Пророщування насіння – це ТЕМА! Живі вітаміни – буквально за копійки…

Добре вам видно те, що зображено на верхньому фото? Це я тримаю на своїх долонях сухе насіння – всього дві столові ложки. Вони займають небагато місця і практично нічого не важать..

.А всього через три-чотири дні з цієї жменьки сухого насіння зросла – дивіться! – по-від така оберемок мікрозелені! І навіть більше: просто не всі проростки помістилися на тарілці..

.За обсягом ця “трава” займає близько двох літрів. А за вмістом корисних речовин, вітамінів вона еквівалентна, без перебільшення, цілого тазика овочів.

Адже в кожному крихітному насінні, яке мені вдалося проростити, самою природою закладені цінні речовини – вітаміни і мікроелементи, необхідні для того, щоб дати життєві сили цілій рослині!У сухому насінні всі ці речовини знаходяться в “сплячому” стані. І якщо просто жувати сухе насіння, особливої користі ми від них не отримаємо (те ж саме стосується і горіхів). А ось помістивши насіння всього на кілька днів в особливе середовище і домігшись їх проростання, ми, образно кажучи, активуємо їх секретний код, розбудимо в них життя! Чому це вигідно?Ось дивіться.

Якщо ми підемо в магазин або на ринок і купимо свіжих овочів і зелені, то витратимо, швидше за все, не одну сотню рублів. При цьому, враховуючи пору року, вітамінів в куплених огірках/ петрушці/ морквині навряд чи буде багато. А є все це доведеться швидко, інакше зів’яне і зіпсується.

Тепер візьмемо насіння. Цілий пакет насіння, мікс пажитника, конюшини і редису, вагою 454 грами, обійшовся мені в 471 рубль (я замовляла через інтернет). Кожен раз для пророщування я беру дві столові ложки насіння – це близько 35 грамів.

Зелені, яка виростає з них, мені вистачає на 3-4 дні: я додаю її в салати, або просто їм з м’ясом, яєчнею і т. п. Нескладно порахувати, що щоденна порція вітамінів реально обходиться в копійки.

..Наскільки це складно?Скажу чесно: я по натурі ніколи не була ні садівником, ні огородником.

Але навіть мені з першої ж спроби вдалося проростити жменьку насіння – і отримати цілий оберемок соковитою мікрозелені!Все, що для цього знадобилося – це для пророщування насіння (їх можна купити в магазині для дачників або замовити через інтернет), а також спеціальна ємність. Наприклад, банку з кришкою-ситечком, через яке можна наливати воду і зливати її, тим самим промиваючи насіння. Про те, як за три дні проростити будинку насіння, я дуже докладно, крок за кроком, розповіла ось в цій статті.

А ще – я обіцяла розповісти про свої враження від щоденного вживання проростків в їжу…

Що мені дала мікрозелень?На сайтах про ЗСЖ пишуть, що регулярне вживання проростків зміцнює імунну систему. Хочеться сподіватися, що не брешуть! Чому зараз це важливо для всіх нас, говорити, напевно, не варто..

. протягом місяця ані грип, ані ГРВІ до мене не причепилися і я сподіваюся продовжувати в той же дусі.Робота кишечника у мене помітно покращилася.

Я думаю, тут вся справа у великій кількості клітковини: її містять і проростки, і оболонка від насіння, яка теж потрапляє в їжу. Працездатність, життєвий тонус у мене весь цей час були на висоті. І головне, мікро-зелень відмінно вписується в низковуглеводний раціон, і її можна їсти навіть на кето-дієті.
Так що тепер вже точно ніхто не скаже, що на кето ми їмо мало зелені, клітковини і недоотримуємо вітамінів ))))На цьому у мене все. Всім здоров’я! Рада, якщо стаття була вам корисна! Не забудьте поставити “подобається” і підписатися на канал, щоб не пропустити корисні статті про кето-дієту і рецепти, які я завжди відчуваю на собі!З Любов’ю, Ваша Золота Рибка

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *