Квас! Його вплив на наш організм.

Вітамін D – один з представників жиророзчинних вітамінів 🌞 відкритий він був давно (американським біохіміком Элмером Макколумом аж у 1922 році), але саме зараз він перебуває на піку своєї популярності⠀🌞 Вітамін D міститься в обмеженому колі продуктів харчування (про це – в окремому пості 🤓) і може вироблятися в шкірі під впливом УФ-випромінювання⠀❕АЛЕ будь то вітамін D з їжі або «сонячний» вітамін D – він неактивний, і для того, щоб реалізувати свою біологічну дію, в організмі він має пройти ряд біохімічних реакцій⠀🌞 ФУНКЦИИВот тут-то весь хайп і заритий – вітамін D бере участь у багатьох обмінних процесах в організмі: від мінералізації кісткової тканини до оновлення волосяних фолікулів (aka волосяних цибулин 🧅) 🤯 поліпшення роботи нервової, імунної, репродуктивної, серцево-судинної систем? Та будь ласка – ось тільки мало хто читає приписки «даних не достатньо», «потрібно проведення РКИ» – тому вітамін D зараз «крутять, як хочуть»🤦🏼♀⠀🌞 НОРМИ вмісту вітаміну D в крові▫>= 30 нг/л – це норма 👌🏻▫21 – 29 нг/л – це недостатність вітаміну D▫<= 20 нг/л – це дефіцит вітаміну D⠀🌞 Скільки вітаміну D потрібно приймати саме МЕНІ? І який препарат краще вибрати? Це теми для ще одного поста, який вийде на цьому тижні 👩🏼⚕⠀Здавали ви коли-небудь аналіз для визначення рівня вітаміну D? І приймали препарати вітаміну D?Автор: лікар ендокринолог Дар’я Бурмістрова

Ще в царській Росії в лазаретах і госпіталях квас вважався цілющим і прирівнювався до ліків. “Живий” квас – хороший квас. Він отриманий в результаті життєдіяльності бродильних мікроорганізмів.

І звичайно тільки з натуральних продуктів. Хлібний квас благодійно впливає на процес травлення. Так як в ньому містяться молочнокислі бактерії, з допомогою яких утворюється молочна кислота.

Цим він схожий з кислим молоком, кефіром і іншими молочнокислими продуктами. А ще, в хлібному квасі міститься цілий комплекс вітамінів, ферментів, мікроелементів, легкозасвоюваних цукрів і білків, які регулюють важливі життєві функції організму людини. При виснажливої спеки цей напій чудово втамовує спрагу, відновлює сили, підвищує працездатність при великих фізичних навантаженнях.

Поради:Для приготування ягідних квасов вибирайте тільки стиглі ягоди.Готовий квас потрібно випити за 2 дні, так як при тривалому зберіганні втрачає смак і стає кислим.Посуд в якій настоюється сусло.

повинно бути скляним або емальованим. Квас зберігати в холодному місці.Готувати квас потрібно на охолодженої кип’яченої води.

При хронічній виразці і гастриті, підвищеної кислотності, подагрі, коліті і при захворюваннях печінки не можна зловживати кислим квасом.Ставте лайки, підписуйтесь на мій канал!!! Ці народні засоби використовують при випадіння волосся і плішивості. Допомога при похміллі.

Маски для власників жирної шкіри.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *