Курячий суп з грибами і локшиною

Розповім про свій рецепт курячого супу з локшиною.Що знадобиться:Курка (у даному випадку куряча грудка)КартофельМорковьЛуковичкаГрибы (у мене шампіньйони і сушені лисички)ПомидорБолгарский перець.Спеції (сіль, чорний перець)Трохи рослинного маслаЗелень і часник (якщо любите)ЛапшаБульон:Я для цього беру курячу грудку на кістки.

У каструлю наливаю воду, мою курячу грудку, кладу в каструлю і ставлю на вогонь. Як закипає знижую інтенсивність вогню наполовину. Обов’язково знімайте пінку, так як якщо цього не зробити бульйон стане непрозорим і втратить у смаку.

Можна трохи підсолити бульйон під час готування, що б сіль увійшла в курку.Бульйон варити приблизно годину – півтора. Локшина.

Локшину рекомендую відварювати окремо. Тоді вона не дасть “сопливости” бульйону. Локшину додавати безпосередньо перед подачею.

Підготовка овочів:Картоплю нарізаємо брусочками і залишаємо у воді. Якщо не залишити у воді – картопля потемніє. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Помідори нарізаємо невеликими кубиками.Моркву соломкою (можна натерти на тертці). Гриби нарізаємо брусочками за розміром як нарізана картопля.

Якщо використовуєте сушені гриби замочіть їх у невеликому кол-ве води.Солодкий перець так само нарізаємо невеликими брусочками.Пассеровка:Цибулю обсмажуємо у невеликій кількості олії до легкої золотавості.

Додаємо нарізану моркву. Обсмажуємо до стану оранжевости (коли морква віддасть колір). Додаємо помідори (якщо ні, можна додати трохи томатної пасти).

Я після додавання томатів додав гриби, що б вони після обжарювання дали додатковий смак. Сюди ж можна додати і перець, але не потрібно готувати його до повної готовності.У готовий бульйон додаємо картоплю.

Стежимо, щоб не кипіло сильно і знімаємо пінку від картоплі. Як картопля буде майже готова – додаємо готову пасеровку. ВАЖЛИВО! Перед тим, як закладати овочі доведіть бульйон до нормальної за вашою міркою солоності, так як якщо бульйон не буде солоний то й овочі відварені в ньому буде прісні.

Але не переборщіть – якщо використовуєте томатну пасту – будьте акуратні – вона сама по собі так само солона.Невеликий трюк – я частина сушених грибів додав в пасеровку, а частина поклав “варитися” в бульйон. Таким чином я додав смаку грибів у бульйон, а частина смаку “розкрив” в пассеровке.

Після додавання пасерування можете сміливо солити і перчити остаточно. Якщо любите – для аромату можна додати лавровий лист, потім не забудье його витягнути. Суп з пассеровкой готувати не більше 5-7 хвилин.

В самому кінці можна додати зелень і часник. Я роблю так. Я в кінці готування додаю зелень і часник.

Це додає ароматності і смаку супу. Але при цьому, в саму тарілку вже при подачі я додаю ще свіжої зелені і часнику.Приємного апетиту.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *