Просто і оригінально: самі незвичайні рецепти з кабачків


Кабачки настільки універсальний продукт, що кількість страв з цим овочем, починаючи з десертів і закінчуючи супами, неможливо порахувати. Всі рецепти по-своєму унікальні: за складом, методом обробки і підготовки продуктів, і сьогодні ми дізнаємося, як різати кабачки для різних кулінарних цілей. Від форми і розміру нарізки залежить багато чого: смак, текстура частування і навіть його естетика, а в кухарському справі, як ви розумієте, все повинно бути ідеально.

особливості приготування

Приготування смузі не рахується складним завданням. Потрібно лише закласти інгредієнти в ємність блендера і подрібнити, перетворивши в однорідну масу. Однак свої тонкощі є в будь-якій справі. Перед тим як приступати до готування кабачкової смузі, не завадить познайомитися з деякими особливостями цього процесу.

  • Кабачки для смузі використовують сирі.
  • Молоді овочі мають більш ніжну структуру, віддати перевагу краще їм.
  • Навіть молоді кабачки перед подрібненням в блендері потрібно помити, очистити, видалити з них насіння. М’якоть нарізають невеликими кубиками. Чим вони менші, тим однорідніше буде консистенція коктейлю, тим швидше вони перетворяться в пюре.
  • Кабачкові смузі допоможуть не тільки нормалізувати водно-сольовий баланс, але і знизити загальну калорійність раціону, якщо замінювати ними основний прийом їжі або хоча б один з перекусів.
  • Насититися невеликою порцією кабачкової коктейлю у вас вийде швидше, якщо ви будете не пити його, а є маленькими ложками.
  • Для отримання ніжної консистенції очищайте всі овочі і фрукти, що входять до складу смузі. Якщо вам важливіше користь коктейлю, яблука і огірки можна залишити зі шкірками, в яких міститься особливо багато клітковини.
  • Уникайте спокуси підсолити кабачковий смузі для поліпшення смакових якостей – так ви зведете нанівець його корисні властивості.
  • Цукор теж в таких коктейлях зайвий; якщо необхідно їх підсолодити, використовуйте мед.

Сорти кабачків, які підходять для зберігання

Десятки сортів цієї овочевої культури відповідають найвибагливішим запитам городників. Але видатної лежкостью можуть похвалитися не всі з них. Тому для вживання влітку, восени вирощують плоди, що не володіють високою лежкістю. А для зберігання садять сорти, серед характеристик яких – здатність зберігати корисні якості тривалий час.

Важливо! Чим товщі шкірка, щільніше м’якоть, дрібніше насіння, тим довше зберігається овоч взимку без втрати товарного вигляду, соковитості, смаку. Щоб не помилитися, уважно вивчають ці параметри при виборі насіння.

Важливо! Терміни зберігання кабачків, заявлені виробником насіння, дозволяють фермеру забезпечити себе плодами до наступного врожаю. Для цього плоди з найкоротшим періодом дістають зі сховища першими, а найбільш лежкие залишають на потім.

У таблиці представлені сорти, рекомендовані для тривалого зберігання. Але вибір правильного кабачка – це лише половина справи.

Смузі з кабачків та огірків

  • кабачок – 0,2 кг;
  • огірок – 150 г;
  • мелений коріандр – 5 г;
  • червоний мелений перець – пучку.
  • Помийте овочі, обсушити рушником, зріжте кінчики, очистіть від шкірки.
  • Кабачок розрізати вздовж і ложкою вийміть м’якоть з насінням.
  • Поріжте огірки і кабачок невеликими кубиками, засипте в чашу блендера і подрібніть.
  • Коли овочі перетворяться в соковите пюре, додайте до них спеції і збийте.

Коктейль має апетитний зелений колір, свіжий огіркової-Кардамонови аромат, терпкий смак з перчинкою. Сприяє виведенню зайвої рідини з організму, допомагає розігнати метаболізм. При схудненні найчастіше використовують саме цей варіант кабачкової смузі.

Як нарізати кабачок соломкою

Теплі салати, овочеві асорті і навіть деякі десерти диктують нарізати кабачок соломкою. Робиться це дуже просто.

Варіант 1

  1. Нарізаємо кабачки 0,5-0,7 см рівними кружками поперек плода.
  2. Потім кожен гурток або стопку з 2-3 гуртків шаткуємо соломкою потрібної товщини.

Варіант 2

  1. Ріжемо кабачки на пластинки уздовж плоду товщиною 0,5-0,7 см.
  2. Після цього поперек або під кутом (якщо потрібно довга соломка) шаткуємо кожну пластинку соломкою.

Якщо ж вам для салату, наприклад корейського, потрібно довга соломка, то ви можете скористатися теркою «Роко».

Смузі з кабачків з огірком і лимоном

  • кабачок – 0,2 кг;
  • огірок – 150 г;
  • лимон – 1/4 частина фрукта;
  • мед – 5 мл;
  • кріп – 20 г;
  • свіжа м’ята – 20 м
  • Вимийте кабачок, овощечисткой зніміть з нього шкірку. Розрізавши, витягніть ложкою насіння. М’якоть наріжте невеликими кубиками.
  • Помийте, обсушіть огірок. Зріжте у нього кінчики, очистіть. Поріжте огіркову м’якоть четвертинками гуртків, досить широкими.
  • Помийте зелень, обтрусіть від води. Гілочку м’яти відкладіть для прикраси. Частину, що залишилася м’яту і кріп порубати ножем.
  • Розтопіть мед. Для збереження користі продукту топити його краще на водяній бані.
  • Помістіть овочі та зелень в ємність для збивання, видавіть на них сік з четвертинки лимона.
  • Полийте все медом.
  • Подрібніть овочі до отримання однорідної пюре.

Якщо на дно келиха перед наповненням його приготованим з даного рецептом смузі покласти кубики льоду, ви отримаєте коктейль з освіжаючим смаком. Даний варіант кабачкової смузі теж популярний серед тих, хто стежить за своїм здоров’ям і хоче зберегти струнку фігуру.

вибір плодів

Перед закладанням на зберігання потрібно правильно відібрати плоди. Якщо у вас є власний дачну ділянку, слід правильно вибрати сорт кабачків для посадки .

Досвідчені дачники радять відкладати на зберігання кабачки з білою шкіркою (наприклад, плоди таких сортів: «Білогір’я», «Белоплодние», «Грибовський 37» – найстаріший і досі один з кращих, «Якір», «Соснівський», «Ролик» ). Шкірка у них до зими стає товста, непробивна (це відбувається з усіма гарбузовим), зберігаються вони відмінно, не гірше, ніж цукіні.

Разом з тим закладати на зберігання радять не класичні кабачки, а цукіні – поширена думка, що вони набагато краще зберігають первісні якості завдяки структурі плода.

Якщо є така можливість, краще закладати плоди на зберігання відразу після зняття з куща. В першу чергу відкладіть в сторону перезрілі екземпляри – вони не будуть довго лежати. Слід вибирати стиглі овочі середнього розміру . Якщо ви купуєте кабачки на ринку і не можете визначити, наскільки вони стиглі, проведіть невеликий тест: спробуйте проткнути шкірку нігтем. Якщо зробити це дуже складно або неможливо, значить, плід підходить для зберігання.

Для тривалого зберігання вибирайте плоди, які повністю дозріли, але не переспілі.

Зверніть увагу на стан поверхні плоду. Зберегти кабачки свіжими довго можна тільки в тому випадку, якщо на них немає ніяких пошкоджень і вад. Найменші подряпини на шкірці приведуть до гниття, яке швидко пошириться на всю партію овочів. Важливо також відбирати для зберігання кабачки з плодоніжками .

Перш ніж відправляти овочі на зберігання їх рекомендується акуратно очистити від землі і трохи просушити на сонці (мити не можна). Після даної маніпуляції шкірка стане жорсткішою, що значно подовжить термін зберігання овоча.

Перед розміщенням на зберігання кабачки мити не можна, досить протерти їх сухою ганчіркою.

Зелений смузі з кабачків

  • кабачок – 0,2 кг;
  • огірок – 150 г;
  • брокколі – 150 г;
  • листовий салат – 50 г;
  • кефір або овочевий сік (не обов’язково) – за смаком.
  • Відокремте суцвіття броколі, добре їх промийте. Дайте їм обсохнути, потім поріжте. При бажанні можна використовувати і заморожену капусту. Їй потрібно дати час відтанути, в іншій підготовці вона не потребує.
  • Листя салату, помивши і підсушити, порвіть на невеликі шматки.
  • Кабачок і огірок помийте, промокніть рушником.
  • Зріжте у овочів кінчики.
  • Огірок поріжте кубиками. Очищати його не обов’язково.
  • Очистіть кабачок. Розріжте його навпіл, видаліть насіння. Наріжте кабачкову м’якоть невеликими шматочками.
  • Всі інгредієнти складіть в ємність для збивання і подрібніть за допомогою блендера.
  • Якщо консистенція смузі здалася вам занадто густий, додайте трохи кефіру або овочевого соку, збийте ще раз.

Великі форми нарізки кабачків для фарширування

Варіантів блюд з кабачками неймовірно багато. Одним з найпопулярніших гарячих страв є фаршировані кабачки в різних формах:

  • Барила.
  • Кільця.
  • Човники.

Технологія приготування цих страв ідентична: готуємо начинку, наповнюємо кабачки і запікаємо блюдо в печі або тушкуємо на сковороді. Давайте ж більш детально вивчимо, як зробити «судини» з кабачка для цієї страви.

Барила з кабачка

  1. Для приготування діжок потрібно брати молоді нетовсті кабачки або цукіні, в діаметрі 5-7 см.
  2. Якщо шкурка у плода тонка, то її можна не зрізати. З щільною грубою шкіркою доведеться розлучитися, зрізавши її овощечисткой.
  3. Далі плід нарізаємо впоперек на кілька досить великих шматків (по 5-6 см).

Після цього акуратно ложкою потрібно видалити внутрішню м’якоть кабачка, спорудивши чашечку з товщиною стінки і дна 7-10 мм.

Кільця з кабачка

В даному випадку можна брати як дрібні і тонкі, так і великі товсті плоди. Шкірку видаляємо тільки у «піжонів», молоді ж цукіні залишаємо в «одязі».

  • Підготовлені кабачки нарізаємо впоперек кругляччям, по 1-2 см завтовшки.

З серединки кожного гуртка видаляємо насіннєву прошарок, залишаючи лише кільце з кабачкової м’якоті.

Човники з кабачка

Для приготування човників будуть потрібні короткі (≈15 см) молоді кабачки середньої товщини (≈7 см). Шкірку видаляти не потрібно.

  1. Зрізаємо з кабачка плодоніжки і розрізаємо плід по всій довжині на 2 половинки.
  2. Для стійкості човників денця можна зовсім трохи підрізати овочерізки.
  3. Тепер ложкою акуратно видаляємо насіннєву частина кабачка, залишаючи на дні і стінках 1-1,5 сантиметровий шар м’якоті.

Смузі з кабачків із зеленню і часником

  • кабачок – 0,2 кг;
  • свіжа петрушка – 25 г;
  • свіжий кріп – 25 г;
  • шпинат – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • болгарський перець (краще зелений) – 0,2 кг;
  • кефір або вода – 0,2 л.
  • Помийте, обсушіть і порубати ножем зелень.
  • Вимийте кабачок, промокніть серветкою і, не очищаючи, наріжте дрібними кубиками.
  • У перцю зріжте плодоніжки, вийміть з нього насіння. Наріжте овоч невеликими шматочками довільної форми.
  • Помістіть всі подрібнені ножем інгредієнти в глек блендера, киньте туди зубчик часнику, залийте кефіром або фільтрованої водою.
  • Увімкніть блендер і збивайте продукти, поки вони не перетворяться в однорідну масу.

Часник і перець надають коктейлю пікантні нотки, тому п’ється він легко, незважаючи на густу і досить грубу консистенцію. Якщо ви не звикли до зелених смузі, починати можна з цього варіанту. Такий коктейль добре очищає кишечник, нормалізує водно-сольовий баланс. Вживати його найкраще вранці, за годину до сніданку або замість нього.

Строки збирання кабачків для зберігання

На упаковках з насінням вказані терміни дозрівання плодів. Тобто цей час, за яке овочі визрівають технічно: їх можна зрізати, вживати в їжу. Ніжні, соковиті, з тонкою шкіркою, яку навіть прибирати не треба, кабачки використовують для приготування страв. А для зберігання вони не годяться.

Для закладки на зиму кабачки знімають з куща не раніше вересня, коли шкірка стане щільніше і захистить плід від втрати вологи, а плодоніжка стане жорсткою, твердої. Якщо за таким кабачки злегка постукати, він, подібно до кавуну, відгукнеться глухим резонуючим звуком.

Перетримувати на грядці не слід: перезрілі плоди грубіють, м’якоть стає ватяною. Та й несподівані заморозки можуть прихопити, тоді кабачки доведеться терміново переробляти: підморожені, вони не будуть зберігатися і швидко згниють.

Смузі з кабачків з яблуком і імбиром

  • кабачок – 0,2 кг;
  • корінь імбиру – 10 г;
  • мед – за смаком;
  • вода – 0,2 л;
  • яблуко – 0,2 кг.
  • Кабачок, помивши і обсушити, очистіть від шкірки і насіння. Наріжте невеликими кубиками.
  • Помийте яблуко, промокніть серветкою. При бажанні очистіть від шкірки. Обов’язково виріжте серцевину. Наріжте яблучну м’якоть невеликими шматками.
  • Завантажте яблуко і кабачок в ємність блендера, додайте до них очищений корінь імбиру і мед.
  • Подрібніть інгредієнти до стану пюре.
  • Додайте води і збийте.

Смузі, зроблений за цим рецептом, покращує метаболізм і сприяє очищенню організму. Володіє приємним збалансованим смаком, ніжним ароматом.

Терміни зберігання кабачків

Час, протягом якого зберігається весь комплекс корисних властивостей кабачків, залежить від поєднання головних чинників:

  • лежкість, гарантована виробником насіння;
  • оптимальна зрілість;
  • правильні умови зняття і підготовки до зберігання;
  • місце і умови утримання кабачків взимку.

Порушення одного з параметрів, відсутність будь-якої умови скорочують термін зберігання. Але в будь-якому випадку варто вирощувати смачні і корисні овочі з запасом на зиму.

Кабачки успішно зберігаються кілька місяців, але це стосується лише певних сортів. Для довгої схоронності врожаю важлива правильна його збірка і підготовка. Існують різні варіанти зберігання кабачків, в кожному випадку є певні особливості.

Як швидко і смачно приготувати товсті млинці з цукіні з сиром?

Сир в будь-яку страву привносить вершковий смак. А також робить консистенцію дуже приємною і ніжною. Тому він настільки широко застосовується в кулінарії навіть в найнесподіваніших рецептах. І кабачкові оладки не стали винятком!

Нам знадобляться:

  • кабачок – 1 шт .;
  • сир – 150 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • сіль перець;
  • рослинна олія.

приготування:

  1. Кабачок натираємо на тертці. Солимо його трохи і викладаємо в сито або друшляк. Ми залишаємо на хвилин 15, щоб стік сік.
  2. В цей час подрібнюємо зелень, часник.
  3. Через 15 хвилин, додаємо до натертого овочу всі інгредієнти: яйця, сир, кріп, часник і борошно. Трохи солимо, пам’ятаючи про те, що кабачок вже солоний, і перчимо.
  4. Все ретельно перемішуємо. У сковороду наливаємо рослинне масло і прогріваємо його.
  5. Викладаємо тісто столовою ложкою, тильною стороною надаючи йому форму оладок. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
  6. Дістаємо на паперовий рушник. А потім на тарілку, і можна приступати до частування!

Відгуки

Марія: «Я дуже люблю кабачки, тому можуть орієнтуватися в сортах, пропонованих різними фірмами. Жовтоплідний кабачок став моїм фаворитом, ні разу не підвів і завжди я з високим урожаєм. Зриваю плоди маленькими, але якщо прогляжу, то не хвилююся, вони не переростають, як інші, перетворюючись на справжні кувалди. Раджу, відмінний сорт ».

Євген: «Хочу порекомендувати всім любителям – дачникам кабачок жовтоплідного. Ось вже де великий урожай і відмінна стійкість до захворювань! Крім того, є хороший смак і для зимових заготовок просто ідеально підходить. Плоди не стають величезними, завжди однакового розміру. Ніжна м’якоть і головне, довго зберігаються. Їмо майже до весни! »

Марина Петрівна: «Мої домашні дуже люблять перші, збрехав прямо з грядки кабачки. Я готую незвичайний салат, в якому кабачки присутні в сирому вигляді. Жовтоплідний кабачок підходить для цієї мети просто ідеально. Крім цього вони дуже смачні, як в смаженому вигляді, так і в якості консервів. Селекціонери постаралися на славу, я висаджую цей сорт багато років і дуже ним задоволена ».

Кабачкові оладки з брокколі

Основна перевага цього варіанту оладок в його низької калорійності при збережених смакових якостях і користь страви.

На 1 кг. натертих кабачків потрібно 300 гр. натертої на дрібній тертці капусти брокколі. У цю суміш додаються:

  • збитий білок одного яйця
  • будь-яка різана зелень
  • сіль за смаком
  • подрібнені в кавомолці або блендері вівсяні пластівці в такій кількості, щоб тісто для оладок не розтікається.

Пергамент, яким затьмарюється деко, попередньо змащується оливковою олією. Оладки випікаються в нагрітій до 180 градусів духовці. Замість соусу до таких оладок відмінно підійде легкий йогурт без добавок.

Кабачкові оладки з додаванням грибів

За основу береться рецепт приготування класичних кабачковий оладок. 300 гр. грибів відварити, подрібнити через м’ясорубку або в блендері і додати в уже приготовлену кабачкову масу. Якщо тісто за класичною рецептурою все ж виявилося рідкуватим, можна додати борошна: найголовніше, щоб оладки не розтікається і не злипалися при випічці. Випікати так само, як і традиційні оладки з кабачків, на деку в попередньо нагрітій духовці.

Оладки з грибами не вимагають приготування спеціальних соусів. Досить звичайної сметани, поданої до гарячої страви. Для любителів гострого смаку сметану можна заправити товченим часником з додаванням дрібно порізаної зелені.

Сорти кабачків, які підходять для тривалого зберігання

Важлива умова для тривалого збереження – правильний вибір сорту. Для гарної лежкості потрібна щільна шкірка, невеликий обсяг дрібних насіння. Таким умовам відповідають такі сорти:

  • Арал . Гібридний сорт, ультраранні дозрівання за 35-40 днів. Плоди важать до 0,8 кг. Дуже висока врожайність – до 22 кг з 1 кв. м. Плоди циліндричні, колір блідо-зелений, слабко виражені ребра. Довжина плодів – 15-20 см, м’якоть щільна і ніжна, насіння великі.
  • Арліка . Голландський сорт, середні терміни дозрівання – 50-65 днів. Плоди виростають до 15-17 см, маса 0,8 кг, світло-зелена шкірка з темною сіткою. М’якоть соковита, але пухкі. Приносить до 6 кг з 1 кв. м.
  • Аеронавт . Це кабачок-цукіні, дозрівання раннє, займає 45 днів. Плоди виростають приблизно по 15-20 см завдовжки, масою до 1,5 кг. Сорт з високою врожайністю – до 7 кг з 1 кв. м. Плоди можна зберігати 4 місяці.
  • Грибовський 37 . Невибагливий гібрид, середні терміни дозрівання – 45-55 днів. Світла шкірка, плоди виростають по 17 см, середня маса – 1 кг. Сорт приносить до 9 кг з 1 кв. м.
  • Грушовидний . Назва сорту пов’язано з його формою – плоди товщають до основи. Шкірка блідо-жовтого кольору, вага плодів – до 1,4 кг. Дозрівання через 50 днів, урожайність – до 9 кг з 1 кв. м. Соковита і ароматна м’якоть помаранчевого кольору. Шкірка дуже щільна, зберігаються плоди довго.
  • Жовтоплідний . Вітчизняний сорт, дозрівання раннє – 45 днів. Плоди сонячно-жовтого кольору з шафранової сіткою нагадують банани, виростають до 20 см, середня маса – 1 кг. Сорт приносить до 18 кг з 1 кв. м.
  • Золотий кубок . Гібридний кущовий сорт, дозрівання раннє. Один кущ одночасно приносить 5-6 плодів довжиною в 16-20 см і масою 1 кг. Урожай відмінно зберігається до лютого.
  • Маркіза . Гібридний сорт, раніше дозрівання – 40-45 днів. Плоди темно-зелені з білою м’якоттю, виростають до 45 см, середня маса – 3,5 кг. 1 кв. м може принести до 11 кг. Сорт стійкий до перепадів температури, відмінно підходить для транспортування.
  • Негреня . Гібридний сорт, раннє дозрівання – через 40 днів. У плодів темно-зелений колір, можливі дрібні білясті точки. М’якоть зеленувато-білого кольору, середня маса плодів – 1 кг. Урожай великий, до 18 кг з 1 кв. м.
  • Тристан . Гібридний кабачок-цукіні, дозрівання ультраранні – 35 днів. Плоди з гладкою темно-зеленою шкіркою і ніжним вмістом білого кольору, довжина 25-30 см, середня маса – 1 кг. 1 кв. м посадок приносить до 15 кг кабачків.
  • Фестиваль . Незвичайний сорт, плоди своєї округлої формою нагадують гарбуз. У забарвленні чергуються смуги різного кольору: зелений, яскраво-жовтий, білуватий, майже чорний. Плоди важать по 0,5 кг, врожайність середня – до 6 кг з 1 кв. м. Відмінна лежкість – урожай добре зберігається до 10 місяців.
  • Якір . Гібридний сорт, дозріває через 40 днів. Плоди блідо-жовтого кольору, м’якоть така ж, середня маса – 1 кг. Урожай хороший, до 12 кг з 1 кв. м.

Слід звертати увагу не тільки на врожайність кабачків, габарити плодів і їх лежкість, але і враховувати особливості вирощування. Це стосується рекомендованих регіонів і умов догляду.

Умови зберігання

Незалежно від обраного методу зберігати кабачки треба в наступних умовах:

  • темрява і прохолода;
  • оптимальна температура – 0-10 градусів, допускається температура до 20-22 градусів;
  • рівень вологості – до 75%;
  • плоди не повинні стикатися один з одним – лежкість буде вище, скоротиться ризик поширення хвороб, псування;
  • не можна упаковувати кабачки в плівку, поліетиленові пакети;
  • поблизу не повинно бути джерел тепла.

Під час тривалого зберігання кабачків потрібно їх регулярний огляд. При перших же ознаках гниття від всіх зіпсованих примірників потрібно відразу позбуватися. Місце, де вони лежали, варто продезінфікувати.

Кабачкові оладки з сиром

Ніжні на смак, такі оладки дуже подобаються дітям.

За основу береться тісто для класичного рецепту кабачковий оладок, борошно при цьому можна замінити манкою. У масу додати 100 гр. твердого сиру, крупно натертого на тертці. Випікати так само, як звичайні оладки за класичним рецептом.

Варіант оладок з сиром може порадувати гостей оригінальністю і апетитним виглядом.

На деко, застелене пергаментом, помістити колечка помідорів, посолити їх і змастити тонким шаром майонезу. На кожен кружечок томатів викласти тісто, додати зверху дрібно посічену зелень і помістити деко в розігріту до 180 – 200 градусів духовку на 20 хвилин. Після чого оладки посипати натертим сиром і готувати ще 5 хвилин.

Прекрасним доповненням для цих оладок буде соус, приготований з 200 гр. густої сметани, з додаванням дрібно посіченої зелені і товченого часнику.

Кабачки, тушковані з солодким перцем і томатами

Кабачки, тушковані з солодким перцем і томатами

Кабачки, тушковані з солодким перцем і помідорами, www.botanichka.ru

Блюдо стане прекрасним гарніром, а також не менше смачно в сольному вживанні. Воно виходить ситним і дуже смачним. Основна перевага в тому, що тушковані таким чином овочі залишаються смачними навіть після охолодження.

Як готувати:

  1. Спочатку підготувати всі овочі, ретельно промити.
  2. Почистити цибулину, морквину і трохи часнику. Для приготування буде достатньо двох зубчиків.
  3. Витягти насіння з одного солодкого перцю.
  4. На попередньо розпечену сковорідку потрібно відправити порізану цибулю, а також зубчики часнику. Обсмажити до золотистого.
  5. Висипати до них томати (2 штуки) і 2 столові ложки томатної пасти. Перемішати.
  6. Морквину і перець порізати тонкими смужками. Відправити їх до інших овочів.
  7. Останніми додати кабачки або цукіні. Підійдуть 2 штуки середнього розміру. Нарізати кубиками.
  8. Потрібно постійно перемішувати. У разі, коли їх власного соку недостатньо, долити трохи води.
  9. Посипати сіллю, додати спеції і накрити сковороду з овочами кришкою.
  10. Потрібно протушкувати на слабкому вогні. За пару хвилин до кінця додати нарізану зелень і тушкувати ще хвилину.

Кабачкові оладки з фаршем

Співвідношення інгредієнтів в цьому рецепті дещо відрізняється від базового.

На 1 кг. кабачків потрібно:

  • 500 гр. індичого, яловичого або нежирного свинячого фаршу (курячий фарш внаслідок його малої щільності, плинності краще не використовувати)
  • 2 яйця
  • 8 столових ложок борошна
  • 1 невелика цибулина
  • спеції і сіль за смаком

Фарш посолити, обсмажити на рослинному маслі з дрібно порізаним ріпчастою цибулею. Кабачки натерти на дрібній тертці, додати збиті яйця, борошно і остиглий до кімнатної температури фарш. Випікати оладки 20 хвилин на деку, застеленому пергаментом, в нагрітій до 200 градусів духовці.

Ідеальним доповненням до таких оладок служить сирний соус. Його легко приготувати, збивши в блендері або міксері 200 гр. нежирних вершків і додавши 100 гр. дрібно натертого сиру.

фріттата

фріттата

Фріттата, Фото: Polaris

Цим блюдом вам точно вдасться вразити сім’ю і друзів. Фріттата – простий спосіб змусити навіть дітей є ненависні овочі. А щоб страва була менш шкідливим і жирним, можна запекти в духовці.

Процес приготування:

  1. Один кабачок невеликого розміру очистити, витягти насіння. Його потрібно нарізати дрібною соломкою.
  2. Один очищений перець порізати на тонкі смужки.
  3. Цибулину потрібно нарізати на дрібні кубики, а пучок зелені подрібнити.
  4. Подрібнену цибулину потрібно посмажити на сковороді змащену вершковим маслом.
  5. Смажити до золотистого, потім відправити кабачки на сковороду. Посолити, поперчити.
  6. Протушкувати кабачки 3 хв під кришкою.
  7. Паралельно можна почати збивати півсклянки молока з 4 яйцями. Додати спеції, подрібнену зелень і один солодкий перець.
  8. Яєчною масою потрібно залити овочі і готувати під кришкою близько 15-20 хвилин.

Рекомендації по вирощуванню

Цей сорт можна вирощувати як насінням, так і розсадою. Під час висадки насінням слід дотримуватися простих правил:

  1. Насіння висаджуються в підготовлений грунт в кінці травня початку червня. Краще вибрати день, коли мінімальна температура ґрунту складе 12 градусів.
  2. Попередньо насіння краще дати трохи прорости, поклавши їх у вологу тканину. Цей прийом дозволить помітно збільшити їх схожість.
  3. Перед посівом насіння цього сорту треба підготувати лунки. Їх викопують через кожні 70 см і гарненько проливають теплою водою. Коли вода трохи вбереться, можна висаджувати в кожну лунку по 2-3 насінини.
  4. Посаджені насіння слід укрити плівкою для забезпечення гарного теплового режиму. Після появи сходів, в плівці слід зробити дірочки, щоб вони могли зростати.
  5. У кожній лунці треба залишати тільки один сильний паросток. Решта акуратно видалити.

Розсада готується за 2-3 тижні до висадки в грунт. При цьому непогано її перший час потримати під плівкою, щоб вона краще прижилася на новому місці.

Порада! Для забезпечення кращого доступу сонячного світла до рослини і зав’язі потрібно на початку його формування видалити кілька листів в центрі куща.

Також цей прийом допоможе комах-запилювачів в пошуку квіток.

Для цього сорту кабачка потрібен полив раз на тиждень по 2 літри на кожен кущ. При посушливого літа регулярність збільшити до 2-3 разів на тиждень.

Кабачок цього сорту відмінно відгукується на органічні добрива. Для підгодівлі добре підійдуть настої коров’яку і пташиного посліду. Підживлення краще робити в три етапи:

  1. До початку цвітіння.
  2. У момент початку цвітіння.
  3. Під час зав’язі плодів.

Урожай цього сорту збирається в серпні-вересні. Зрізати кабачок треба так, щоб залишався хвостик близько 5 см. При зборі врожаю для забезпечення кращого збереження плодів їх не миють і не пошкоджують.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *