Солянка з тофу.

Ідеєю приготувати солянку послужив той факт, що я ніколи її не їла. Я бачила, як її брали в ресторані мої батьки, бачила, як її готують в гостях, але сама не пробувала жодного разу. Я пам’ятаю, як мене завжди дивувало кількість інгредієнтів.

Взагалі солянка викликала в мене суперечливі почуття. З одного боку, зводив мене з розуму привабливий аромат копченостей, а з іншого – дуже відштовхував міцний наваристий жирний бульйон і маслини. Так, в дитинстві я терпіти не могла оливки і маслини.

З віком смаки змінилися. Наваристі бульйони з м’ясом я так і не полюбила, а ось оливки з маслинами дуже навіть.Настав момент експериментів!Дізналася на сайті Гастроному складу солянки, доопрацювала його, відзначать все, що мені не подобається і додала підходящі, на мій погляд, аналоги.

Вийшов дуже смачний ароматний суп! В рецепті ні слова про солі, її цілком достатньо витягнеться в процесі приготування з огірків, каперсів і маслин.Ділюся з вами моїм рецептом.СОЛЯНКА З ТОФУ.

Інгредієнти:1 велика луковица1 велика морковь3 ст. л нерафінованої соняшникової масла150 г солоних огурцов90 р маслин1 ст. л каперсов4 зубчики чеснока2 ст.

л томатної пасты2 лаврових листа2,5 літра води або бульона1/2 ч. л копченої паприки3 пучка петрушкидолька лимона для подачиДля тофу:250 г класичного тофу2 ст. л соєвого соуса1 ч.

л сушеного чеснока1 ч. л з гіркою розмарина1 ч. л копченої паприки1/3 ч.

л червоного гострого перцаСпособ приготування:1. Для маринаду тофу у мисці змішати соєвий соус, часник сушений, розмарин, копчену паприку і гострий червоний перець. Перемішати.

2. Тофу нарізати невеликими кубиками. Помістити в маринад, ретельно перемішати.

Залишити при кімнатній температурі на 2-3 години.3. Нарізати цибулю та моркву дрібними кубиками.

Часник розрізати на 4 великі пластини. Солоні огірки нарізати дрібною соломкою.4.

У каструлі з товстим дном розігріти 1 ст. л соняшникової олії. Обсмажити цибулю протягом 5 хвилин.

Додати моркву і часник, продовжувати обсмажувати ще 2 хвилини.5. Додати томатну пасту, перемішати.

Залити водою.6. Помістити в каструлю солоні огірки, лаврові листи, каперси і копчену паприку.

Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 15 хвилин або до готовності лука.7.

По готовності супу покласти маслини. Вимкнути плиту, залишити солянку настоюватися 10 хвилин.8.

Розігріти в сковороді 2 ст. л соняшникової олії. Обсмажити тофу на сильному вогні до рум’яної скоринки.

9. Розлити суп по тарілками, додати шматочки копченого, смаженого тофу, посипати січеною петрушкою, прикрасити часточкою лимона. Поперчити за смаком.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *