Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Любіть доповнювати чаювання якийсь солодкої випічкою? Хочеться приготувати щось смачненьке, і щоб цей десерт вже складався з акуратних порцій? І головне, процес готування має бути максимально простим і швидким? В такому випадку напечіть собі гору смачних маффинов!

Маффіни – це американська назва маленьких кексів. Як і великі кекси, мафіни готуються з ніжного «рідкого» тесту, яке часто доповнюється різної здобою, наприклад, родзинками, какао-порошком. Нерідко вони мають начинку у вигляді джему, шоколадної пасти і т.д.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

У цій статті я хочу поділитися з вами одним чудовим варіантом маффинов з шматочками шоколаду, корицею і ваніллю. Кексики виходять дуже м’якими, пишними, повітряними, з приємним пряним ароматом.

Нижче йде рецепт з покроковими фотографіями, з усіма подробицями і нюансами. А далі додані різні поради, замітки, які допоможуть урізноманітнити смак, аромат і зовнішній вигляд подібної десертній випічки.

Рецепт пряних мафінів з шоколадною крихтою

Тісто тут досить здобне, воно замішується на яйцях і рідких вершках. При бажанні ви можете використовувати незбиране молоко, кефір, нежирну сметану, йогурт, ряжанку, сколотини. У кожному разі буде по-своєму смачно.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

З «шоколаду» ми візьмемо готову кондитерську шоколадну крихту, деякі це називають шоколадними «чіпсами». Знову ж таки, нічого не заважаємо просто взяти плитки шоколаду і добре їх розкришити на дрібні шматочки.

Складові:

  • Пшеничне борошно – близько 320 м
  • Цукор – 200 г. (можна і трохи менше);
  • Курячі яйця – 2 великих;
  • Рослинна олія (без запаху) – 230 мл.
  • Вершки (або молоко, кефір) – 230 мл.
  • Шоколад (крихти) – приблизно 250 г. (можна менше);
  • Розпушувач – 2 ч. Ложки;
  • Мелена кориця – 1 ч. Ложка;
  • Ванільний екстракт – 2 ч. Ложки;
  • Сіль – 0,5 ч. Ложки;
  • Мускатний горіх (мелений) – 1/4 ч. Ложки;

Процес приготування

У глибоку чашку всипте борошно. Якщо борошно лежала, то її бажано ще попередньо просіяти. Всипте сюди ж всі інші сухі інгредієнти (крім цукру). Корицю, мускат, сіль і розпушувач тесту.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Акуратно перемішайте, потім всипте в чашку приблизно 170-200 м подрібненого шоколаду. Тут, як бачите, спеціальна суміш для кондитерки. Якщо любите злегка терпкий смак, використовуйте темний гіркий шоколад, але найчастіше додають молочний.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

В іншу чашку всипте цукор, далі вбийте туди 2 курячих яйця. Кекси задумані досить солодкими. При необхідності можете зменшити частку цукру відповідно до своїх смакових переваг.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

А при рослинне масло (воно повинно бути рафінованим), молочний інгредієнт, пару чайних ложок ванільного екстракту. Акуратно збийте віночком до однорідного стану.

Все, тепер додавайте частинами борошняну суміш, потім ретельно перемішайте до зникнення грудочок.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Ось таке за підсумком повинно вийти тісто. Воно не густе, але і не дуже рідке. Злегка тягнеться. Загалом, типове тісто для кексів. Накрийте його плівкою і приберіть в холодильник хвилин на 15-20.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Тепер потрібно промазати маслом (рослинним або вершковим) форми для випікання.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

В даному рецепті використовується така форма з декількома поглибленнями. Ви при бажанні можете використовувати силіконові або якісь інші форми. Загалом, тут все індивідуально.

Наповніть форми тестом. Хтось наповнює на 2/3, так як тісто в процесі випікання піднімається, і може кривовато лягти. Але тут, як бачите по краях пласка поверхня, тому накладаємо тісто до самого верху. Це в підсумку створить ефект «купола», з’явиться гарна пишна шапочка.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Зверху посипте залишками шоколаду. Увімкніть духовку в режимі 200-210 градусів, добре прогрійте її. Відведіть туди кекси на 5 хвилин. Сенс тут в тому, що високий жар змусить тісто швидко розширюватися.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Далі знизьте температуру десь до 190-180 градусів. Продовжуйте запікати ще близько 18-20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці і розміром формочок. В кінці перевірте готовність тесту, проткнув маффіни зубочисткою. Якщо паличка залишилася сухою, значить все готово.

Зверху шапочка кексів може потріскатися, це ще один знак, що тісто пропеклося. Аромат буде просто неймовірний! Ось, подивіться, які маффіни в розломі. Тісто вологе, масляниста, пишне як хмаринка. А смачно-то як – просто тане в роті!

Пора робити чай або каву. Дайте Кексик охолонути, щоб шматочки шоколаду стали твердими, потім можна вже пробувати. Смачного!

До речі, обов’язково спробуйте ще шоколадний Брауні. Це-то щось середнє між кексом, тістечком і навіть тортом. У статті кілька апетитних рецептів.

Чим урізноманітнити такі мафіни – замітки

  • Якщо інша, теж досить популярна варіація. Це шоколадний маффин з шматочками шоколаду. Суть тут та ж сама, просто в борошняну суміш потрібно додати ще пару-трійку ложок какао, яке і додасть випічці насичений темний колір.
  • Якщо ви обожнюєте цитрусові, то натріть ложку-дві цедри лимона або апельсина. Додайте їх в тісто і добре перемішайте. Десерт отримає характерний солодкувато-освіжаючий аромат.
  • Хочеться додати якусь рідку начинку? Джем, варення, збиті вершки і т.д. Зазвичай це робиться так. Кекси спекли, а потім десь зверху з куточка в них занурюють кондитерський шприц. Так як тісто пористе, воно без проблем розширюється і звільняє місце начинці.
  • Крім наведених вище прянощів можна додати і інші ароматні штучки. Кардамон, гвоздика, імбир, деякі навіть пару пучок куркуми підсипають.
  • Не забувайте про усіляких сухофруктах і горіхах. Волоські горіхи, арахіс, родзинки, курага, чорнослив, ядра фісташок. Те, що побільше, бажано дрібно порубати. Замішуємо скільки потрібно в тісто.

Якщо вам сподобався рецепт, сама стаття, то прошу поділитися ссилочку на неї в соц. мережах. Сайт «Все пиріжки» бажає вам приємного апетиту і гарного настрою!

Рецепти шоколадних мафінів з фото

У любителів домашньої випічки в список найулюбленіших страв незмінно входять шоколадні маффіни, рецепт приготування простий. Зате на виході виходить смачне універсальне частування, що має англійські коріння.

У первозданному вигляді воно ідеально доповнить сімейне чаювання, але якщо витратити трохи часу на прикрасу, вийде чудовий десерт для свята.

Причому не обов’язково дотримуватися тільки класичної рецептури, використання начинок робить смак випічки ще цікавіше.

Маффіни з шоколадом: тонкощі приготування

Непросунуті в кулінарних питаннях домогосподарки в більшості випадків не бачать різниці між порційними шоколадними кексами і мафінів, зі спокійною душею підміняючи назви. По суті, зовні два блюда дійсно схожі, проте це єдине, що їх об’єднує.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Мафіни і кекси – в чому різниця:

  • технологія замісу (маффіни легші, містять менше калорій, кекси ж роблять з вбивчого для фігури поєднання борошно – цукор – яйця);
  • начинка – максимум, що додають в кекс – родзинки і горіхи, в Шоколадні мафіни ж частіше використовуються наповнювачі;
  • вага – англійська десерт значно щільніше і важче звичних кексів;
  • форма – кекси допускається готувати в квадратних, прямокутних або кільцевих ємностях, мафіни роблять тільки в круглих маленьких формочках.
  • Щоб зробити справжній шоколадний англійський десерт, потрібно чітко дотримуватися технологію приготування, адже навіть змішування продуктів в іншій послідовності призведе до втрати естетичної привабливості випічки (не утворюється повітряна рум’яна кірочка).
  • Правила приготування:
  1. Більшу частину замісу повинні складати молоко (або інша молочна продукція) і яйця, а вміст олії і цукру мінімально.
  2. Окремо змішувати сухі компоненти і рідини.
  3. При з’єднанні двох основ заливати слід молочно-яєчну суміш в суху базу, а не навпаки.
  4. Збивання в процесі приготування шоколадних мафінів неприпустимо. Продукти перемішують звичайної ложкою, причому вітається наявність невеликих грудочок.
  5. Ідеальний посуд для приготування – маленькі силіконові формочки. Перед запіканням змащують тільки їх нижню частину. Це дозволить виробу піднятися вгору і утворити пишну шапку.

Зверніть увагу! Хоча спочатку десерт виходить м’яким і пишним, він швидко черствіє. На відміну від кексів, які після приміщення в герметично закритий пакет зберігаються ще кілька днів, маффіни потрібно їсти відразу.

Шоколадні мафіни: класичний рецепт

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Вирішивши освоїти приготування страви «шоколадні маффіни», рецепт класичний варто вивчити в першу чергу. Якщо база вдалася, в подальшому можна пробувати ускладнені варіанти випічки. Головне вловити необхідну структуру, характерну для вироби, яку найкраще ілюструє класика.

Склад інгредієнтів:

  • порошкове какао – 3 ст.л .;
  • концентрований шоколад (як мінімум темний) – 50 г;
  • молоко – ½ ст .;
  • сметана – 60 г;
  • вершкове масло – ½ стандартної пачки;
  • яйце – 1 шт .;
  • просіяне борошно – 150 г;
  • розпушувач – 1 пак .;
  • цукор – 90 г.

Техніка готування:

  1. Зробити сухий заміс (мука + какао + цукор + розпушувач). Маса повинна придбати однорідний шоколадний відтінок.
  2. Підтопити на повільному вогні наламати плитку, ввести в неї масло і молоко. Прогріти інгредієнти до кипіння, не забуваючи постійно помішувати.
  3. Окремо збити яйце зі сметаною.
  4. Додати до сухого замісу шоколадно-вершковий мікс.
  5. З’єднати з сметанно-яєчним кремом, розмішати ложкою до однорідності.
  6. Розподілити тісто по промасленим формочках і витримати в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.

Рецепт шоколадних мафінів в силіконових формочках не вимагає додаткового змащування рослинним маслом, якщо використовувати одноразові паперові кошики.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Маффіни з шоколадом усередині, рецепт яких розглянуто далі, мають більш насиченим смаком і м’якою, тягучою серцевиною. А що витає по кухні при випіканні аромат обов’язково приверне до столу всіх домочадців.

Склад інгредієнтів:

  • яйце – 1 шт .;
  • какао – 1 ст.л. з гіркою;
  • просіяне борошно – 130 г;
  • вагове масло – 70 г;
  • молоко – ¼ ст .;
  • шоколад – 1 плитка;
  • розпушувач – щіпка;
  • цукор – 60 г.
  1. Муки може знадобитися на кілька грам більше (все визначає її клейкість).
  2. Техніка готування:
  1. Заздалегідь включити розігріватися духовку (необхідна температура 180 градусів).
  2. Прогріти до появи пухирців масло, какао, 1/3 норми шоколаду і молоко.
  3. Збити яйце і ввести його в шоколадну масу, коли та трохи охолоне. Проробляти такі маніпуляції з гарячими компонентами не варто, інакше білок з жовтком згорнуться.
  4. Змішати борошно з розпушувачем і просіяти гіркою. Додати до неї основний заміс, з’єднати до однорідності.
  5. Іншу частину плитки порубати (бажано, щоб кожен шматочок був однакового розміру).
  6. Наповнити формочки тестом, розподілити отримані тверді фрагменти, злегка вдавивши їх в заготовку і випікати маффіни з шоколадом в розігрітій духовці 25 хвилин.

До речі! При приготуванні десерту заповнювати ємність потрібно на 2/3. Виріб сильно піднімається, так що якщо знехтувати цим правилом, велика частина маффіни сповзе на решітку.

Шедевр Юлії Висоцької

Шоколадні мафіни від Юлії Висоцької, рецепт яких міцно влаштувався в меню любителів солодких десертів, телеведуча пропонує зробити декількома способами.

1 покроковий рецепт

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Склад інгредієнтів:

  • борошно – 2-3 ст.л .;
  • шоколад – 100-грамова плитка (плюс стільки ж вершкового масла);
  • яйця – 3 шт .;
  • коричневий цукор – 40 г;
  • пекарський порошок – 1 ч.л.

Техніка готування:

  1. Розтопити поламану плитку і нарізане шматочками масло.
  2. Злегка збити віночком яйця з цукром. Коли вони оповиті білою піною, просіяти борошно з розпушувачем і перемішати.
  3. З’єднати з шоколадною основою і збити.
  4. Випікати в силіконових порційних формочках півгодини.

Юлія Висоцька пропонує значно порушити класичну технологію. Відрізняється послідовність замісу, плюс інгредієнти змішуються за допомогою міксера.

2 покроковий рецепт

Склад інгредієнтів:

  • борошно – 2 ст.л .;
  • темний і білий шоколад – по 100 і 50 г відповідно;
  • мелену каву і розпушувач – по 1 ч.л .;
  • яйця – 3 шт .;
  • вершкове масло – 100 г;
  • тростинний цукор – 40 г.

Техніка готування:

  1. Прогріти духовку до 190 градусів.
  2. Зробити глазур з темного шоколаду і масла.
  3. Розбиті яйця засипати цукром, а потім, не припиняючи змішування, всипати каву, борошно, розпушувач.
  4. Влити трохи охолонувши рідкий шоколад і довести до єдиної структури.
  5. Отримане тісто розподілити по формах.
  6. Наламати білий шоколад і втопити його фрагменти в заготовках. Шматочки повинні повністю зануритися в тісто, інакше є шанс, що вони згорнуться.

Випікається цей варіант маффинов трохи менше – 15-20 хвилин. Білий шоколад надає їм приємний, вершковий смак, і випічка виходить зі злегка вологою структурою.

Шоколадні мафіни з цукатами

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Один з популярних способів урізноманітнити класичні маффіни з какао – додати до них шматочки цукатів. Відмітна особливість рецепта – відсутність вершкового масла (використовується його рослинний аналог).

Склад інгредієнтів:

  • борошно – 1 ст .;
  • яйця – 2 шт .;
  • пекарський порошок і ванільний цукор – по 10 г;
  • какао – 2 ст.л. з гіркою;
  • молоко – 180 мл;
  • цукати – 45 г;
  • рослинне масло без запаху – 80 мл;
  • цукор – ½ ст.

Техніка готування:

  1. Збити до однорідності молоко, яйця і масло.
  2. Окремо змішати борошно, какао, розпушувач, звичайний і ванільний цукор.
  3. З’єднати дві основи.
  4. Дати тісту трохи відпочити. Коли на поверхні утворюються маленькі бульбашки (це дію розпушувача), додати нарізані цукати.
  5. Випікати в порційних формах при класичних 180 градусах і 30 хвилинах.

Готові маффіни відразу ж рекомендується обернути харчовою плівкою або покласти в пакет на 1 годину. Тоді вони стануть ще ніжніше і смачніше.

Шоколадно-бананові маффіни

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Маффіни з шоколадом і бананом – прекрасний спосіб урізноманітнити сімейні сніданки.

Склад інгредієнтів:

  • борошно – 140 г;
  • стиглий банан – 1 шт .;
  • соняшникова рафінована олія – ​​55 мл;
  • какао – 30 г;
  • цукор – 70 г;
  • збиті яйця – 2 шт .;
  • розпушувач – 1 ч.л.

Техніка готування:

  1. Змішати яйце, масло, цукор.
  2. Пюріровать банан (краще виделкою, щоб залишилися невеликі шматочки) і додати до рідких інгредієнтів.
  3. Окремо з’єднати залишилися сухі компоненти і вилити в них яйчно-бананову суміш.
  4. Розподілити тісто по формах, випікати 20 хвилин при 180 градусах.

Банановий компонент приємно розбавляє смак шоколаду. Присутня в ньому солодкість дає можливість значно скоротити кількість цукру, що робить десерт корисніше.

Шоколадні мафіни з вишнею

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Рецепт шоколадних мафінів можна доповнювати майже будь-якими ягодами і фруктами. Ідеально поєднується з шоколадним смаком вишня.

Склад інгредієнтів:

  • темний шоколад – 80 г;
  • борошно – 1 ст .;
  • заморожена або свіжа ягода без кісточок – 100 г (плюс стільки ж цукру);
  • крохмаль – ½ ст.л .;
  • жирне коров’яче масло – 40 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • молоко – 1 ст .;
  • гашене оцтом сода – 2 ч.л.

Техніка готування:

  1. Розтопити шоколад упереміш з маслом, потім трохи остудити.
  2. Вбити до основи яйце, після чого долити молоко.
  3. Обваляти вишню в крохмалі.
  4. Окремо змішати залишилися компоненти, додати до них ягоду і шоколадну основу. Замісити тісто.
  5. Розподілити шоколадну масу за формами для кексів і пекти при 205 градусах 20 хвилин.

Готову випічку дістати з плити, дати їй подихати в посуді півгодини, після чого можна дегустувати смачний десерт.

Шоколадні мафіни, рецепт яких популярний у всьому світі, – унікальний десерт, який залишає багатий простий для фантазії. Зробити його можна практично з будь-якими добавками, спеціями і начинками.

Мафіни з шматочками шоколаду

17.11.2017 Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Такий десерт як маффіни припаде до душі всім ласунам, і не тільки. Ніжний і ласий шоколадний кекс з начинкою на будь-який смак, вам обов’язково сподобається це блюдо, але ще більш приємно і цікаво спробувати приготувати маффіни самому. Звичайно ж, необхідно знати надійний рецепт, тонкощі і хитрощі приготування, що ми зараз і опишемо.

рецепт 1

Цей рецепт розрахований на приготування 12ти кексів, але в основному все залежить від розміру формочок, які ви використовуєте, як правило, найчастіше вони середнього розміру і результат вашої випічки співпаде з цієї “статистикою”.

  • Нарешті звернемо увагу на основні інгредієнти, нічого не можна залишати поза увагою і серйозно ставиться до приготування десерту, нікому не хочеться даремно переводити дорогоцінні продукти.
  • Для початку візьмемо масло, обов’язково вершкове, його нам знадобиться приблизно 100г.
  • Далі піде 230г борошна, причому звичайнісінької, не потрібно експериментів, рецепт дійсно нескладний.
  • Сахара потрібно взяти в кількості 200г.
  • Нам також знадобиться молоко, приблизно 150мл.
  • У приготуванні буде задіяний і какао, якого нам потрібно 6 столових ложок.
  • Додати знадобиться і дрібку солі.
  • Куди ж шоколадні маффіни без шматочків цього самого шоколаду, причому молочного, якого ми візьмемо приблизно 50г.
  • Три штуки яйця не завадить, їх також включаємо в рецепт.
  •  Ну і нарешті, інгредієнт, без якого ласощі не вийде – візьмемо одну столову ожку розпушувача.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Насамперед візьмемося за масло, яке нам необхідно розтопити, зробити це можна в мікрохвильовій печі, або навіть на водяній бані.

Топлене масло перелити в ємність для замішування продуктів, і додати до нього какао і цукор. Отриману масу потрібно ретельно перемішати, і довести, звичайно ж, до однорідної субстанції.

Після чого, залиште остигати отриману масу, вона не повинна бути гарячою, але при цьому досить теплою.

  1. Після чого вміст миски охолоне до оптимальної температури, потрібно додати вже наступні продукти, такі як: яйця, потім борошно, сіль, і в кінці розпушувач. Також важливо пам’ятати про шматочках шоколаду, які потрібно додати в миску саме зараз.
  2. Після того як всі додали, потрібно перевірити чи нічого не залишилося без уваги, після чого почати перемішувати кашку, що вийшла.
  3. Заважати потрібно знову до тих пір, поки субстанція не стане однорідною, і при цьому досить рідкої, але у всьому потрібно знати міру.
  4. Коли всі ці кроки будуть виконані, у вас вийде основа майбутніх шоколадних мафінів. Але на цьому робота не закінчується, адже вам потрібно акуратно розлити отриману субстанцію по формах різних розмірів.
  5. Потім, звичайно ж, формочки з субстанцією відправляється в духовку, де і печуться такі 15-25 хвилин, в залежності від температури яку ви відрегулюєте, можна легко перевірити готовність десерту, проткнув кекс зубочисткою, і оцінивши, наскільки він м’який.
  6. За часом приготування також потрібно строго стежити, щоб не зіпсувати приготовані нами маффіни. По закінченню зазначеного часу, кекси дістаються з духовки і остуджуються.

На цьому все, маффіни повністю готові і ви можете ними насолодитися.

рецепт 2

Шоколадні мафіни з шматочками шоколадуМаффіни з шоколадом і бананом

Цей рецепт розповість, як приготувати маффіни з шматочками шоколаду і бананом.

У цьому рецепті тісто для кексів має бути приготовлено на йогурті і молоці, також повинен додавати какао-порошок, шматочки шоколаду, і головний інгредієнт цього рецепта – банани.

  • Якраз банан нам сподобається в кількості 1 шт.
  • Яка беремо чверть склянки.
  • Подрібнений шоколад – півсклянки.
  • Натуральний йогурт – 0,75 склянки.
  • Тут вже використовувати слід цельнозерновую борошно, 2 склянки.
  • Розпушувача як і раніше залишається 1 столова ложка.
  • Тростинного цукру знадобиться також півсклянки.
  • Молока – 1 стакан.
  • Одне куряче яйце.
  • Вершкового масла візьмемо 4 столові ложки.
  1. Духовку потрібно підігрівати попередньо, довести температуру необхідно до 200 градусів. Форми для маффінів також застелити паперовими кошиками, кількість формочок – все ще 12 штук.
  2. Миска знадобиться більше, в неї ми спершу просеем борошно і додамо розпушувач, після чого засипом какао, цукор і шматочки шоколаду.
  3. Окремо потрібно взяти другу миску, в якій змішувати будемо йогурт, і молоко з яйцями. Суміш потрібно злегка збити, а потім в цій же мисці розім’яти виделкою банан до стану пюре.
  4. Потім потрібно розтопити вершкове масло, в цю суміш викласти бананове пюре, після чого все ретельно слід перемішати. І в кінці викласти суміш з другої миски в молочну. Інгредієнти з молочної з бананової маси змішати з сухими, перемішувати слід до однорідного стану. Потім заповнити тестом заздалегідь приготовлені форми.
  5. Помістити кекси в уже нагріту духовку, випікати їх слід близько 20 хвилин, але важливо запам’ятати, що при проколі зубочисткою, вона повинна залишатися чистою, це і буде свідчити про те, що кекси остаточно готові.

На завершення остудити маффіни і подавати з шматочками шоколаду, десерт готовий.

Відео приготування ніжних мафінів з шматочками шоколаду

httpss: //youtu.be/C5YfYpW5dzg

рецепт 3

Розповімо, як приготувати маффіни з арахісом і шоколадом.

Для цього нам буде потрібно:

  • 150г вершкового масла, яке можна замінити на маргарин.
  • Сахара також брати 150 м
  • Молока вистачить 100 мл.
  • Какао порошок потрібно взяти в кількості 5 столових ложок.
  • 2 шт. курячого яйця.
  • Розпушувач для тіста.
  • Пшеничного борошна потрібно 250 м
  • Арахіс, приблизно 1 стаканчик, але можна додати і більше, якщо вам так захочеться.
  1. В окремій каструлі потрібно буде змішати какао, цукор, молоко і масло. Всю цю масу довести до кипіння і при цьому обов’язково помішувати, потім прибрати з вогню.
  2. Після того як отримана кашка охолоне, в неї слід додати яйця і арахіс, після чого все знову перемішати. Під кінець додається розпушувач і борошно, і тісто замішують, але не потрібно робити його занадто густим.
  3. Форми для кексів в цьому випадку слід обмазати маслом, заповнити їх найкраще на 2/3. Все це міститься в духовку при температурі в 180 градусів і випікається, як і завжди, близько 20-25 хвилин.
  4. Поки маффіни будуть остигати, можна додатково намазати їх солодкої глазур’ю або будь-яким іншим апетитним кремом, проте вони і без того чудові.

рецепт 4

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Цей рецепт вважається найпрестижнішим, і, головне, смачним. Маффіни тут будуть з шоколадною рідкої начинкою і коньяком.

Для приготування нам знадобиться:

  • Примітно чорний шоколад, 80г.
  • Вершкове масло також до 80г.
  • Два курячих яйця.
  • 100г. цукру.
  • 2 столові ложки пшеничного борошна.
  • 2 столові ложки коньяку.
  1. Насамперед потрібно взяти жаростійку каструлю або будь-яку іншу ємність і змішати в ній шматочки шоколаду з маслом. Використовувати потрібно мікровлновку, в якій ми розтопити шоколад з маслом, процедуру проводити приблизно 3 рази, включати піч на 20 секунд, перерви не потрібні, після чого варто розмішати отриману суміш до однорідного стану.
  2. В окрему ємність для замішування тіста розбиваємо обмиті курячі яйця і додаємо цукор. Збиваємо.
  3. В отриману суміш потрібно досипати борошна, а потім збити все разом ще раз. Додаємо в тісто шоколад і масло.
  4. На цей раз суміш варто збивати набагато ретельніше, тісто повинно вийти якісним, але не забуваємо про тонкому інгредієнті цього рецепта – коньяку, саме він додасть заповідав і обов’язковий штрих апетитним кексів. Його варто додавати в невеликій кількості, тоді смак буде ароматним і приємним.
  5. Духовку необхідно запустити на 200 градусів, поки духовка буде прогріватися ми повинні зайняти формочками для випічки шоколадних кексів – маффинов з рідкої начинкою. Необхідно змастити силіконову форму для випікання вершковим маслом і додатково присипати їх борошном.
  6. Тісто потрібно розподілити рівномірно на п’ять або дванадцять формочок. І нарешті, можна поміщати наш смачний десерт в духовку, адже він ще не готовий, залишився останній крок. Тут дуже важливо запам’ятати, що після того як маффіни піднімуться, потрібно протримати їх в духовці додаткові 5-5 хвилин, десерту потрібно дати пропектися, а ось серединка при цьому як раз залишиться рідкою, чого ми і добиваємося. Після того як дістанемо з духовки випічку, потрібно відразу подавати маффіни з рідкої начинкою до столу.

Десерт готовий, а вам тепер відомі рецепти найсмачніших кексів, якими ви дійсно зможете здивувати кожного, пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся результатом, смачного!

Мафіни з шматочками шоколаду Посилання на основну публікацію Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду – рецепт з фото

Skip to content Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Маффин  – це звичайний кекс, який за розміром має міститися в долоню. Варіантів приготування безліч – класичний маффин, ванільний, шоколадний, ягідний маффин і тд.

Маффіни готують з Англійської рецептом і за Американському. У Англійські додають дріжджі, а ось в Американські додають розпушувач або соду.

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом Американських шоколадних мафінів з шматочками білого і темного шоколаду, готуються вони дуже швидко і просто.

складові

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне 250 гр.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Какао порошок 30 гр.
  • Цукор 140 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Кефір 200 мл.
  • Темний шоколад 100 гр.
  • Білий шоколад 100 гр.

Покроковий рецепт шоколадних мафінів

  1. Сухі інгредієнти зі списку (мука, розпушувач і какао порошок) просійте через сито для того, щоб позбутися від грудочок і наситити суміш киснем.
  2. Шоколад наріжте на маленькі шматочки.
    Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду
  3. У чаші міксера з’єднайте яйця і цукор і збийте їх до білого і збільшення в об’ємі.
  4. Розтопити вершкове масло і безперервно збиваючи влийте їх в яєчно-цукрову суміш. Потім додайте кефір кімнатної температури.
  5. Не перестаючи збивати додайте просіяні сухі інгредієнти. І збивайте до однорідного стану.
    Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду
  6. У готове тісто додайте порубаний шоколад і добре все перемішайте.
  7. Розкладіть тісто по формах.
    Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду
  8. Поставте шоколадні маффіни в розігріту до 180 ° С духовку і випікайте приблизно 18-20 хвилин. Перевірити готовність кексів ви можете за допомогою зубочистки – встромивши її і діставши, вона повинна бути практично сухий.
  9. Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду. Смачного!

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду: рецепт з фото крок за кроком

Щоб приготувати фантастично смачні маффіни з шматочками шоколаду, вам не доведеться витрачати багато часу, сил і уваги. І навіть гора брудного посуду, що залишилася після готування, не псуватиме вам життя, тому що, крім двох мисок і віночка, нічого не знадобиться. Цей рецепт простий, як двічі два, а його результат – передбачувано відмінний.

опис

Потрійний шоколад – потрійне задоволення. Тільки вдумайтеся: в тісто ми покладемо розтоплений гіркий шоколад (це вражає саме по собі) і «шліфанем» його хорошим какао-порошком. А як вишенька на торті – в начинці маффинов будуть маленькі шматочки розталого при випіканні шоколаду.

Уявіть собі, наскільки це вийде смачно. Текстура виходить просто фантастичною – м’яка, пориста, трохи волога. Спочатку може здатися, що маффіни злегка недопеклісь – настільки ніжними вони виходять.

Кожен з’їдений шматочок – локальний вибух насиченого шоколадного смаку.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 12-16 маффинов, в залежності від розмірів формочок, в яких вони будуть випікатися.

Наріжте масло невеликими кубиками і перекладіть в глибоку миску. Замінювати масло маргарином в цьому рецепті не можна, від цього постраждає смак, і текстура випічки вийде набагато гірше. Ідеально підійде несолоне вершкове масло жирністю 82,5%, без замінників молочного жиру.
Поламайте чорний шоколад на шматочки і перекладіть до маслу. Щоб смак маффинов вийшов по-справжньому шоколадним, глибоким, насиченим, важливо використовувати якісний шоколад з високим вмістом какао-бобів (не менше 75-80%). Поставте миску на водяну баню. Шоколад – продукт, дуже чутливий до високих температур. Його не можна нагрівати до температури вище 35-38 градусів – він згорнеться, зіпсується його смак і консистенція. Тому шоколад зазвичай топлять, нагріваючи його гарячим водяною парою. Для цього знадобиться каструля такого діаметру, щоб миска з маслом і шоколад не провалювалася в неї. Наберіть в каструлю трохи води і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімального і поставте верху миску.
Помішуючи, розтопіть вміст шматочки масла і шоколаду. Повинна вийти рідка, абсолютно однорідна, блискуча маса.
Додайте цукор, перемішайте, трохи остудіть.
А поки візьміть ще одну ємність, просійте туди борошно. Потім додайте какао з розпушувачем. Зауважте, що какао-порошок повинен бути хорошим, без додавання цукру та інших компонентів. Раджу використовувати алкалізований какао – його насичений смак і глибокий колір добре підходить для приготування мафінів та іншої випічки. Швидкорозчинні какаовмісних напої в цьому випадку не годяться.
Перемішайте сухі інгредієнти і поки відставте їх в сторону.
Тепер візьміть молочний шоколад і нарубати його дрібним кубиком. Щоб шоколадку було простіше нарізати, її можна охолодити в холодильнику або трохи заморозити в морозильній камері. Замість молочного шоколаду можна використовувати чорний, особливо якщо більше подобається шоколадна випічка з легкою гіркуватістю. Також можна додати в тісто термостабільні шоколадні краплі – вийде теж смачно, але шматочки шоколаду будуть більш відчутні в готових маффіни.
Тепер поверніться до розтопленої шоколадно-масляної суміші, вона вже трохи охолола – саме час ввести в неї яйця. Додайте одне яйце і розмішайте до однорідності віночком або збийте міксером на мінімальній швидкості.
З цього ж алгоритму введіть по черзі залишилися 3 яйця.
А потім висипте сухі інгредієнти.
Перемішайте до однорідності, намагаючись не залишити грудочок.
Висипати в тісто шматочки молочного шоколаду.
Розподіліть тісто по силіконовим, паперовим або іншим порційних формочках. Якщо форми металеві або керамічні, наприклад, їх бажано змастити зсередини вершковим маслом і присипати какао-порошком або товченим шоколадним печивом. Тоді готові маффіни буде набагато простіше вийняти цілими і гарними. Силіконові осередку змащувати не потрібно – випічка з них виймається просто. Заповнюйте формочки не до країв, приблизно на 75-80% обсягу – маффіни добре піднімуться при випіканні в духовці, і вийде гарна «шапочка».
Випікайте мафіни, поставивши їх в заздалегідь прогріту духовку, на середньому рівні протягом 20-30 хвилин (в залежності від розміру формочок) при 180 градусах. Важливо не пересушити випічку, тому починайте перевіряти готовність вже через 20 хвилин після початку випікання, проколюючи маффіни зубочисткою. На ній не повинно бути відверто сирого (рідкого) тесту. Якщо зубочистка суха, можна діставати випічку з духовки.

Коли маффіни спечуть, вийміть їх з формочок і злегка остудіть на решітці. Подавайте теплими.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

З молоком, чаєм, какао, кави або компотом – це вже на ваш смак. А якщо душа вимагає продовження шоколадного банкету, маффіни можна полити глазур’ю або зробити «шапочку» з крему. Також можна прикрасити випічку ягодами, особливо смачно і красиво вийде з вишнею.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Смачного!

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду: покроковий рецепт

Мафіни з шоколадними крихтами – справжня насолода для гурманів. Їх можна їсти теплими, коли розтанув шоколад знаходиться в рідкому стані. Але більш цікаві остиглі мафіни, адже вони дивують поєднанням твердих шматочків шоколадки і м’якого тесту. Спробуйте приготувати такі кекси з додаванням бананів або какао.

складові

  • борошно (вищий сорт) – 300 г;
  • пекарський порошок – 10 г;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • цукор (краще взяти коричневий) – 100 г;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • вершкове масло – ½ двохсотграмових пачки;
  • яйце куряче – 2 штуки;
  • молоко – 70 мл;
  • шоколад (рубаний на шматочки) – 50 г.

алгоритм приготування

  1. Завчасно дістаньте всі інгредієнти з холодильника. Продукти кімнатної температури краще змішуються. Увімкніть розігріватися духовку. Робоча температура випікання становить до 200 градусів. Поки ви будете робити тісто, піч розігріється.
  2. Змішайте сухі інгредієнти: цукровий пісок, просіяне борошно з пекарським порошком, ванільний цукор, сіль.
  3. У суху суміш насипте шоколадні краплі або шматочки шоколаду. Перемішайте силіконової лопаткою.
  4. В окрему ємність розбийте яйця. Збийте їх виделкою, щоб зруйнувати білкову структуру.До яйцям підмішати молоко і розтоплене вершкове масло. Важливо, щоб воно було негорячій, а кімнатної температури. Попрацюйте ручним віночком.
  5. З’єднайте вологі і сухі інгредієнти. Швидко перемішайте лопаткою. Чи не збивайте, а просто добийтеся рівномірного змішування продуктів. Шматочки шоколаду повинні залишитися цілими (не розчиниться).
  6. Підготуйте наявні формочки. У металеві ємності потрібно помістити паперові вкладиші. Вони вберуть жир, в них зручно остуджувати і подавати маффіни. Розподіліть тісто по формах так, щоб воно не досягало країв ємностей на одну третину.
  7. Випікайте маффіни з шоколадною крихтою в гарячій духовій шафі.Тривалість випікання близько 25 хвилин. Коли маффіни добре піднімуться, їх поверхня злегка зарум’яниться, перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути сухою. Перші 15 хвилин не відкривайте духовку.
  8. Готові кекси остудити на решітці при кімнатній температурі.
  9. Чудова випічка готова! Паперові вкладиші можна зняти або подати ласощі прямо в них.

Подібні маффіни з шоколадними краплями можна приготувати іншим способом. Можна обійтися без молока, і трохи змінити послідовність з’єднання продуктів.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Вам буде потрібно:

  • борошно (вищий сорт) – 170 г;
  • яйце курки (краще взяти добірні) – 3 штуки;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • масло вершкове – 125 г;
  • сіль – щіпка;
  • пекарський порошок – 10 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • шоколад (рубаний) – до 100 г;

Повторіть перший крок попереднього рецепта. Потім в окрему ємність просійте кілька разів борошно з пекарським порошком, додайте в неї сіль і ванільний цукор.

У зручній посуді збийте розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою. Потім до солодкої масі підмішати по одному яйцю, не перестаючи збивати. У яєчно – масляну суміш введіть борошно і перемішайте.

Додайте шматочки шоколаду (або шоколадні краплі), акуратно перемішайте силіконовою лопаткою. Далі повторіть кроки 6-9 попереднього рецепта.

Корисні поради і рекомендації від кондитера

Шоколад можна використовувати абсолютно будь-який: чорний, молочний, білий. Цікаво буде виглядати суміш різних видів шоколаду. Якщо візьмете лише чорні краплі, десерт буде мило виглядати (темні горошинки на білому тлі випічки завжди зачаровують).

Не слід занадто дрібно кришити плитку. У маффіни з шоколадною крихтою повинні почуватися шматочки шоколаду.

Якщо замість розпушувача будете використовувати харчову соду (1 чайну ложку без гірки), не забудьте погасити її лимонним соком або оцтом, і додати до рідких інгредієнтів.

Досвідчені кондитери високо оцінюють паперові кошики, які навіть можна вставляти в силіконові формочки. Адже ці вкладиші не тільки позбавляють від необхідності відмивати формочки, а й вбирають надлишки жиру. Крім того, «паперова одяг» затримує вологу, тому мафіни довше не зачерствеют.

Якщо ви хочете отримати більше розсипчасту випічку, використовуйте тільки жовтки (без білків). У цьому випадку кількість яєць в рецепті потрібно збільшити вдвічі.

Рецепт маффинов для любителів «пошоколаднее»

Якщо вам недостатньо шматочків шоколаду, заманливо проглядає серед ніжного пухкого тіста, підсильте шоколадний смак додаванням какао в випічку. За пропонованим рецептом виходить 12 середніх шоколадних мафінів з шматочками шоколаду.

Складові:

  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно – 230 г;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • молоко – 150 г;
  • яйце куряче – 3 штуки;
  • пекарський порошок – 10 г;
  • порошок какао – 6 столових ложок;
  • сіль – щіпка;
  • шоколад (в шматочках) – 50 г.

Послідовність дій:

  1. Увімкніть духовку на розігрів. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Перелийте його в посудину, зручну для замішування інгредієнтів.
  2. До рідкого масла додайте цукровий пісок і порошок какао. Розмішайте до однорідного стану. Добре, якщо жир буде гарячим – це дозволить заварити какао. Але для тесту потрібна тепла рідина, тому залиште шоколадну суміш остигати на деякий час.
  3. Коли шоколадна маса дійде до оптимальної температури, додайте до неї інші продукти. Спочатку підмішувати яйця по одному. Потім всипте просіяне борошно з розпушувачем. Посоліть. Перемішайте.
  4. Влийте тонкою цівкою молоко при постійному помішуванні.
  5. Введіть в масу шматочки шоколаду, і оперативно, але акуратно перемішайте силіконовою лопаткою.
  6. Підготуйте формочки. Якщо у вас немає паперових вкладишів, металеві ємності потрібно змастити вершковим маслом.
  7. Розлийте тісто по формах, не доходячи до країв.
  8. Поставте маффіни в розігріту до цього часу духовку. Випікайте до сухої палички. Це займе 15-25 хвилин. Кекси повинні добре піднятися. Їх поверхня стане матовою, вони будуть відставати від країв ємностей.
  9. Дістаньте випечені маффіни, і остудіть їх на решітці.

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Банани і шоколад – відмінне поєднання в маффин

Приготування цих кексів забере у вас лише 40 хвилин, а смак випічки порадує і старших і наймолодших членів сім’ї. Особливо зручно використовувати цей рецепт, якщо потрібно «прилаштувати» залишилися перезрілі банани.

Складові:

  • банани (середнього розміру) – 2 штуки.
  • вершкове масло – 90 г;
  • цукровий пісок – 135 г;
  • яйце курки (великі) – 2 штуки;
  • молоко – 75 мл;
  • борошно (вищого сорту) – 170 г;
  • пекарський порошок – 8 г;
  • шоколад – 80 г.

Спосіб приготування:

  1. Зберіть всі продукти. Завчасно дістаньте масло і молоко з холодильника. Увімкніть розігріватися духовку до 200 градусів.
  2. Злегка змастіть формочки вершковим маслом.
  3. Збийте яйця з цукровим піском до зникнення жовтого кольору маси і невеликого збільшення її обсягу. Додайте розм’якшене масло, і злегка пробийте суміш міксером. Влийте молоко кімнатної температури (можна злегка підігріте). Перемішайте.
  4. Акуратно введіть в тісто борошно, просіяне з пекарським порошком. Перемішуйте ложкою повільно в одному напрямку (зверху вниз), щоб збереглася легкість і легкість суміші.
  5. Кількість борошна може варіювати в залежності від її якості та розміру яєць (вологості суміші). Головне, отримати правильну консистенцію тесту. Воно, мабуть, не надто рідким, але і не щільним, густим. Простіше регулювати густоту тіста, якщо ви залишите половину молока, і будете доливати його на цьому етапі.
  6. Наріжте банани маленькими шматочками. Можна використовувати плоди, розім’яті виделкою. Це справа смаку.
  7. Наріжте шоколадку на маленькі шматочки. Одне віконце потрібно розділити приблизно на 8 частин.
  8. Додайте в тісто підготовлені банани і шоколад.
  9. Перемішайте ложкою, щоб рівномірно розподілити начинку по тесту.
  10. Заповніть формочки тестом на половину обсягу.
  11. Випікайте в духовці 15-25 хвилин при температурі 190 градусів.
  12. Остудіть маффіни на решітці.

Обов’язково спробуйте приготувати маффіни з шматочками шоколаду за цим рецептом. Ніжність і вологість випічки викличе захоплення вас і ваших гостей.

Мафіни з шматочками шоколаду – покроковий рецепт з фото

Найніжніші мафіни, смак яких чудово доповнюють шматочки шоколаду. Випікаються в двох кольорах, стануть прекрасним, а головне смачним прикрасою святкового столу. Їх приготування не займе багато часу, а так само не потребує великої кількості продуктів. Порадуйте рідних і близьких смачною випічкою! Пріготовленіе20-30 хвилин Крок 1 з 7

На водяній бані розтопити масло, остудити до кімнатної температури.

Крок 2 з 7

У глибокій мисці змішати борошно, яйця, цукровий пісок і розпушувач.

Крок 3 з 7

Влити масло і молоко, перемішати віночком до однорідної маси.

Крок 4 з 7

Тісто розділити навпіл і другу частину перелити в іншу ємність. В одну з них додати какао, розмішати.

Крок 5 з 7

Нарізати шоколад на невеликі шматочки (краще попередньо потримати його в холодильнику), додати в тісто.

Крок 6 з 7

Заповнити форми тестом наполовину, тому що маффіни збільшаться в обсязі. Якщо формочки силіконові – змастити формочки соняшниковою олією. Розігріти духовку до 180 С градусів, відправити випікатися на 15-20 хвилин (перевірити готовність зубочисткою).

Готово!

Готово. Швидко і просто!

Оцініть блюдо:

  • погано
  • Так собі
  • нормально
  • добре
  • чудово

Схожі рецепти за інгредієнтами

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *