, десерт втратить свою привабливість. Якщо в продажу немає печива савоярді, його можна замінити будь-яким іншим подібної якості. Це ж стосується і лікеру. Можна використовувати той, що вам подобається.

Ну ось, наша сьогоднішня зустріч підійшла до кінця. Я сподіваюся, що вам сподобалися представлені рецепти, і Ви з задоволення будете балувати ці смачним десертом своїх близьких.

Ви переконалися наскільки просто і швидко можна його приготувати з продуктів, які, практично, завжди є у господині. Ви можете експериментувати, додаючи нові інгредієнти, а я буду радий, якщо Ви поділитеся зі мною своїм рецептом.

До наступної зустрічі я підберу для вас різні рецепти, ми разом навчимося готувати нові десерти.

Тістечко «Картопля» з печива – смачний десерт по старим і новим оригінальними рецептами

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Тістечко «Картопля» з печива – простий десерт, який можна приготувати без попереднього випікання бісквіта, використовуваного в класичній версії ласощі. Незважаючи на елементарну техніку створення страви результат радує чудовим його смаком, практично не поступається оригіналу.

Як приготувати тістечко «Картопля» з печива?

Тістечко «Картопля» з печива готується шляхом лаконічного перемішування входять до складу і по потребі подрібнених компонентів.

  1. Інгредієнти для тістечка «Картопля» з печива визначаються рецептом і включають першочергово саме печиво і рідку складову, що дозволяє якісно зволожити крихту, додати десерту приємний смак. Останньою може бути згущене молоко, молоко, сметана або сир.
  2. Балансує текстуру і надає десерту ніжність доданий до складу суміші вершкове масло.
  3. Для смаку і кольору в основу «картоплі» часто додається какао, подрібнені горіхи або за бажанням добавки у вигляді сухофруктів, цукатів.
  4. З суміші на основи печива формують тістечка довгастої форми, які потім панірують в крихті з печива, горіхів або в какао.

Тістечко «Картопля» з печива зі згущеним молоком – рецепт

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Простий рецепт тістечка «Картопля» з печива, що передбачає додавання в основу згущеного молока, дозволяє оцінити в результаті максимально насичений смак готового десерту. Кількість какао можна відрегулювати за смаком або в залежності від виду використовуваного печива і наявності в ньому шоколадного наповнювача.

Складові:

  • печиво – 500 г;
  • згущене молоко – 200 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 5 ст. ложок;
  • коньяк (за бажанням) – 3-4 ст. ложки.

приготування

  1. Подрібнюють в блендері печиво.
  2. Додають м’яке масло, згущене молоко і какао, залишивши трохи на паніровці.
  3. Вливають в суміш коньяк або замінюють по потреби його молоком, вимішують масу.
  4. Скачують з основи кульки або довгасті заготовки.
  5. Кожне тістечко «Картопля» з печива зі згущеним молоком умочують в какао.

Тістечко «Картопля» з печива і масла

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Тістечко «Картопля», рецепт з печива якого буде представлений таким, виходить просто тане в роті за рахунок більшої порції олі. В основу дозволяється додавати подрібнені до середньої крихти горіхи: волоські, фундук, очищений мигдаль і навіть арахіс, попередньо обсмажити ядра на сухій сковороді.

Складові:

  • печиво – 400 г;
  • згущене молоко – 200 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • горіхи – 0,5 склянки.

приготування

  1. Подрібнюють в блендері або на м’ясорубці печиво.
  2. Додають порошок какао, підготовлені горіхи, згущене молоко і скибочки м’якого масла.
  3. Перемішують суміш ретельно, формують з неї заготовки.
  4. Умочують смачне тістечко «Картопля» з печива в крихті, какао або горіхах.

Солодка «Картопля» з печива і какао

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Тістечко «Картопля» з пісочного печива з порцією какао – ласощі для шанувальників шоколадних десертів. В даному випадку порошок не тільки додається в основу десерту, а й використовується для його панірування перед подачею. Вироби можна додатково декорувати масляним кремом, імітуючи картопляні паростки.

Складові:

  • печиво – 600 г;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • масло вершкове – 200 г;
  • какао – 6 ст. ложок і для декору;
  • горіхи – за смаком;
  • коньяк – 2 ст. ложки.

приготування

  1. Перемелюють доступним способом печиво.
  2. Додають какао, горіхи, коньяк, згущене молоко і м’яке масло.
  3. Розмішують компоненти до рівномірного розподілу межу собою.
  4. З отриманої суміші скачують тістечка, які умочують в какао з усіх боків.
  5. Поміщають десерт на 20-30 хвилин в холодильник.

Тістечко «Картопля» з печива з молоком – рецепт

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Як варіант можна зробити тістечко «Картопля» з печива з молоком. Кількість останнього буде залежати від вологості складових і його визначають дослідним шляхом, підливаючи компонент невеликими порціями. Після того як тісто починає добре збирається в кого, додавання рідини припиняють і приступають до формування десерту.

Складові:

  • печиво – 300 г;
  • молоко – 100-140 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 2-6 ст. ложок;
  • горіхи – 60 г;
  • ваніль.

приготування

  1. З дрібніють печиво в крихту.
  2. Додають какао, подрібнені обсмажені горіхи, м’яке масло, ваніль.
  3. Розмішують масу до максимальної однорідності.
  4. Скачують з основи заготовки.
  5. Умочують кожне тістечко «Картопля» з печива в крихті.

Тістечко «Картопля» з шоколадного печива

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Тістечко «Картопля» з шоколадного печива готується з мінімального набору продуктів і не вимагає додавання в основу какао порошку. До крихті може додаватися традиційно згущене молоко або просто молоко до досягнення потрібної текстури і густини суміші. Як завжди, не зайвими в складі будуть будь-які горіхи, які переважно обсмажити.

Складові:

  • печиво шоколадне – 300 г;
  • згущене молоко – 200 мл;
  • масло вершкове – 150 г;
  • горіхи – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. ложка.

приготування

  1. Подрібнюють печиво за допомогою блендера, м’ясорубки або качалки.
  2. Додають горіхи, м’яке масло, згущене молоко, цукор ванільний, перемішують ретельно.
  3. Порції суміші скачують в кульки або довгасті заготовки і панірують у крихті.
  4. Готова шоколадна «Картопля» з печива поміщається на 20 хвилин в холод.

Тістечко «Картопля» з сухарів і печива

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Солодка «Картопля» з печива може бути приготовлена ​​з додаванням звичайних або здобних сухарів. Їх попередньо подрібнюють в кавомолці, стаціонарному блендері або використовують готову паніровці. Кількість цукру буде залежати від вихідної солодощі компонентів, від бажаного результату і додається до смаку.

Складові:

  • печиво і сухарі – по 200 г;
  • молоко – 300-500 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 0,5-1 стакан;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • ваніль, горіхи, кокосова стружка.

приготування

  1. Подрібнюють зручним способом печиво і сухарі.
  2. Кип’ятять молоко з цукром, какао, маслом, додавши ваніль за смаком.
  3. В отриманий шоколадний сироп засипають крихту з сухарів, а потім печиво до досягнення бажаної текстури основи.
  4. Формують з суміші тістечка, умочують в какао, горіхах або кокосовій стружці.

Тістечко «Картопля» з печива з вареним згущеним молоком

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

По-своєму смачними й незвичайними виходять тістечка «Картопля» з печива з вареним згущеним молоком. В якості наповнювача можна додати в основу разом з горіхами промитий і розпарений попередньо, а потім обсушенний родзинки, нарізану курагу, чорнослив. Паніровці можна створити з крихт, змішаних з какао і горіхами.

Складові:

  • печиво – 400 г;
  • згущене молоко варена – 1 банка;
  • масло вершкове – 50 г;
  • какао – 25 г;
  • ванільний цукор – 1 ст. ложка;
  • горіхи і сухофрукти – по 1 жмені.

приготування

  1. Згущене молоко попередньо розтирають з м’яким маслом, подбавши про рівність температур двох основ.
  2. Подрібнюють печиво в блендері або роздавав його качалкою.
  3. Додають какао, ванільний цукор, подрібнені горіхи і сухофрукти.
  4. Втручаються підготовлений раніше крем.
  5. Формують тістечка рівні за розміром, умочують в крихті з печива, поміщають в холодильник на 30 хвилин.

Тістечко «Картопля» з галетного печива

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Рецепт солодкої «Картоплі» з печива легко виконати з дієтичних галети. Отриманий десерт вийде менш калорійним і буде містити мінімум жиру, особливо, якщо взяти знежирене молоко і мінімальну порцію вершкового масла. Ароматизувати десерт можна ваніллю, а якщо він призначений для дорослих, лікером.

Складові:

  • галетное печиво – 300 г;
  • молоко – 1 стакан;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • масло вершкове – 70-100 г;
  • какао – 2-4 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 4 ст. ложки;
  • ваніль.

приготування

  1. Кип’ятять молоко з цукром, додавши ваніль.
  2. Після охолодження змішують молоко з подрібненим печивом.
  3. Втручаються масло, формують з отриманої основи тістечка.
  4. Змішують какао і цукровою пудрою, умочують заготовки в суміші, відвідують на деякий час в холод.

Тістечко «Картопля» з печива з коньяком

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Приготоване тістечко «Картопля» в домашніх умовах з печива буде з захопленням прийнято дорослою аудиторією, якщо в основу вмішати коньяк. Алкоголь додасть десерту додатковий смак, аромат і продовжить термін його зберігання, виступивши в ролі консерванту. Замість коньяку підійде ром або лікер з улюбленим смаком.

Складові:

  • печиво – 300 г;
  • молоко – 1 стакан;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао – 4 ст. ложки;
  • цукровий пісок – 0,5 склянки;
  • коньяк – 2-3 ст. ложки.

приготування

  1. Печиво подрібнюють до дрібної крихти.
  2. Заварюють молоко з цукром і какао до розчинення кристалів.
  3. Втручаються масло, остуджують отриманий сироп.
  4. Всипають крихту з печива, розмішують до однорідності.
  5. Вливають коньяк, збирають масу в загальний ком.
  6. Формують з основи заготовки, панірують в какао.

Тістечко «Картопля» з сиру і печива

Рецепт приготування тістечка «Картопля» з печива легко урізноманітнити, додавши в основу з крихти м’який сир. Серед добавок можуть бути і горіхи з сухофруктами. Вироби традиційно панірують в какао або крихті, а для більш оригінального рішення заливають шоколадною глазур’ю і дають застигнути.

Складові:

  • печиво – 200 г;
  • сир – 400 г;
  • йогурт – 5 ст. ложок;
  • какао – 3 ст. ложки;
  • цукор ванільний – 2 ст. ложки;
  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;
  • горіхи – 80 г;
  • шоколад – 160 г;
  • масло – 30 г;
  • молоко – 6 ст. ложок.

приготування

  1. Подрібнюють печиво і горіхи.
  2. Додають змішаний зі звичайним і ванільним цукром сир, какао і йогурт.
  3. Формують заготовки, покривають глазур’ю з розтопленого з маслом і молоком шоколаду.

Тістечко «Картопля» з вівсяного печива

Тістечко «Картопля» з печива і какао буде більш корисним і легким, якщо основа повністю або деяка її частина буде вівсяної. До крихті можна буде додати і трохи геркулесових пластівців, які внесуть якусь оригінальність своєї неоднорідністю і складуть гармонійне сусідство горіхів і сухофруктів.

Складові:

  • печиво вівсяне – 200 г;
  • печиво цукрове – 100 г;
  • пластівці вівсяні – 1 жменя;
  • какао – 6 ст. ложок;
  • мед – 4 ст. ложки;
  • коньяк – 4 ст. ложки;
  • горіхи і сухофрукти – по 100 г.

приготування

  1. Змішують два види подрібненого печива і какао.
  2. Додають пластівці, горіхи, сухофрукти.
  3. Закладають мед і коньяк, а при необхідності вливають трохи молока або води.
  4. З отриманої липкою основи скачують тістечка, панірують їх в какао.

Тістечко Картопля зі згущеним молоком – 7 фото-рецептів улюблених ласощів

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком
Знаменита солодкість – тістечко Картопля зі згущеним молоком, приготувати з печива, сухарів або класичного бісквіта просто.

Рецепт 1: тістечко картопля зі згущеним молоком (покрокові фото)

Тістечко «Картопля» – досить відоме, улюблене багатьма, ласощі. Його приготування не змусить вас довгий час стояти біля плити, помішуючи або збиваючи крем. У цьому рецепті все просто – адже використовується вже готове пісочне печиво.

  • 300 г печива пісочного типу (як зазвичай взяла печиво «До кави»);
  • 80 г згущеного молока;
  • 100 г вершкового масла високого відсотка жирності;
  • 2 ст. л. какао;
  • зовсім трохи ядер волоських горіхів;
  • щіпка ванільного цукру (ваніль кладу завжди, але це не обов’язково).

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Подрібнюємо в блендері печиво і горіхи. Багато хто використовує для цієї мети м’ясорубку. Я ж, як правило, її не використовую – миється вона довше.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Змішуємо згущене молоко, масло і какао, як на фото. Туди ж всипаємо ванільний цукор.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

І за допомогою вилки починаємо перемішувати. У підсумку отримуємо м’яку, однорідно шоколадної структури, масу.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Додаємо в неї подрібнену крихту, залишивши трохи для обсипання. Далі знову перемішуємо, як ви вже зрозуміли, до однорідності.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Тепер починається найцікавіше (особливо для дітей) – беремо невеликий шматочок «тіста», скочується в кульку.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Обвалюють його в крихті і викладаємо на красиве блюдо, приблизно так, як на фото.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Ми залишаємо в холодильнику на годину. Після чого дістаємо і насолоджуємося смачненьким тістечком з дитинства.

Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Порада!

Смак тістечка «Картопля» з печива стане більш насиченим, якщо ви додасте в нього при приготуванні дві-три ложки коньяку, рому або лікеру.
Класичне тістечко картопля зі згущеним молоком

Рецепт 2, покроковий: тістечко картопля зі згущеним молоком і какао

Складно знайти людину, яка б не пробував тістечка «Картопля», адже це справжній смак дитинства! Готуються вони дуже просто і швидко, буквально з нічого. Щоб нагодувати велику сім’ю смачним десертом, знадобиться пачка печива, половина банки згущеного молока, трохи масла і какао. Економно і дуже апетитно!

  • пісочне печиво – 300 г;
  • вершкове масло – 90-100 г;
  • згущене молоко – 160 г (0,5 банки);
  • какао-порошок – 3 ч. л. + Для посилки готових тістечок;
  • коньяк – 0,5 ст. л .;
  • цукрова пудра – для присипки.

Масло вийняти з холодильника і залишити на столі до розм’якшення (на 20-40 хвилин, в залежності від його якості). Додати до м’якого масла згущене молоко. Важливо використовувати якісний продукт, до складу якого входить тільки незбиране коров’яче молоко і цукор.

Така згущене молоко густа і смачна. Щоб отримати більш цікавий смак, можна покласти варене згущене молоко, тоді «картопля» вийде з карамельним присмаком.

  • У миску до масла і згущеному молоці вилити коньяк.
  • І висипати какао-порошок.

Перемішати масу до однорідності. За бажанням можна збити міксером. Якщо в суміші будуть дрібні масляні крупинки, нічого страшного, на якість готових тістечок це не вплине.

Печиво подрібнити в крихту будь-яким зручним способом. Найпростіший і швидкий – перебити блендером. Якщо блендера немає, для подрібнення печива можна використовувати м’ясорубку. Також можна скласти його в щільний пакет (або 2 середньої щільності) і потовкти качалкою.

  1. Пересипати пісочну крихту в шоколадно-масляну масу.

Перемішати лопаткою до в’язкої консистенції. Маса вийде коричневого або світло-коричневого кольору, а по консистенції буде трохи нагадувати пісочне тісто.

Сформувати руками невеликі тістечка довгастої форми, схожі на бульби картоплі. Щоб «тісто” не липнуло, долоні можна змочити у воді або змастити тонким шаром рослинного масла без запаху. Сформовані тістечка накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 5-8 годин.

  • Обваляти «картоплю» в суміші какао-порошку і цукрової пудри.
  • Можна подавати до чаю, кави, какао або іншим улюбленим холодним або гарячим напоям.
  • Смачного!

Рецепт 3: тістечко картопля зі згущеним молоком і маслом (з фото)

  • Пшеничне борошно вищого гатунку -150 гр.
  • Цукор – пісок-150 гр.
  • Яйця курячі – 150 гр.
  • Молоко згущене – 200 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Коньяк -30 мл.
  • Какао порошок – 10 гр.
  • Будь-ром – 30 мл.
  • Цукрова пудра – 10 гр.

Приготуємо бісквіт. Збиваємо жовтки з цукром, щоб суміш вийшла білої, після чого повільно вводимо попередньо просіяне борошно і швидко перемішуємо.

Білки збити окремо до утворення піків і знову повільно ввести їх в тісто. Окремо робиться для того щоб в бісквіті залишилося більше повітря і він залишався пишним навіть після випікання.

Далі візьмемо форму для запікання попередньо змажемо її вершковим маслом і вливаємо в неї суміш. Духовку заздалегідь розігріваємо до 190 градусів. Запікаємо бісквіт 35-40 хвилин.

  1. Виймаємо бісквіт з духовки, нехай остигає, а ще краще довше постоїть.
  2. Тому що, коли він підсохне, його буде простіше різати, що отримати дрібні шматочки.

Якщо немає часу чекати, то досить підсушити в духовці і подрібнити у блендері.

Далі робимо крем. Масло беремо кімнатної температури і повільно вводимо в нього згущене молоко, весь час, збиваючи до отримання легкого крему. Трохи отриманого крему відкладаємо для прикраси картоплин.

  • Бісквітні крихти, ром і коньяк додаємо до крему, все добре змішуємо.

Ліпимо з маси тістечка у вигляді картоплин, обваляти їх в суміші какао і пудри. Після чого даємо їм полежати трохи, і знову повторюємо процедуру.

  1. Крем, для прикраси залишений нами заздалегідь, використовуємо за призначенням.
  2. Тістечка поміщаємо в холодильник на 2 години, нехай просочаться.
  3. Дістаємо з холодильника, полежать трохи і можна їсти.

Рецепт 4: тістечко картопля по ГОСТу зі згущеним молоком

Отже, перед вами історичний рецепт. Саме його в тій країні, що носила назву СРСР, готували в ресторанах, кафе і кулінаріях. Саме цей смак ми пам’ятаємо з дитинства і намагаємося відтворити в хвилини ностальгії.

Але відразу попереджаю, що в складі цього тістечка є невелика доза алкоголю для поліпшення смакових якостей. І тому, вирішуйте самі, чи будете ви їм пригощати дітей.

  • 550 г пісочного печива,
  • 250 г масла вершкового,
  • 100 г згущеного молока,
  • 130 г цукрового піску,
  • 4 ст. л. какао (30 г),
  • коньяку або рому – 4 ст. л. (40 г).

Як завжди, будемо подрібнювати печиво в крихту. Робите це за бажанням будь-яким доступним чином. Наприклад, в блендері або кавомолці.

У цьому ж рецепті зробимо все вручну за допомогою качалки. Зараз розповім як.

Беремо два пакети, вставляємо один в інший для міцності. Всередину висипаємо печиво і ретельно проходимо по ньому качалкою. Можна використовувати кухонний молоточок і відбити всі печенюхі.

  • Висипаємо крихту в глибоку миску.

Цукор перемелює в цукрову пудру. Пересипаємо її в окрему миску. Всипаємо ванілін. Туди ж викладаємо підтале масло.

Беремо міксер і збиваємо цю масу до повного з’єднання масла і пудри. За часом це займе близько 3 хвилин.

Потім вводимо згущенку, постійно збиваючи її. У нас вийшов крем.

В печиво всипаємо какао. Перемішуємо до однорідності. Потім вводимо вершковий крем і вливаємо коньяк або ром.

Для дітей можна замінити алкоголь виноградним соком.

  1. Перемішуємо до тих пір, тісто не стане пластичним.
  2. Окремо подрібнюємо ще 80 г печива для обсипання.
  3. Катаємо кульки і обвалюють у горіхах і крихті.
  4. Заморожуємо весь десерт в морозилці близько години.

Рецепт 5: тістечко картопля з сухарів зі згущеним молоком

Готується тістечко картопля з здобних сухарів і згущеного молока. Приготування не забере багато часу – легко впорається навіть недосвідчена господиня. Виходить тістечко в міру солодким, з насиченим шоколадним смаком, має ніжну зернисту консистенцію. Домашні його обов’язково оцінять, особливо припаде до вподоби маленьким ласунам!

Отже, приступимо до приготування. З даної кількості продуктів, виходить близько 7-14 штук, все залежить від того, якого розміру ви будете робити тістечка.

  • Сухарі (здобні без родзинок) – 300 г
  • Згущене молоко – 0,5 банки
  • Цукровий пісок – 7 ст.лож
  • Волоських горіхів – близько 1 склянки
  • Вершкове масло – ½ пачки (приблизно 90 г)
  • Какао – 20г
  • Молоко пастеризоване – 4 ст. лож
  • ваніль
  • Сухарі перекручуємо через м’ясорубку

Відкладіть трохи ядер горіхів для «вічок» нашої «Картоплі». Решта горіхи подрібніть блендером, насадкою, яка використовується для колки льоду. Якщо немає блендера, легко це зробити в інший спосіб – просто складіть горіхи в поліетиленовий пакет і розімніть їх качалкою на обробній дошці. Потім додайте горішки до подрібненим сухарів.

Беремо глибоку чашку, висипаємо цукор, ванілін, какао, додаємо згущене молоко і масло. Вершкове масло треба попередньо потримати в теплі, щоб воно стало м’яким.

Ретельно все збиваємо міксером, блендером, або звичайною виделкою. До речі, щоб суміш була більш однорідною, цукор краще використовувати невеликий. Інакше крупинки цукру в готових тістечок будуть хрустіти на зубах – що не всім припаде до смаку.

  1. Далі, в крем додамо нашу горіхово-сухарну суміш, перемішати.
  2. Ось що повинно вийти.

Залишилося влити в отриману масу пастеризоване молоко, і можна приступати до ліплення тістечок. Молоко додаємо поступово. Маса повинна злегка липнути до рук, але в той же час, добре тримати форму.

Власне, ось і сам процес ліплення. Потрібно взяти трохи маси, руками сформувати щільний грудку, якому потім надати довгасту форму картоплин. Далі, обвалюють їх в какао. З відкладених горішків робимо «паростки». Тістечко «Картопля» готова. Залишимо його на кілька годин в холодному місці, щоб як слід, просочилося.

Ось такі тістечка у нас вийшли! Приємного чаювання!

Рецепт 6: тістечко картопля зі згущеним молоком і сметаною

  • панірувальні сухарі – 300 г;
  • згущене молоко – 200 г;
  • сметана 20% – 400 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • какао-порошок – 2 столові ложки;
  • ванілін – 1 г;
  • кокосова стружка – для декору

Всі потрібні інгредієнти завантажую в чашу міксера.

Тобто туди кладу вершкове масло, включаючи міксер спочатку на маленькі обороти, поступово збільшуючи до максимальних. Додаю сметану, згущене молоко, ванілін.

  • Останнім інгредієнтом в крем я додаю какао-порошок.

Батон підсушити і потім сухарі пропустити через м’ясорубку. Вийдуть панірувальні сухарі. Такі сухарі я готую заздалегідь.

Але можна і купити в магазині готові панірувальні сухарі, але вони дрібного помелу і несмачні, на мій погляд.

У вийшов крем додаю панірувальні сухарі (може знадобитися і більше) і змішую. Виходить пластичне тісто.

  1. З даного тесту мокрими руками ліплю тістечка у формі невеликих бульб картоплі.
  2. Для декорування використовую коксову стружку.

Уже сліпих тістечка посипаю кокосовою стружкою. Вірніше сказати, тістечко ката в кокосовій стружці.

Готові тістечка викладаю на блюдо.

Тістечко робиться дуже швидко. Тістечко дуже економно в плані матеріальних засобів. Тістечко дуже смачне.

І зовсім навіть не скажеш, що таке чудове тістечко зроблено зі звичайних сухарів.

Рецепт 7: тістечко картопля з бісквіту з кремом із згущеного молока

для класичного бісквіта:

  • 6 яєць,
  • 1,5 склянки цукру,
  • 1,5 склянки або 225 грам борошна,

для крему:

  • 200 грам вершкового масла,
  • 100 грам цукрової пудри,
  • 100-110 грам згущеного молока,
  • ром (за бажанням),

для панірування:

  • 3-4 столових ложки какао.

Готуємо бісквіт в мультиварці. У глибокій мисці на високій швидкості міксера збити яйця в піну.

Поступово почнемо додавати у збиті яйця цукор, не припиняючи збивання. Не можна класти весь цукор відразу, інакше бісквіт не підніметься.

  • Додамо борошно і акуратно перемішати її міксером на самій низькій швидкості.

Смажена каструльку мультиварки рослинним маслом. Бока форми не можна змащувати, бісквіт не зможе піднятися. Виллємо бісквітне тісто в каструльку мультиварки.

  1. Випікаємо бісквіт на режимі «Випічка» 80 хвилин.
  2. Виймемо бісквіт за допомогою вставки для варки на пару.
  3. Бісквіт потрібно витримати кілька годин, а краще ніч, перед тим як приступити до приготування тістечка.
  4. Разрежем бісквіт на невеликі шматочки і перекрутити його на м’ясорубці.

Потім приготуємо крем. Для цього розітріть розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до отримання пишної маси. Потроху додамо в масло згущене молоко, не припиняючи збивання.

Відкладемо 1 столову ложку крему, будемо їм прикрашати тістечка. Решта крем викладемо на бісквітну крихту і додамо десертну ложечку рому (не обов’язково!).

  • Ретельно все перемішати, поки не вийде маса, з якої можна буде ліпити.
  • Зліпимо тістечка у вигляді картоплин.

Обваляємо картоплини в какао. У мене було какао «Несквік». Але можна взяти звичайне какао, змішати його в пропорціях 1: 1 з цукровою пудрою і обвалювати в цій суміші.

  1. Дамо тістечком трохи полежати і обваляти в какао ще раз.
  2. Зробимо невеликі поглиблення в тістечок і видавив туди крем у вигляді росточков.
  3. Поставимо тістечка в холодильник на пару годин.
  4. Тепер тістечко «Картопля» з бісквіту можна подавати до столу і пити чай.

ВІДЕО

  • Як приготувати тістечко картопля по ГОСТу, а так само з кремом з вареного згущеного молока, зморив відео-рецепти:

Джерела: https://namenu.ru, https://sgushhenka.ru, https://prosto-recept.com, https://mognotak.ru, https://sgushhenka.ru, http: // fotorecept. com, https://matotu.ru

Всі рецепти ретельно відібрані клубом кулінарів сайту eat-me.ru

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *