Різне

Куряче Філе з печерицями в соусі для ПП-вечері.

Курка запечена з грибами в духовці під проточною водою

Кожен день ми знаходимося в пошуках нових і вишуканих страв, простих або вигадливих для різних заходів. Справжня знахідка – це запечена курка з грибами в духовці! Варіантів приготування сотні, досить лише правильно підібрати продукти.

У цій статті ми поговоримо про те, які гриби можна готувати з м’ясом птиці, розповімо про важливих процесах готування, поділимося найбільш актуальними і нетривіальними рецептами курки з грибами в духовці.

Рецепти з курячої грудки пп. Куряче Філе з печерицями в соусі для ПП-вечері.

На 100 грам – 81. 57 ккал? Б / ж / у – 15. 15/1. 69/1. 64?
Складові:

  • Курячі грудки – 2 шт.
  • Печериці – 400 г.
  • Йогурт натуральний – 300 мл.
  • Спеції – за смаком.

За рецепт дякую групі дієтичні рецепти.

приготування:

Рецепти з курячої грудки пп.  Куряче Філе з печерицями в соусі для ПП-вечері.
Печериці моєму і ми нарізаємо великими шматочками. У сковороді розігріваємо трохи оливкового масла, кладемо туди наші гриби і обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин. Поки гриби смажаться – курку нарізаємо на невеликі шматочки, розміром приблизно 2 на 3 см. Коли гриби розм’якнуть і випустять сік, додаємо в сковороду курку. У тому випадку, якщо треба, трошки додаємо масла. Коли шматочки курки побіліють – заливаємо весь вміст сковороди йогуртом, додаємо сіль і спеції, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 5 хвилин. Коли соус знайде потрібну густоту – тоді і знімаємо з вогню, оскільки гриби і курка вже, по суті, готові. Смачного!

Салат з куркою, маринованими грибами, сиром і горошком

Хочеться запропонувати вашій увазі цікавий варіант салату з куркою, маринованими грибами та сиром, який за своєю поживністю буде корисний навіть дітям.

  • курячий стегенце (можна філе) – 500 г;
  • мариновані печериці (або опеньки) – 200 г;
  • сир (твердих сортів) – 300 г;
  • консервований горошок – 1 банка;
  • сметана нежирна;
  • сіль за смаком;
  • зелень петрушки.

Курячі стегенця очистити від кістки і відварити, а потім нарізати невеликими шматочками.

Гриби можна порізати довільно і з’єднати з м’ясом курочки.

З консервованого горошку вилити рідину, додати в гриби і перешкодити.

Сир потерти на тертці з великими отворами, з’єднати з салатом.

Нашаткувати зелень, кинути в салат, посолити, заправити нежирною сметаною і добре розмішати.

Не забудьте поставити в холодильник, щоб добре просочився сметаною.

Куряча грудка дієтичні рецепти. Підбірка дієтичних рецептів курячої грудки

Куряча грудка дієтичні рецепти.  Підбірка дієтичних рецептів курячої грудки
Незважаючи на те, що куряча грудка є найкращим джерелом дієтичного білка, на більшість людей вона наводить тугу. Будемо відвертими, вона прісна і суха, проте це не означає, що її не можна смачно приготувати. Зараз знайти дієтичні рецепти курячих грудок не проблема, але знайти по-справжньому смачні страви не так просто. У моєму раціоні м’ясо курки присутній завжди, а завдяки тому, що воно абсолютно несмачне, з ним зручно експериментувати. Тому я вирішила поділитися невеликий підбіркою простих рецептів курячих грудок. Куряча грудка в соєвому соусі

Куряча грудка дієтичні рецепти.  Підбірка дієтичних рецептів курячої грудки

  • 2 курогрудкі без шкіри (або 4 філе); 1 ст. ложка оливкової олії (можна без нього, але з ним краще); 2 ст. ложки соєвого соусу; 2 ст. ложки води; 1 чайн. ложка з гіркою сухого імбиру; Сухі петрушка і кріп (можна свіжі).

1. Все змішати в окремому посуді; 2. З курогруді зняти шкіру і жир, нарізати її, а потім помістити в приготовлену суміш хвилин на 20-30. 3. Закип’ятити воду в каструлі, розкидати шматочки м’яса по пакетиках разом з соусом, в якому вони наполягали, зав’язати (щоб не було повітря) і опустити пакети з курогрудью в киплячу воду. 4. Варити 35 хв. Калорійність 100 г: 115,97 ккал, Б: 21,62; Ж: 2,06; У: 1,16 Куряча грудка в томаті

Куряча грудка дієтичні рецепти.  Підбірка дієтичних рецептів курячої грудки

1. Готувати це краще в сковороді з товстим дном для гасіння. 2. Туди вилити томатний сік або розвести томатну пасту в воді приблизно до консистенції соку. При бажанні можна і сік розбавити. Я використовую домашній, там концентрація дика, тому розбавляю. 3.. Додати порізану (або терту) морква, цибуля, часник, спеції і сіль. 4.. Туди ж додати шматочки курогрудкі. 5.. Гасити хвилин 30-35 після закипання. Я не знаю, що з ними відбувається при такому приготуванні, але вони виходять соковитими і прикольними. Калорійність 100 г: 88,60 ккал, Б: 17,4; Ж: 0,93; У: 1,51 Куряча грудка в кефірі

Куряча грудка дієтичні рецепти.  Підбірка дієтичних рецептів курячої грудки

  • 2 курогрудкі без шкіри (або 4 філе); кефір; морква; кінза; сіль, перець червоний, чорний або чорний горошком, улюблені гострі спеції.

1. Грудки і кінзу нарізати, моркву натерти. 2. В окремий посуд вилити кефір (у мене на 2 великі курогрудкі пішло 0,5 л. Кефіру), додати сіль, перець, спеції (я додала 1/3 ч.л. червоного, 1 ст. Л. Горошком, трохи сухої гірчиці і асафетиду для аромату). 3. У цю суміш скласти грудки і залишити десь на годину, можна і на більше. 4. Потім все це тушкувати 30 хвилин (при бажанні можна трішки розбавити водою або тим же кефіром, якщо рідини здасться мало), потім додати кінзу і тушкувати ще хвилин 5-10. Калорійність 100 г: 88,28 ккал; Б: 15,43, Ж: 1,36, У: 2,55

Салат з куркою, кукурудзою, маринованими грибами, горіхами і яблуком

Ще одним святковим варіантом є салат з куркою, кукурудзою і грибами маринованими. Додані до салату волоські горіхи і червоне яблуко тільки посилять його і без того привабливі смакові якості.

  • грудка куряча – 300 г;
  • мариновані печериці – 200 г;
  • червоне яблуко – 1 шт .;
  • консервована кукурудза – 1,5 ст .;
  • волоські горіхи (ядра) – 100 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • зелень петрушки;
  • майонез.

Грудку зварити, дати охолонути і порізати тонкими брусками.

Червоне яблуко різати разом з шкіркою невеликими скибочками.

Кукурудзу відкинути на сито, злити з неї рідину.

Гриби дрібно порізати, цибулю і зелень петрушки подрібнити.

Ядра горіхів розтовкти в ступці, з’єднати з усіма продуктами і добре змішати.

Заправити майонезом, вимішати добре ложкою і залишити для просочення в холодильнику.

Як приготувати курячу грудку дієтичну. Дієтична куряча грудка – рецепти з фото

Сьогоднішня добірка присвячена дієтичним рецептами курячої грудки. Курка частий гість на столі любителів дієт або тренуються людей. 5 рецептів урізноманітнюють меню, а фото з покрокові інструкції допоможуть приготувати страви без проблем. Дієтичний салат з курячої грудки і томатів Для приготування потрібно: Приготування: Беремо сковороду, розігріваємо її, наливаємо трохи олії і обсмажуємо м’ясо по 5-6 хвилин з кожного боку до готовності. Якщо грудки великі, то можна додатково пропекти в духовці близько 10-15 хвилин при 180 градусах.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото
У салатник змішуємо рукколу, томати черрі, порізані навпіл, цибулю півкільцями і оливки. Все перемішати.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото
Викласти порцію салату на тарілку, викласти шматочки сиру. Курячі грудки дістати з духовки, остудити і порізати на скибочки 1,5-2 см. Викласти також на салат. Полити салат заправкою з винного оцту і оливкового масла.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото

Дієтична куряча грудка з лимоном і травами

Рецепт простий, але вартий уваги. Для нього знадобиться: 2 курячих грудки; 2 гілочки чебрецю; 1 лимон; трохи оливкового масла; сіль, перець і ваші улюблені приправи.

Приготування: Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо трохи олії. Куряче м’ясо солимо, перчимо і обтирає приправами і обсмажуємо філе з двох сторін по 5 хвилин. Знімаємо курку з вогню, перекладаємо її в форму для запікання. Зверху викладаємо скибочки лимона і чебрець. Ставимо в духовку при 180 градусах на 15 хвилин.

Готова! Як гарнір краще взяти овочі, приготовані на пару або відварені.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото

Дієтичний суп з курячою грудкою і гарбузом Легкий супчик для легких обідів. Інгредієнти для супу: Приготування:

Розігріваємо каструлю на середньому вогні, наливаємо масло. Викладаємо порізану цибулю і червоний перець, смажимо 3-5 хвилин, поки цибуля не стане прозорим. У каструлю додаємо 1 літр води або овочевого бульйону і чебрець. Солимо, перчимо. Доводимо бульйон до кипіння і варимо 10 хвилин. Додаємо порізану кубиками м’ясо, кукурудзу і кубики гарбуза. Варимо ще 10 хвилин до готовності гарбуза.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото

Куряча грудка запечена з соусом песто і томатами На 4 порції вам знадобиться: 2 курячі грудки без шкіри; 2 середніх томата; 30-40 м сиру – натерти на тертці.

для песто: Приготування: Для початку готується соус песто: в блендері змішується базилік, часник, тертий твердий сир, сіль і перець. У процесі змішування поступово додається оливкова олія. Зберігати соус можна в холодильнику в контейнері або банку з щільною кришкою.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото
Кожну курячу грудку розрізати уздовж на тонкі скибочки. Вийде чотири скибочки. Викласти курку на фольгу, посолити і приправити. Змастити кожен шматок м’яса 1 ст.л. соусом песто.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото
Поставити деко в духовку при 180 градусів на 15 хвилин. Через 15 хвилин дістати деко. Помідори порізати на гуртки і викласти на грудку, зверху посипати сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин, щоб сир розплавився.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото
Куряча грудка з песто і томатами готова.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото

Дієтична куряча грудка з овочами

Рецепт середземноморської кухні, а як відомо 2 курячих грудки; 1 цибулина; жменю маслин без кісточок; 5 помідор; оливкова олія; сіль, перець і зелень.

Приготування: Курку обмити і нарізати на невеликі скибочки 3-4 см. Приправити, посолити. Помідори і цибулю порізати. Розігріти сковороду, налити трохи олії і обсмажити курку, щоб не залишилося рожевих місць. Додати цибулю і продовжувати смажити ще 4 хвилини. Коли цибуля стане прозорою, додати порізані помідори, додати 1/2 склянки кип’яченої води і накрити кришкою. Гасити хвилин 15, посолити і додати приправи за смаком. Коли м’ясо готове, зняти з вогню. При подачі додати оливки і зелень.

Як приготувати курячу грудку дієтичну.  Дієтична куряча грудка - рецепти з фото

Листковий салат з куркою і маринованими грибами для святкового столу

Представляємо вам листковий салат з куркою і маринованими грибами, який зробить ваш святковий стіл ще більш ошатним через свою колірної гами.

  • цілі мариновані гриби – 300 г;
  • грудка куряча – 300 г;
  • солоні огірки – 3 шт .;
  • картопля – 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • морква – 3 шт .;
  • яйця варені – 4 шт .;
  • перець червоний болгарський – 1 шт .;
  • сир – 100 г;
  • майонез;
  • пучок зелені кропу і петрушки;
  • зелена цибуля – 1 пучок.

Салат з куркою і маринованими грибами розкладається шарами на широкому блюді, щоб було видно його різнокольорові шари.

М’ясо курочки відварити, охолодити і нарізати брусочками.

Зварену моркву, картоплю і яйця натерти на крупній тертці в різні тарілки.

Гриби різати не потрібно, просто викласти на дно тарілки капелюшками вниз і зверху трохи змастити майонезом.

Всю зелень подрібнити і посипати нею гриби.

Натерту моркву посипати на зелень і трохи придавити ложкою, зверху промазав тонким шаром майонезу.

Наступний шар йдуть брусочки з курячого м’яса, які також покрити шаром майонезу.

Нашінкованним дрібно ріпчастою цибулею посипати м’ясо і знову полити майонезу.

Після лука нарізати дрібно огірочки, вичавити сік і зверху укласти шар.

Натертої картоплею зробити наступний шар і промазати майонезом.

Червоний перець порізати тонкою локшиною поверх картоплі.

Потерти сир, змастити майонезом, а зверху посипати тертими яйцями.

Такий салат потрібно готувати за кілька годин до приходу гостей, щоб дати йому краще просочитися.

Пп страви з курячої грудки. Дієтичне куряче філе з додаванням імбиру

Пп страви з курячої грудки.  Дієтичне куряче філе з додаванням імбиру
Спосіб готування Пластівці подрібнюються до стану крихти за допомогою блендера або ступки. Зелень миється, підсушується, дрібно нарізають. Всі тверді стеблинки потрібно видалити. Зелень пересипається в пластівці. В окремій ємності перемішується мед, сік лимона, імбир, перець. М’ясні скибочки миються під проточною водою, підсушують. У силіконову форму для печі пересипається м’ясо, змащене приготованим імбирним соусом, на яке розкладаються пластівці із зеленню. Форма ставиться в духовку, прогріту до 180 градусів на 20 хвилин.
За цей час кура стане соковитою і придбає хрустку скоринку з пластівців. Описані рецепти стануть прекрасним варіантом не тільки для людей, які дотримуються норми правильного харчування, але і зможуть очолити святковий стіл завдяки своїм смаковим якостям і дієтичним властивостям. Відсутність солі в них повністю компенсується використанням корисних спецій і трав. Куряче філе на пару в мультиварці – корисне може бути смачним! Як швидко і ефективно накачати м’язи в домашніх умовах: поради та рекомендації.

Процес формування французького блюда

Курка з грибами в духовці запікається досить швидко. Адже попередньо всі названі інгредієнти були ретельно обсмажені на сковороді. Слід зазначити, що жульен можна готувати і в загальній керамічному або скляному посуді, і в невеликих глиняних формах, призначених саме для цієї страви. Якщо ви плануєте подавати такий обід до святкового столу, то краще використовувати другий варіант. Так, на своїх гостей ви справите враження.

Таким чином, в посуд потрібно спочатку викласти невеликий шар обсмаженого білого м’яса, а потім така ж кількість грибів з цибулею. Після цього всі компоненти необхідно залити достатньою кількістю висококалорійного майонезу. На завершення продукти потрібно щедро обсипати твердим сиром, попередньо натертим на крупній тертці.

Куряча грудка смачна дієтична. Запікання грудки в духовці у фользі

Для того, щоб дієтична куряча грудка в духовці вийшла смачною і соковитою при запіканні, м’ясо слід попередньо замаринувати. Найпростішими маринадом в подібному випадку є соєвий соус і суміш сметани і спецій. Спеції можна використовувати будь-які, які поєднуються з курячим м’ясом. Для дітей переважно використовувати саме сметанний варіант маринаду. З грудки потрібно видалити шкірку і жир, промити під проточною водою і трохи просушити за допомогою серветок. М’ясо необхідно обмазати попередньо підготовленим маринадом, покласти в глибоку миску і накрити кришкою або тарілкою, щоб не заветрелось. Маринуватися куряча грудка повинна протягом тридцяти або сорока хвилин. Після закінчення цього часу м’ясо слід загорнути у фольгу. При цьому потрібно залишити невеликий отвір для виходу пари. Підготовлене м’ясо відправляється в духовку на сорок п’ять хвилин, після чого вони страва готова.

підготовка м’яса

Як готується жульен? Курка з грибами (рецепт страви буде розглянуто прямо зараз) повинні оброблятися окремо. Для цього необхідно помити охолоджене філе молодого птаха, а потім звільнити її від шкіри, хрящів і кісток. Далі м’ясний продукт потрібно нарізати на не дуже великі, але і не дрібна шматочки. Після цього слід розігріти неглибоку сковороду з рослинним маслом і на сильному вогні обсмажити курячі грудки до золотистого кольору. При цьому м’ясо слід обов’язково присмачити сіллю і перцем.

жульєн з куркою і грибами

Куряча грудка в кефірі в духовці. Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!

Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!
Як тільки мова заходить про правильне харчування або дієту, то мимоволі спливає куряча грудка. Це низькокалорійний і легкозасвоюваний білок, який може бути ще і дуже смачним. Необов’язково понуро жувати варене біле м’ясо, сухе і жорстке! Є варіант набагато цікавіше! Цей чудовий рецепт грудки в кефірі в духовці приживеться в будь-якому будинку! У мене тут замість кефіру ряжанка 2,5% жирності. Аналогічно беремо нежирну сметану, вершки. Буде ще ніжніше!

Складові:

  • грудка 1 курки або 2 філе;
  • 70-80 мл кефіру;
  • спеції.

Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!

Рецепт приготування грудки в кефірі в духовці

  • Промиваємо філе. Якщо на ньому залишилися сліди жиру, то можна прибрати. Ріжемо шматочками, але не кришимо, робимо трохи дрібніше, ніж м’ясо для шашлику. Хоча, якщо дозволяє час, можна маринувати біле м’ясо навіть цілком, але лежати йому потрібно буде довго.Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!
  • З’єднуємо спеції і кефір. Саме від добавок буде залежати смак. А також вид філе. Мені подобається яскраве м’ясо, тому кидаю паприку і куркуму, додаю сіль і суміш перців. Заливаємо шматочки курки. Тепер залишаємо їх маринуватися хоча б на годину, але краще на 3-4, щоб просочилися всі волокна.Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!
  • Тепер перемішуємо філе і перекладаємо в форму. Не люблю мити дека, тому застилаю фольгою. Можна скласти впритул або залишити відстань між шматочками. Але після приготування воно все одно з’явиться, так як частина вологи з курки піде.Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!
  • Ставимо в духовку, запікаємо 20 хвилин. Температура в печі 200 ° C. Виймаємо форму з курячим філе. Тепер сміливо сідаємо на дієту, ну або просто смачно їмо!Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!

Секрети приготування грудки в кефірі

  • Біле м’ясо дуже легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці. Воно не любить тривалої термічної обробки. Також не варто робити температуру нижче 200 ° C, щоб не пересушити.
  • Якщо грудка готується не для дієти або є в наявності сир, можна засипати блюдо зверху, з’явиться апетитна скоринка.
  • У кожен шматочок грудки можна засунути платівку часнику, аромат буде просто приголомшливим. Також його можна додати в соус при маринуванні.
  • Щоб додати страві глибокий смак, можна додати в маринад ложку соєвого соусу або один перемелений сухий грибочок.
  • Під шматочки курки можна покласти мариновану цибулю, шматочки морквини, грибів, кабачків, перцю або помідорів. Варіантів дієтичного страви дійсно багато.
  • Запікати філе можна не тільки в кефірі, а й готувати з нього чудову і дуже швидку курку Теріяки. Варто спробувати!Куряча грудка в кефірі в духовці.  Грудка в кефірі в духовці: рецепт для дієти, ПП і просто так!

Куряча грудка в кефірі пп. Запечена куряча грудка в кефірі

Куряча грудка, запечена в кефірі, виходить дуже соковитою, не дивлячись на те, що ця частина курки вважається сухий. Ситне, але дієтичне і смачне блюдо. І зараз вам розповість, як готується куряча грудка в кефірі, рецепт з фотографіями і поясненнями, який я підготувала спеціально для вас. Інгредієнти: – куряча грудка (бажано домашня курка) – 1 шт .; – кефір (будь-якої жирності) – 500 мл; – сіль – 1 ч. Л .; – паприка мелена солодка – щіпка; – часник сушений – 0,5 ч. Л .; – каррі – щіпка; – куркума – 1/3 ч. Л .; – мелена суміш перців – за смаком. Приготування 1. Курячу грудку відокремте від кістки (якщо є). Рекомендую для приготування цієї страви використовувати домашню птицю. Оскільки вона буде маринуватися і пекти в кефірі, то вийде соковитою і смачною. І на відміну від вирощеної на птахофабриці, корисною. Добре вимийте грудку. Вискубайте залишки оперення, зріжте жир. За бажанням можна видалити шкірку, а можна залишити. Обсушити паперовими рушниками. Посипте спеціями. Можна використовувати ті, які вказані в списку інгредієнтів. А можна проявити ініціативу і натерти курку своїми улюбленими прянощами. До речі, можна користуватися вже готової приправою. Також посипте курку сіллю. Втирайте суміш в м’ясо. До речі, ось ще приклад відмінне дієтичне страви – курка, тушкована з овочами. Курочка виходить ніжною, ароматною і готується легко.

Куряча грудка в кефірі пп.  Запечена куряча грудка в кефірі
2. Перекладіть грудку в ємність для маринування. Відмінно підійде будь-який пластиковий або скляний контейнер з кришкою. Металевий посуд краще не використовувати.

Куряча грудка в кефірі пп.  Запечена куряча грудка в кефірі
3. Залийте кефіром. В принципі, його жирність не має значення. Але так як блюдо у нас дієтичне, логічно вибрати знежирений кисломолочний продукт. До речі, можна замінити його натуральним йогуртом без добавок. Накрийте ємність кришкою або затягніть плівкою. Залиште маринуватися мінімум на 2 години. Можна залишити на ніч, але в такому випадку обов’язково переставте курку в холодильник. Замариновану в кефірі курячу грудку перекладіть в нероз’ємну форму для випічки. Зверху вилийте кефір зі спеціями, в якому вона маринувати. Поставте в розігріту духову шафу. Готуйте курячу грудку в кефірі в духовці близько півгодини при 180 градусах, накривши фольгою або кришкою. Якщо хочете, щоб м’ясо злегка зарум’янилося, за 5-7 хвилин до готовності розріжте фольгу або зніміть кришку.

Куряча грудка в кефірі пп.  Запечена куряча грудка в кефірі
4. Готову грудку, запечену в кефірному маринаді, наріжте і відразу подавайте. Дуже смачно і в гарячому, і в теплом, і в холодному вигляді. А на додаток до курочку пропонуємо приготувати салат з білокачанної капусти.

Куряча грудка в кефірі пп.  Запечена куряча грудка в кефірі

Які і як вибирати

Купувати гриби варто на офіційних ринках і в магазинах, де виробник пройшов контроль якості. Не варто купувати продукт на дорозі, де всього за годину часу він може увібрати в себе шкідливі викиди і солі важких металів. Не рекомендується купувати гриби, в тому числі мариновані, в стихійних місцях продажів у приватників, так як в цьому випадку складно достовірно визначити місце їх збору.

фаршировані гриби

Найбільш затребувані такі різновиди:

  1. Печериці. Здебільшого культивовані людиною гриби з мінімальним вмістом хітину і кращої успішністю.
  2. Опеньки. Низькокалорійний продукт, відмінно підходить для маринування.
  3. Шиітаке. Китайський деревне гриб, понижуючий холестерин і активно використовується в народній медицині.
  4. Білі. Одні з найсмачніших і ситних видів, з входять до їх складу селеном і кальцієм. Підходять для будь-якої страви.
  5. Лисички. Гриби з великим вмістом рослинного білка і низькою калорійністю (25 ккал / 100 гр).
  6. Маслюки. Найбільш збалансований продукт в плані складу нутрієнтів. Підходять для запікання і консервації.
  7. Гливи. Джерело протеїну і ряду незамінних амінокислот. Універсальні в плані приготування.

Це лише мала частина грибного сімейства, яка активно використовується в кухнях різних народів світу.

Дієтична куряча грудка на сковороді. Як приготувати курячу грудку соковито

Добрий день друзі! Давно хотіла поділитися простим способом, як приготувати курячу грудку соковито. Я вже писала, що не люблю курячу грудку через її сухості. Тепер моя думка помінялося на протилежне. Мені дуже подобається рецепт курячих тефтелей в духовці, завдяки йому, виходять соковиті ніжні тефтелі. А ще є простий і дуже смачний рецепт приготування соковитої курячої грудки на сковорідці. М’ясо виходить ніжним і соковитим!

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Блюдо виходить низькокалорійне, дієтичне і дуже смачне! Загалом, універсальне, тому що підійде і для любителів смачно поїсти, і для тих, хто рахує калорії, і, звичайно ж, для дієти Дюка (фаз Атаки і Круїз). Складові компоненти рецепта беруться приблизно, «на око», тому нижче – лише умовне кількість продуктів. Я орієнтуюся на розмір сковороди, щоб готувати в ній один-два рази. Приготоване цим способом м’ясо зазвичай не доживає до охолодження, тому, що з’їдається гарячим. Відразу скажу, що якщо використовувати стегна і гомілки – буде зовсім не те. Складові:

  • куряча грудка (без шкіри і кісток) або вже готове філе – 2-3 шт. цибулина – 1 шт. соєвий соус – 50 г бальзамічний оцет – 1 ч. ложка (якщо любите) сіль, перець, інші прянощі – за смаком

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито

Приготування Приготування курячої грудки не займе багато часу. Спочатку грудку потрібно замаринувати на пару годинок. Попередньо грудку потрібно порізати на шматочки поперек волокон товщиною 1,5-2 см, можна порізати на більші шматочки, по типу відбивних, але з тим розрахунком, щоб їх товщина була також близько 2-х см.

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Лук шаткуємо півкільцями. Змішуємо в ємності, де грудка буде маринуватися, всі наші компоненти, заливаємо соєвим соусом, бальзамічним оцтом.

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Додаємо необхідні спеції. Можна обійтися без солі, соєвого соусу досить.

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Ще раз все перемішуємо. Ставимо в холодильник на пару годин, якщо вийде на годину-дві довше – не страшно.

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Далі розігріваємо суху сковороду. Поки сковорода гріється, зливаємо всю рідину з курячих грудок, можна їх навіть злегка обсушити серветками. На розігріту сковороду викладаємо м’ясо, обсмажуємо з одного боку до рум’яної скоринки, перевертаємо на інший бік і куди-небудь на місце, що звільнилося на сковороді кладемо цибулю з маринаду.

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито
Смажимо 1-2 хвилини, щоб і на іншій стороні з’явилася скориночка. Потім накриваємо кришкою, можна зменшити плиту і доводимо грудку до готовності ще хвилинку-другу. Куряче м’ясо виходить соковитим, тому потрібно, щоб сковорода була розпеченій. Тоді швидко утворюється скоринка, яка не дасть витікати соку назовні. Дуже важливо добре прожарити грудку, якщо вона буде всередині сирої, можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров’ям! На Атаки куряча грудка – самостійне блюдо, на круїз – дуже смачно з легким овочевим салатом. Спробуйте!

Дієтична куряча грудка на сковороді.  Як приготувати курячу грудку соковито

Незвичайний салат з маринованими грибами, куркою і ананасами

Салат з маринованими грибами, куркою і ананасами, що володіє своєрідним солодкуватим смаком, буде незвичайним блюдом на вашому столі. Однак саме незвичайністю і поєднанням продуктів він найбільше зацікавить гостей.

  • грудка курки відварна – 400 г;
  • гриби (шампіньйони мариновані) – 400 г;
  • ананас консервований – 300 г;
  • огірки свіжі – 3 шт .;
  • твердий сорт сиру – 200 г;
  • білий ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • зелень кропу – 1 пучок;
  • майонез.

Цей салат готується просто, але виходить дуже смачним.

Всі інгредієнти подрібнити ножем, сир натерти теркою, перемішати, заправити майонезом і знову перешкодити. Дати постояти пару годин в холодильнику і можна подавати до столу. Гості будуть приємно здивовані смаком цього салату.

Куряча грудка для схуднення рецепти. Що входить до складу філе, які вітаміни?

Ви без зусиль приготуєте дієтичні страви з курки, так як м’ясо продається в будь-якому магазині. Продукт прекрасно засвоюється, не викликаючи небажаних реакцій ШКТ. М’ясо містить триптофан, який стимулює власне вироблення серотоніну.

Гормон задоволення додасть вам бадьорості і гарного настрою. У порівнянні з іншими сортами птиці куряче філе містить набагато більше поліненасичених жирних кислот. Регулярно вживаючи м’ясо, ви отримаєте комплекс з вітамінів А, К, Е, РР, В. Фосфор, залізо, мідь і інші мінерали додадуть сил. Страви з курячої грудки сприяють швидшому спалюванню калорій без шкоди для здоров’я.

Related posts

Leave a Comment