Смачні та ситні млинці з м’ясом. Рецепт від Юлії Висоцької

Гречані млинці з сьомгою

Гречані млинці і благородна сьомга – поєднання не менше чудове, ніж класичний варіант з ікрою. У цьому рецепті не використовується пшеничне борошно, тому вони в повній мірі зберігають неповторний аромат і смак гречки.

гречані млинці з сьомгою Висоцька

Складові:

тісто:

  • 250 гр. гречаного борошна;
  • 250 мл теплої (але не гарячої) води;
  • 1 куряче яйце;
  • чверть чайної ложки сухих дріжджів (в порошку або гранул);
  • дрібка солі;
  • щіпка цукру;
  • масло рослинне без запаху для смаження.

начинка:

  • 200 гр. філе слабосоленої сьомги;
  • 100 гр. густої сметани;
  • трохи солі;
  • стручок червоного перцю;
  • свіжа зелень;
  • 3 ст. ложки оливкової олії;
  • половинка лимона.

приготування:

  • Дріжджі заливаємо склянкою теплої води.
  • Просіяне борошно змішуємо з цукром і сіллю.
  • Збиваємо яйце і змішуємо його з підійшли дріжджами.
  • Не припиняючи помішувати, вводимо в розчин сухі компоненти.
  • Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси і залишаємо на 20-30 хвилин в теплі, накривши чистим рушником.

Готове тісто ще раз ретельно вимішуємо і випікаємо млинці на розпеченій сковороді з маслом.

  • Для маринаду змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль, дрібно нарізаний червоний перець, подрібнену зелень.
  • Філе сьомги нарізаємо найтоншими скибочками і занурюємо в маринад на 20-30 хвилин.

Спечені за цим рецептом гречані млинці Висоцька рекомендує подавати гарячими, разом з скибочками сьомги в маринаді і сметаною.

Як приготувати млинці за бабусиним рецептом

А зараз трохи вас здивую, будемо готувати страву з оленячому фаршем. Саме так, в моє дитинство, моя бабуся пекла це частування. Якщо у вас такий вигляд фаршу відсутня, то замініть його на звичайний, яловичий, свинячий або змішаний.

Обов’язково перейдіть м’ясо через м’ясорубку, навіть якщо у вас вже готовий фарш, його теж потрібно прокручувати. Тоді начинка вийде розсипчаста.

Складові:

  • Фарш оленячий – 500 гр .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Яйця курячі – 3 шт .;
  • Молоко – 1 ст .;
  • Вода – 3 ст .;
  • Борошно – 2 ст .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія – ​​4 ст.л .;
  • Масло вершкове – 1 ст.л ..

Спосіб приготування:

1. Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть на неї готовий фарш і цибулю, посоліть і поперчіть за смаком.

2. Фарш потрібно обсмажувати на середньому вогні при закритій кришці, періодично помішуючи.

3. Поки начинка буде остигати, приготуйте тісто на млинці. Збийте яйця, цукор, сіль і рослинне масло.

4. Тепер додайте молоко і воду, перемішайте і поступово висипайте борошно, безперервно помішуючи масу.

5. Обсмажте «сонечка» з двох сторін до золотистого кольору.

6. Викладаємо начинку на край і загортаємо.

7. За бажанням можна обсмажити додатково на вершковому маслі.

Гречано-пшеничні млинці на молоці без дріжджів

Випробувавши різні рецепти гречаних млинців, ви переконаєтеся, що вони завжди виходять ніжними і апетитними. Чи не стануть винятком і ці млинці, при приготуванні яких змішуються пшеничне і гречана мука. І хоча готуються ці гречані млинці без дріжджів, вони виходять на подив «дірчастими».

Складові:

  • За ½ склянки пшеничного і гречаного борошна;
  • 1,5 склянки теплого молока;
  • 1/2 склянки кефіру;
  • 2 яйця;
  • 2 столових ложки рослинної олії;
  • 1 столова ложка цукрового піску;
  • невелика щіпка солі;
  • ½ чайної ложки соди (гасити не потрібно, пройде реакція з кефіром).гречані млинці на молоці рецепт юлии висоцької

приготування:

  • Просіваємо і з’єднуємо два види борошна.
  • Вливаємо в борошняну суміш тепле молоко, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  • Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки поки залишаємо в окремому посуді, жовтки – вводимо в тісто.
  • Додаємо цукор, сіль.
  • Вливаємо в тісто рослинне масло.
  • Окремо підігріваємо (але ні в якому разі не доводимо до кипіння) кефір, всипаємо в нього соду. Суміш повинна спіниться.
  • Кефір з погашеної в ньому содою вливаємо в тісто.
  • Знову вимішуємо тісто до однорідності.
  • Білки злегка збиваємо і вводимо в готове млинцеве тісто.

Випікаємо гречані млинці з пшеничним борошном на розпеченій плоскою сковороді, змащуючи її салом або додаючи олію.

Особливо гарні такі млинці гарячими, відразу після випічки.

Рецепт на воді без молока і яєць з фото

Якщо ви дотримуєтеся пост, то чому б не спекти ось такі млинці на воді і не порадувати себе ласощами? Тим більше, що подавати їх можна з улюбленими фруктами або ягодами в необмежених кількостях.

Що знадобиться:

  • 1/2 склянки подрібненої зеленої гречки,
  • 1 стакан води або рослинного молока,
  • 1 ст.л. рідкого меду або цукру,
  • 1/4 ч.л. соди,
  • 1/2 ч.л. яблучного оцту або лимонного соку,
  • дрібка солі.

Зелену гречку можна придбати в будь-якому великому супермаркеті. Після покупки її треба перебрати, добре промити і подрібнити в кавомолці. Вийде та сама суміш для випічки млинців.

Як готувати

У підготовлену борошно влити воду обов’язково кімнатної температури. Всипати сіль, додати мед і перемішати так, щоб не було грудочок. Накрити і дати настоятися хвилин 10.

Додайте соду, яку рекомендується погасити яблучним оцтом, знову перемішати. І можна приступати до випічки.

Ідеальний варіант – сковорода з антипригарним покриттям. На неї налити порцію тесту і обсмажити з двох сторін.

Рецепт млинців з гречаного борошна на воді без молока і яєць

Готові млинці викласти на плоске блюдо, подавати до столу з улюбленим варенням або ж нафарширувати фруктами або ягодами.

Млинці з гречаного борошна на кефірі

Оскільки в цьому рецепті використовується тільки гречана мука, яка не містить клейковини, піч їх краще на сковороді невеликого діаметру. Результат виправдає докладені зусилля: у вас вийдуть справжні гречані млинці, надзвичайно смачні, дивного кавового відтінку. Найголовніше, щоб сковорода була досить напружена, – тоді млинці обов’язково вийдуть!

Складові:

  • гречана мука – 1,5 склянки;
  • яйця – 2 шт .;
  • рослинне масло – 80 мл;
  • кефір – 2 склянки;
  • цукор – 2-3 столових ложки (залежно від того, наскільки солодкими любите млинці);
  • солі на кінчику чайної ложки;
  • половина чайної ложки соди) гаситься в кефірі).гречані млинці на кефірі від юлии висоцької

приготування:

  • Збиваємо яйця, додавши до них сіль і цукор.
  • Кефір трохи підігріваємо, додаємо в нього соду. Перечекавши, коли суміш перестане пінитися, вливаємо в збиті яйця. Ретельно перемішуємо (можна використовувати міксер).
  • Просіваємо і вводимо в тісто гречане борошно. Розмішуємо до однорідності.
  • Додаємо в тісто рослинне масло, знову ретельно перемішуємо.

Випікаються ці гречані млинці традиційно, на розпеченій сковороді. Щоб готові млинці НЕ злиплися, їх можна змащувати вершковим маслом. Подати до столу ідеально гарячими, з улюбленим варенням або джемом.

Дірочки в млинцях: в чому секрет?

Як правило багато хто задається питанням: чому у них не виходять дірочки в млинцях? А відповідь не завжди виходить відшукати. Ви можете готувати за рецептом своєї мами або бабусі, але саме у вас може щось піти не так. Тому володіючи кількома секретами, ви зможете зрозуміти в чому ваша помилка, а також скорегувати рецепт.

1. Тісто не повинно бути занадто густим. Нормальне, правильне млинцеве тісто за своєю консистенцією повинно бути схоже на рідку магазинну сметану або на густі вершки. Кому як зрозуміліше. У будь-якому випадку, якщо дірочки не вдаються, розбавте тісто ще рідиною: молоком або водою.

2. Тісто на сковороду не потрібно лити багато. Половник набирайте трохи більше половини, а ще краще половину. Це залежить від діаметра сковороди. Тоді млинці будуть тонкими і в дірочку.

3. Сковорода повинна бути добре прогрітій. Ви це помітите, коли від неї піде легкий димок. Змастіть сковороду рослинною олією або салом. Змащувати сковороду краще частіше або взагалі перед кожним новим млинцем. Тоді млинці не будуть виходити гладкими, а будуть пористими.

4. Борошно обов’язково потрібно просівати через сито перед кожним використанням. Це насичує її киснем і при випіканні з’являються дірочки.

5. Також при додаванні в тісто соди, дріжджів, мінеральної води або кисломолочних рідких продуктів сприяють появі дірочок в млинцях. Тільки не забуваємо, що все повинно бути в міру.

Гречані млинці з медовим соусом і карамелізованими яблуками

Гречані млинці від Юлії Висоцької з медовим соусом і карамелізованими яблуками – шедевр для ласунів! Кулінарам ж напевно сподобається те, що тісто за цим рецептом може бути приготовлено напередодні ввечері і залишено в холодильнику. Настоявшись, воно стане тільки краще – млинці вийдуть особливо еластичними.

Складові:

тісто:

  • 100 гр. гречаного борошна;
  • 50 гр. пшеничного борошна;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 300 мл молока;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • 2 чайних ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • ½ чайної ложки сухих дріжджів;
  • 150 мл води.

соус:

  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 80 гр. вершкового масла;
  • дрібка солі.

начинка:

  • 1 яблуко (тверде і кисле);
  • 1 ч. Л. вершкового масла;
  • 1 ч. Л. цукрового піску.гречані млинці з яблуками від юлии висоцької

приготування:

  • Дріжджі залити теплою водою (кількість за рецептом), змішати з 2 ч. Л. цукру і залишити настоюватися.
  • На слабкому вогні розтопити вершкове масло.
  • З’єднати яйце, молоко і сіль. Ретельно перемішати.
  • Змішати просіяне пшеничне та гречане борошно, всипати в молоко і замісити однорідне тісто.
  • Ввести справжній дріжджі, знову ретельно перемішати.
  • Обережно, постійно помішуючи, тонкою цівкою ввести розтоплене масло. Вимісити до однорідності.

Тісто готове, але йому необхідно відпочити не менше 30 хвилин. У цей час можна зайнятися приготуванням начинки і соусу.

  • Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини, розрізаємо на 8 рівних часточок.
  • На невеликій сковороді розігріваємо вершкове масло (кількість за рецептом), викладаємо часточки яблука, посипавши цукром.
  • Запікаємо яблука до карамелізації.
  • Щоб приготувати соус, з’єднуємо розм’якшене вершкове масло, рідкий мед і сіль.

Ці гречано-пшеничні млинці випікаємо, як і зазвичай, на розпеченій сковороді, змащуючи її жиром.

Готові млинці звертаємо вчетверо і подаємо порційно, виклавши зверху часточки карамелізованих яблук і полив соусом. Чудовим доповненням до цієї страви стане густа домашня сметана.

До речі, гречані млинці Висоцька неодноразово пропонує поєднувати з яблуками. Ще один такий рецепт представлений в цьому відео:

Австрія

Млинці по-австрійськи від Андрія Макаева, шеф-кухаря ресторану Юлії Висоцької Food Embassy

Інгредієнти для млинців:

  • 4 яйця
  • 210 г борошна
  • 1 ст. л цукру
  • 500 мл молока
  • сіль
  • соняшникова олія

Інгредієнти для начинки:

  • малина
  • полуниця
  • лохина
  • смородина
  • ягідний джем
  • вершкове масло
  • какао
  • цукрова пудра

Найпростіший рецепт: випечеш млинці і змасти вершковим маслом. Перед подачею відправ їх в духовку на пару хвилин, розклади віялом на блюді, змасти джемом і виклади зверху ягоди. Посип какао і цукровою пудрою.

Млинці, фаршировані м’ясом

  • Борошно – 550 г;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Молоко – 0.5 л;
  • Вода очищена – 0.5 л;
  • Сіль за смаком;
  • Оливкова олія – ​​100 мл;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Куряча грудка – 500 г;
  • Майонез – 100 мл.

Час на приготування: годину.

Калорійність: 160 Ккал / 100 г.

М’ясо вимити, промаківаем кухонними паперовими рушниками. Шаткуємо на кубики, обсмажуємо на маслі оливковій. Цибулю чистимо і, нарізавши соломкою, додаємо до м’яса.

Вливаємо тепле молоко в стакан блендера, вбиваємо яйця і на повільній швидкості збиваємо. Додаємо сіль, партіями – протрушенную борошно, все вимішуємо і вливаємо тільки кипляче воду і три ложки масла оливкового. Ми залишаємо тісто постояти.

У цибульний-м’ясну масу додаємо домашній майонез, все подсаливаем і перемішуємо.

Смажимо млинці на прогрітій сковороді до приємного коричневого кольору. Не потрібно змащувати Скородом додатково маслом, його досить в тесті.

На центр млинця кладемо начинку, звертаємо краю за принципом конверта і перекладаємо на глибоке блюдо.

Формуємо вироби і подаємо блюдо до столу

Формувати млинці з м’ясом досить легко. Для початку один виріб слід викласти на плоску поверхню, а потім помістити на нього кілька ложок обсмаженого фаршу. Далі млинець потрібно згорнути конвертиком і помістити на тарілку. Так само слід формувати і інші вироби.

Перед подачею до обіду фаршировані млинці рекомендується розігріти. Для цього можна використовувати звичайну СВЧ-піч, духову шафу або кухонну плиту. Подавати готову страву до столу бажано з чаєм. Представлений рецепт млинчиків з м’ясом від Юлії Висоцької знадобиться кожній господині. Адже, використовуючи його, ви зможете не тільки швидко приготувати закуску, а й ситно нагодувати всіх своїх гостей. Приємного вам апетиту!

Читати також Баранчик шон 2 сезон 1 серія

Всім привіт!! Сьогодні будемо готувати фаршировані млинці з м’ясом. Думаю багато хто любить таку закуску за простоту, швидкість і смакоту. А ще дуже зручно, що таке частування можна приготувати про запас, просто заморозивши в морозилці.

У приготуванні цієї страви у вас не повинно виникнути труднощів, якщо ви вмієте заводити правильне тісто і пекти млинці. Якщо ви забули секрети готування тонких млинців з дірочками, то можете освіжити пам’ять і почуття замітки про те, як приготувати тісто на молоці, кефірі та воді.

Ну а з начинкою зовсім все легко. Головне визначитеся з якого м’яса ви будете її готувати. А потім вже справа смаку і фантазії, додавайте улюблені овочі та приправи, ну або робіть суто тільки з м’ясним фаршем. І не забувайте до страви подавати сметанний або гострий соус !!

приготування тесту

Отже, як самостійно зробити млинці з м’ясом? Рецепт від Юлії Висоцької рекомендує використання таких компонентів:

  • кефір – близько 500 мл;
  • яйце велике – 1 шт .;
  • білий цукровий пісок – півсклянки;
  • сіль – кілька пучок (або 1/3 десертної ложки);
  • сода їдальня дрібна – велика щіпка;
  • борошно біла – близько 2 склянок;
  • кип’ячена вода – приблизно 1 стакан.

Щоб зробити тонкі і великі млинці для їх подальшого фаршировані, слід ретельно замісити рідку основу. Для цього в кефір необхідно розбити яйце і ретельно збити продукти звичайною виделкою. Далі до них потрібно додати білий цукор, столову соду і йодовану сіль. Розчинивши всі інгредієнти в молоці, до них слід поступово всипати світлу муку. Змішавши компоненти, ви повинні отримати досить в’язку масу. У неї слід обов’язково влити воду. У підсумку ви повинні отримати рідке млинцеве тісто.

начинку приготувати так

Які ще продукти необхідні, щоб зробити млинці з м’ясом? Рецепт від Юлії Висоцької рекомендує наступні інгредієнти для начинки:

  • яловичина свіжа – приблизно 400 г;
  • сіль морська, перець чорний мелений – за смаком;
  • пара цибулин;
  • одна морква;
  • масло рослинне для смаження.

М’ясо необхідно сполоснути і подрібнити в м’ясорубці разом з цибулинами і морквою. Надалі потрібно додати спеції за смаком і гарненько все перемішати.

Після того як фарш буде готовий, його необхідно викласти в сковороду. Коли вся волога випарується, слід додати масло і ретельно обсмажити м’ясо протягом 1/4 години. За цей час начинка повинна стати розсипчастою. На завершення її потрібно повністю остудити.

Як приготувати смачні млинці з м’ясом? Рецепт Юлії Висоцької вимагає використання тільки свіжої яловичини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *