Як правильно приготувати омлет з молоком на сковороді

Як приготувати омлет по-французьки

Складові:

  • яйця курячі – 3 шт;
  • масло вершкове – 40 грам;
  • сіль – 1/4 чайної ложки;
  • перець чорний мелений – 1/4 чайної ложки.

Інструменти:

  • ємність для збивання – 1 шт;
  • віночок або вилка – 1 шт;
  • сковорідка з товстим дном діаметром 20 см – 1 шт.

Рецепт омлету по-французьки на 1 порцію (150 грам)

  1. Акуратно збиваємо яйця виделкою до однорідної маси без утворення піни. Якщо їх занадто сильно збити омлет вийде пишний, щільний і не пластичний.
  2. Добре розігріваємо сковорідку на середньому вогні і викладаємо масло. Як тільки масло повністю стане рідким, виливаємо яєчну масу рівним шаром. Смажимо на середньому вогні 1-2 хвилини.
  3. Коли підстава і краю запекутся до золотистої скоринки, а середина залишиться трохи в’язкою, то блюдо готовий. Прибираємо вогонь. Посипаємо сіллю і перцем.
  4. Загинаємо два краю до центру на сковорідці і даємо йому трохи постояти, але не більше 15 секунд. І ще раз складаємо навпіл, щоб він став нагадувати велику вафельну трубочку.
  5. Перекладаємо його на тарілку, подаємо до столу з чорним хлібом і свіжими травами.


Омлет по-французьки

З сосисками

Якщо вам набридла одноманітна яєчня, спробуйте такий цікавий варіант. Виглядає блюдо незвично, готується просто і виходить смачно. Апетитний перекус або сніданок за 8 хвилин.

Підготуємо для однієї порції:

  • 1 сосиску;
  • 2 яйця;
  • 2 стол.л. молока;
  • спеції;
  • 1 чайн. л. рослинного масла;
  • 1 чайн.л. майонезу і кетчупу;
  • Листя салату (за бажанням).

омлет з сосискою

Змащуємо злегка маслом сковороду. Варимо сосиску приблизно три хвилини, якщо у вас вона в штучній оболонці, відразу очищайте, а якщо в цій – варіть так, просто зробіть в ній кілька проколів.

Розбиваємо яйця, перемішуємо з молоком, спеціями. Трохи збиваємо виделкою до однорідного стану. Виливаємо в нагріту сковорідку ½ частину яєчної суміші. Розподіляємо по дну тоненьким шаром, обсмажуємо десь 3 хвилини. Якщо утворюються великі бульбашки, необхідно зменшити вогонь. Коли маса застигне, стане тонким яєчним омлетом, викладаємо на край сосиску. За допомогою лопатки скручуємо рулет. Зрушуємо його до бортика, наливаємо решту суміші. Знову трохи обсмажуємо. Загортаємо сосиску другим омлетного шаром, скочується в щільний рулет. Викладаємо на тарілку з салатним листям. Малюємо майонезом і кетчупом візерунок зверху. Можна готувати і з ковбасою, але її краще додати відразу в суміш, а потім вже смажити.

Як приготувати омлет з молоком

Складові:

  • яйця – 4 шт;
  • молоко – 120 грам;
  • сіль – 1/4 чайної ложки;
  • масло вершкове – 40 грам.

Інструменти:

  • ємність з високими бортиками – 1 шт;
  • віночок або вилка – 1 шт;
  • сковорідка з товстим дном діаметром 24 см – 1 шт.

Рецепт омлету з молоком на 2 порції (300 грам):

  1. Візьмемо миску з високими бортиками і акуратно розбиваємо в неї все 4 яйця.
  2. Додаємо сіль і починаємо збивати віночком або вилкою до однорідності. Яйця, збиті до щільної піни, зроблять блюдо більш пишним.
  3. Вливаємо в яєчну масу молоко і перемішуємо.
  4. Розтоплюємо масло на розпеченій сковорідці і виливаємо отриману яєчну масу.
  5. Смажимо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Омлет зазвичай пригорає на сковорідках з тонким дном, так як жар від конфорки занадто швидко проходить через дно і перетворює його в підгорілу кашу.
  6. Після того, як маса майже повністю загусне по краях, накриваємо сковорідку кришкою і вимикаємо плиту.
  7. Даємо постояти під кришкою ще 15 хвилин. За цей час він повністю загусне і остаточно приготуватися, при цьому не підгорить знизу.
  8. Блюдо розкладаємо на тарілки довгою пластикової лопаткою і подаємо до столу.

З молоком

Опис приготування:

Найпростіше і чергове блюдо, яке я можу відразу згадати – це омлет. Яйця з молоком в сковороді – самий звичайний спосіб приготувати омлет. У ста грамах цієї страви міститься приблизно 185 ккал, однак воно відрізняється надзвичайно багатим білковим складом .. В омлеті калорії у вигляді білка містяться в кількості десяти грам на сто грамів продукту. Калорії омлету також містять вуглеводи, але всього два грами на сто грамів продукту. Тому яйця з молоком в сковороді прекрасно підходять в якості багатого сніданку чи обіду людям, які ретельно стежать за своїм харчуванням і фігурою. Успіхів і смачного!
Призначення: На сніданок / На обід / На швидку руку Основний інгредієнт: Молочні продукти / Молоко / Яйця Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Російська кухня

Як приготувати омлет з помідорами

Складові:

  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 100 грам;
  • цибуля ріпчаста свіжа – 1 середня головка;
  • помідор – 1 середній;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • перець чорний, мелений – 1/2 чайної ложки;
  • олія оливкова / соняшникову (дезодорована, рафінована) – 1/2 столової ложки.

Інструменти:

  • ємність для збивання з високими бортиками – 1 шт;
  • віночок або вилка – 1 шт;
  • дошка для нарізки овочів – 1 шт;
  • сковорідка з товстим дном діаметром 24 см – 1 шт.

Рецепт омлету з помідорами на 2 порції (350 грам):

  1. У високій мисці злегка збиваємо яйця віночком або вилкою.
  2. Додаємо в яєчну масу молоко.
  3. На дошці режим цибулю тонкими півкільцями.
  4. Наливаємо масло в розігріту на сильному вогні сковорідку. У масло додаємо порізану цибулю і підсмажуємо його до ніжного жовтого кольору не більше 1 хвилини. Додаємо маленьку щіпку солі.
  5. Поки присмажується цибулю, нарізаємо помідор квадратиками середнього розміру. Коли цибуля готовий, викладаємо на сковорідку помідори і перемішуємо їх з цибулею.
  6. Відразу ж додаємо яйця, перемішані з молоком, і трохи струшуємо сковорідку, щоб маса рівномірніше розподілилася по дну.
  7. Додаємо залишилися сіль і перець.
  8. Зменшуємо вогонь до середнього і смажимо 5-7 хвилин до схоплювання країв і підстави.
  9. Повністю прибираємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин до повного запікання.
  10. Готову страву розкладаємо по тарілках.

Пишний класичний варіант

Дуже часто хочеться омлет зробити пишний, як в дитячому саду. Його можна готувати в мультиварці або в простій сковорідці. Для отримання повітряного «ласощі» за таким рецептом пам’ятайте, що:

  • На 1 яйце слід брати 100 мілілітрів молока;
  • Збивати не будемо, міксером і блендером користуватися теж не варто, просто візьміть вилку або кухонний віночок;
  • Готуємо з закритою кришкою, відкривати її не потрібно, щоб нічого не осіло.

пишний омлет на тарілці

Нам необхідно взяти:

  • 400 мл коров’ячого молока;
  • 4 яйця;
  • 1 чайн.л. рослинний. масла;
  • Спеції.

З’єднуємо все компоненти і розмішуємо. У сковорідку наливаємо масло, переливаємо суміш і робимо невеликий вогонь. Коли все схопиться, закриваємо, вогонь робимо менше і Томім хвилин двадцять.

Як приготувати омлет з ковбасою

Складові:

  • яйця – 3 штуки;
  • молоко – 100 грам;
  • цибуля ріпчаста свіжа – 1 середня головка;
  • ковбаса сирокопчена / салямі – 100 грам;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки;
  • олія оливкова / соняшникову (дезодорована, рафінована) – 1/2 столової ложки.

Інструменти:

  • ємність для збивання з високими бортиками – 1 штука;
  • віночок або вилка – 1 штука;
  • дошка для нарізки овочів і ковбаси – 1 штука;
  • сковорідка з товстим дном діаметром 24 см – 1 штука.

Рецепт омлету з ковбасою на 2 порції (400 грам):

  1. Збиваємо яйця виделкою в високої ємності. Якщо не хочеться возиться з взбиванием виделкою, то візьміть чисту пляшку з-під молока з широкою шийкою і акуратно перелийте в неї яйця. Щільно закрийте кришкою і починайте трясти. Досить 10 секунд і яйця відмінно збиті.
  2. Додаємо в ємність молоко і ще трохи збиваємо.
  3. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
  4. Наливаємо в розігріту сковорідку масло і висипаємо цибулю.
  5. Обсмажуємо цибулю на сильному вогні до ніжної золотистої скоринки, приблизно, півхвилини і трохи солимо.
  6. За час поки буде смажитися цибулю, нарізаємо ковбасу тонкою соломкою. Для приготування омлету краще використовувати ароматні сорти ковбаси. Варена або варено-копчена ковбаса не підходять, вони додадуть страві не дуже приємний аромат.
  7. Додаємо ковбасу до цибулі і трохи обсмажуємо, не більше ніж 10 секунд.
  8. Виливаємо яєчну суміш в сковорідку і рівномірно її розподіляємо.
  9. Додаємо сіль і перець. Якщо обрана ковбаса солона, то кількість солі можна зменшити або не використовувати зовсім.
  10. Смажимо на середньому вогні приблизно 10 хвилин до утворення щільної підсмаженої скоринки.
  11. Прибираємо вогонь і, не накриваючи кришкою, даємо страві трохи постояти і дійти до готовності.
  12. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо зі свіжими овочами.

Рецепти омлету з помідорами і з ковбасою відмінно можуть доповнити один одного досить змішати при обсмажуванні ковбасу і помідори.


З ковбасою

Готуємо посуд та інгредієнти для омлету

Ідеальний варіант для омлету - чавунна сковорода з антипригарним покриттям

Хороша сковорода. Омлет – примхливе страву, яка не буде готуватися в неправильній посуді з тонким або нерівним дном. Ідеальний варіант – чавунна сковорода з антипригарним покриттям, яка рівномірно прогрівається і довго зберігає тепло, хоча для приготування омлету підійде і звичайна тефлоновая сковорідка. Добре, якщо в кришці є отвір для виходу повітря, щоб омлет не вдався занадто водянистим.

Якість яєць. Яйця повинні бути дуже свіжі, бажано домашні, але якщо ви купуєте їх в магазині, намагайтеся вибирати тільки якісну продукцію. Справа в тому, що з поганих яєць неможливо приготувати смачний омлет, як би ви не старалися. Самі підходящі магазинні яйця для омлету – дієтичні і столові добірні. Свіжі яйця мають шкаралупу без блиску і не бувають надто легкими на вагу. Найвідоміший спосіб перевірки – опустити яйця у воду. Свіжі відразу ж тонуть.

Масло. Краще масло для смаження омлету – вершкове: смачне, ароматне. Незважаючи на те що багато смажать омлет на рослинній олії, саме якісне вершкове масло робить блюдо тане і ніжним.

Як приготувати омлет зі шпинатом

Складові:

  • яйця – 3 штуки;
  • молоко – 100 грам;
  • цибуля ріпчаста свіжа – 1 середня головка;
  • шпинат заморожений / свіжий – 50 грам;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • перець чорний, мелений – 1/2 чайної ложки;
  • масло вершкове – 40 грам.

Інструменти:

  • ємність для збивання з високими бортиками – 1 штука;
  • каструля середнього розміру – 1 штука;
  • віночок або вилка – 1 штука;
  • сковорідка з товстим дном діаметром 24 см – 1 штука.

Рецепт омлету зі шпинатом на 2 порції (320 грам):

  1. Якщо використовуємо свіжий шпинат, то починати приготування потрібно з нього. Добре промиваємо шпинат в проточній воді, так як при вирощуванні і зберіганні на шпинат можуть потрапити шкідливі речовини і бактерії.
  2. Кладемо шпинат в каструлю і заливаємо окропом на 1 хвилину. Акуратно зливаємо воду і повторюємо процедуру. Після видалення зайвої вологи викласти листя шпинату на кухонний рушник і дати злегка обсохнути.
  3. Збиваємо яйця виделкою в високої ємності до однорідності.
  4. Додаємо в ємність до яєць молоко і ще трохи збиваємо.
  5. Нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
  6. Кладемо в розігріту сковорідку масло і висипаємо цибулю.
  7. Обсмажуємо цибулю на сильному вогні до ніжної золотистої скоринки, приблизно, півхвилини і трохи солимо.
  8. За час поки буде смажитися цибулю, шаткуємо шпинат і додаємо до цибулі на сковорідку. Обсмажуємо шпинат з цибулею ще 1 хвилину.
  9. Виливаємо яєчну суміш в сковорідку і рівномірно її розподіляємо, злегка перемішуючи з цибулею і шпинатом.
  10. Додаємо сіль і перець.
  11. Смажимо на середньому вогні приблизно 5 хвилин до схоплювання країв.
  12. Прибираємо вогонь, накриваємо омлет кришкою і даємо йому трохи постояти і дійти до готовності.
  13. Звертаємо готову страву навпіл і розкладаємо по тарілках.

Омлет зі шпинатом дуже смачний і корисний. У шпинаті високий вміст антиоксидантів і фолієвої кислоти. Як пишуть в деяких виданнях шпинат протипоказаний людям страждають на сечокам’яну хворобу з високого вмісту в шпинаті оксалатів.

Тамагоякі родом з Японії

Пропонуємо вам швидко приготувати незвичайний японський сніданок. Основою страви є яєчно-молочна суміш і подрібнені овочі. Готують його тоненькими шарами, поступово згортаються в рулетик. Виходить соковито, ніжно. При бажанні ви можете додавати сюди будь-які інгредієнти на свій смак.

Нам потрібно взяти:

  • 1 невелику моркву;
  • 1 цибулину;
  • 3 курячих яйця;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • 1 стол.л. молока і рослинної олії;
  • 1/3 чайн.л. солі і таку ж кількість перцю меленого.

шматочок омлету тримають паличками

Нарізаємо моркву невеликими кубиками. Лучок подрібнюємо. Яйця збиваємо до пінки, проціджуємо їх через дрібне сито. Наливаємо молоко, овочі, солимо, перчимо, розмішуємо. Сковороду розігріваємо, змазуємо. Виливаємо тонкий шар яєчної маси і такий млинець смажимо пару хвилин на повільному вогні. Від країв звертаємо млинець в рулет, залишаємо приблизно 1/3 частина не згорнутої. Пересуваємо млинець на порожнє місце в сковорідці.

Знову змащуємо сковороду, наливаємо стільки ж суміші на вільне наразі місце, смажимо і продовжуємо звертати рулет. Повторюємо таку процедуру до того моменту, поки не закінчиться яєчна маса. Вийшло виріб розрізаємо шматочками на дощечці. Їмо з соусом теріякі або соєвим.

Омлет в духовці

Яєчню з молоком в духовці готують у багатьох сім’ях.

Це ситний, корисний і смачний сніданок, який дає заряд енергії.

Складові:

  • 3 яйця;
  • 100 г. молока;
  • Спеції за смаком;
  • Борошно.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте три яйця, приблизно 100 грам молока, посоліть, додайте спеції;
  2. Гарненько перемішайте всі інгредієнти віночком, але не збивайте. Щоб омлет був більш щільний, можна зробити його з борошном (столова ложка);
  3. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Змастіть форму для запікання олією.
  5. Вибирайте такий посуд, щоб краї були вище 5 см – тоді омлет не “вилізе» назовні.
  6. Влийте яєчну суміш і випікайте до апетитною золотистої скоринки. Якщо омлет, приготовлений в духовці, трохи спаде – це не страшно. Всередині він буде соковитим і повітряним.

З картоплею

Таке незвичайне для нас поєднання інгредієнтів в омлеті дуже навіть люблять в Іспанії. Для різноманітності можна приготувати його і на своїй кухні.

складові

  • 4 картоплини
  • 4 яйця
  • оливкова олія
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком

Очистіть картопля від шкірки і наріжте його соломкою. Щоб він гарненько підсох, просто викладіть його на паперовий рушник всього на пару хвилин. Очистіть цибулю і наріжте його тонкими кружечками. Розігрійте оливкову олію на сковороді і викладіть нарізану картоплю і цибулю. Масло має покривати овочі. Посоліть картоплю і смажте його до готовності, а після злийте зайве масло.

Збийте яйця до однорідної маси. Додайте суміш до овочами і змішайте все. Надішліть напівготовий омлет обсмажувати на сковороді. Смажте до тих пір, поки яєчна маса не загусне. Обсмажте з двох сторін. Готово!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *