Різне

Як приготувати бездріжджове тісто для пиріжків з покрокового рецептом з фото

Рецепт дріжджового тіста на воді

Рецепти домашньої випічки, тісто якої замішується без дріжджів, піде тим, хто не любить довгого очікування і запаху дріжджів. Це тісто має масу переваг, його можна обробляти кількома способами:

  • Пекти в духовці
  • варити
  • Жарити на сковорідці

Залежно від рецепта, різнитися тільки основний інгредієнт для замішування тіста: вода, молоко, сметана, кефір, пиво, маргарин або розсіл. Щоб випічка була пишною, досить додати такі інгредієнти, як сода і кислота (оцтова, молочна, лимонна). На основі бездріжджового тіста можна приготувати безліч страв:

  • Пиріжки смажені і печені
  • чебуреки
  • піца
  • Біляші з м’ясом
  • Вертуни і хмиз
  • пироги
  • ватрушки
  • Вареники та пельмені
  • локшину

Вам знадобиться:

  • Борошно (бажано вищого сорту) – 0,5 кг. (потрібно просіяти – це секрет «вдалою» випічки).
  • Яйце – 2 шт. (бажано використовувати домашні для гарного кольору і смаку готової випічки).
  • Вода (можна замінити на пиво або розсіл з банки) – 200 мл. (розсіл добре підходить для приготування овочевих вареників, пельменів і чебуреків).
  • Рослинний або вершковий жир (не важливо, що є) – 2 ст.л. (якщо тверде, слід топити).
  • Сіль – пару пучок

заміс:

  • Борошно просійте, можна навіть двічі, сформуйте з неї гірку.
  • Яйце необхідно збити.
  • Додайте в невеликих кількостях сіль (а цукор додається, якщо випічка солодка), воду (обов’язково теплу) і масло, або ж палив жир.
  • Якщо ви хочете пекти пиріг або духові пиріжки, соду потрібно гасити кислотою заздалегідь. Для смажених пиріжків, чебуреків, біляшів і піци цього робити не обов’язково.
  • Поверх гірки вливайте рідку частину, зробивши попередньо поглиблення.
  • Добре руками вимішують тісто, змастивши їх маслом (то ж можна зробити і з робочою поверхнею).

спосіб замісу
спосіб замісу

Як зробити тісто без дріжджів

Готується бездріжджова основа для випічки дуже легко і швидко, адже їй не потрібно давати час піднятися – варто тільки замісити і можна відразу приступати до формування виробів. Правда, в деяких рецептах краще використовувати охолоджене тісто, але, як правило, цей процес не може тривати довше 20-30 хвилин. Думаєте, випічка з дріжджового тіста не може бути пишною і повітряної? Ще як може, адже основним інгредієнтом, що відповідає за підйом виробів в духовці або на сковороді, є харчова сода, яка і додасть їм потрібну пишність.

Не використовується сода тільки для простого прісного тіста, інші ж види основи для випічки без дріжджів припускають її наявність в складі. Залежно від основних інгредієнтів, які використовуються в тому чи іншому рецепті, швидке тісто без дріжджів ділиться на такі різновиди:

  • Прісне – замішується з мінімальної кількості продуктів: води, солі, борошна, хоча в деяких рецептах до складу тесту входить яйце. Універсально для пельменів, вареників, чебуреків, піци, локшини.
  • На кефірі, молоці, кисляку або ряжанка – найлегше, м’яке і ніжне тісто для пиріжків без дріжджів. Така випічка за рахунок реакції соди з основним рідким молочним інгредієнтом виходить пишною і повітряної.
  • Здобне – вид бездріжджовий основи, який передбачає наявність у складі здоби: яєць, цукру, сметани, жирів рослинного або тваринного походження. Підходить для печених пиріжків з солодкими начинками, кексів, бісквітів.
  • Заварне – готується способом нагрівання і змішування основних інгредієнтів на вогні. Прісна заварювана основа використовується для вареників, чебуреків, пиріжків. З різновиди з жиром і яйцями випікають еклери, торти, профітролі.
  • Листкове – завдяки особливій технології замішування і наявності вершкового масла в рецептурі, випічка з листкового бездріжджовий основи виходить ніжною, пористої, розсипчастою.
  • Пісочне – бездріжджова основа з борошна і цукру з додаванням жирів, але без розпушувача. За рахунок великої кількості жиру, випічка з нього відрізняється крохкостью, розсипчастою, надзвичайною легкістю. Підходить для печива, Тарту, чізкейк.

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Рецепт пишного дріжджового тіста на кефірі

Тісто, замішане на кефірі без дріжджів, дуже подобається багатьом господиням за швидкість замішування, простоту інгредієнтів і відмінний смак вже готової випічки.

Тісто готується просто:

  • Просійте кілька разів борошно (у виборі борошна завжди віддавайте перевагу вищих сортів).
  • У борошно слід всипати все сипучі і сухі інгредієнти які у вас є і все ретельно перемішати.
  • Кефір (жирність можна використовувати будь-яку, але краще за все – 1-2,5%, чим жирніше кефір – то еластичнішою тісто, а готова випічка смачніше) і масло додається до сипучим інгредієнтів маленькими частинами і кожна ретельно вимішує.

ВАЖЛИВО: Соду гасити не варто, адже замість оцту в самому тесті це зробить молочна кислота в кефірі. Таке тісто ідеально підходить для біляшів, пиріжків і чебуреків. Так само на ньому замішують і ліплять вареники з пельменями.

Для духовий випічки (солодкої, кондитерської) так само можна використовувати для кефіру і бездріжджове тісто, однак для його замішування важливо враховувати кілька нюансів:

  • Кефір чудово замінюється «кисляком» (кисле молоко)
  • Кефір або ж «кисляк» можна розбавляти навпіл з іншими молочними продуктами: сметаною, молоком, сироваткою.
  • Перед замісом обов’язково просівають борошно і не один, а бажано кілька разів (збагачення киснем).
  • У кондитерське тісто слід обов’язково додавати куряче яйце
  • Жир в рецепті може бути рослинним або тваринним, або ж його суміш
  • Цукор в кондитерському тесті так само обов’язковий, а сіль підсилює властивості цукру (тільки її потрібно зовсім мало – щіпка).
  • Пишність кефірних солодкого тесту додати сода (гасити будь-якою кислотою) або розпушувач.

Кефірних бездріжджове тісто
Кефірних бездріжджове тісто

Для пісних вареників без яєць

Найвдаліше пісне тісто для вареників – це заварне. Воно, звичайно, готується без яєць. Однак замішується набагато легше, ніж яєчне. Та й до того ж воно виходить дуже еластичні. До речі, весь процес приготування докладно представлений ось в цьому відео.

З цього тесту можна зробити вареники з картоплею або з капустою. А бажаючі можуть і вареники з вишнею наліпити.

Впевнена, що тепер на вашому столі буде величезна різноманітність пісних смачненького. Я бажаю вам творчого натхнення і вдало одержані страв. Дякую всім, хто сьогодні разом зі мною заводив тісто!

Якщо Вам сподобалися ці рецепти, натискайте на кнопочки соціальних мереж, щоб зберегти їх на своїй сторінці!

Рецепт швидкого дріжджового тіста на майонезі

Тісто без дріжджів, замішане на майонезі – це універсальний заміс на «всякий випадок». Готове тісто виходить досить рідким, але готова випічка завжди насиченою. Цей рецепт підходить тим, хто не любить витрачати багато часу на заміс. Отримане здобне тісто буде жирним і насиченим, про це подбає сам майонез (вибирати слід не менше 50% жирності) і яйця.

Вам знадобиться:

  • Борошно (бажано вищого сорту) – 250-260 м (бажано просіяти 1 або 2 рази).
  • Жирний майонез (50%, 60%, 70%) – 200 м (легкий майонез «зіпсує» структуру тесту, роблячи його занадто рідким).
  • Сметана (середньої жирності в 20% -30%) – 200 м (магазинна або домашня).
  • Яйця – 2-3 шт. (в тісто на чебуреки і біляші можна не додавати).
  • Розпушувач – 1 пакетик в 10 р

заміс:

  • Борошно зсипається в високу миску, до неї додаються всі сипучі інгредієнти рецепту, ретельно розподіляються і перемішуються рівномірно.
  • Туди ж відправте розпушувач
  • Міксером збийте яйця (якщо збивати довго до піни – це подарує тесту м’якість)
  • У яйця влийте майонез і ще раз все збийте міксером
  • Маленькими порціями підбавляти кефір
  • Борошно підсипати по 1 ст.л. і кожну маленьку порцію ретельно розбивайте міксером.

на майонезі
майонезну тісто

Рецепт дріжджового тіста на сметані

Вам знадобиться:

  • Борошно (обов’язково вищого сорту) – 400-450 г.
  • Сметана жирна (20% -30%) – 4-5 ст.л.
  • Яйце – 2-3 (бажано використовувати домашні).
  • Вода – 100-120 мл. (дивіться на густоту і щільність тесту).
  • Сіль і цукор (за потребою)
  • Розпушувач для випічки – 1 пакетик в 10 р

заміс:

  • Борошно слід наситити киснем, тому ретельно і кілька разів просійте її разом з розпушувачем.
  • Збийте міксером або блендером яйце
  • У збиту яєчну масу потрібно додати воду і сметану, все ретельно перебиваючи міксером, щоб в масі не було грудок (для цього добре використовувати теплу воду і сметану, нагріту до кімнатних температур).
  • У рідку основу для тіста потрібно маленькими порціями додавати борошно, не вимикаючи міксер, ретельно розчиняйте всі інгредієнти і замішують однорідну масу. Якщо вона стане щільною, перейдіть на заміс вручну.

Сметанне тісто без дріжджів добре для духових пиріжків
сметанне тісто

Випічка в духовці

Поділюся своїми перевіреними варіантами рецептів для пирогів . Готувати краще всього при температурі 165-175 градусів. Щоб приготувати здобне тісто, вам знадобиться:

  • борошно – приблизно 0,5 кг;
  • сметана – 4-5 ст. ложок;
  • 60-70 м слив. масла;
  • 100 мл молока;
  • пара яєць;
  • 15 г цукру;
  • 5 м солі;
  • 5 м соди.

М’якість тесту досягається вимішуванням:

  1. Замішувати його буквально 2-3 хвилини: в чашу вбити яйця, додати сметану і масло, цукор, сіль.
  2. Перемішати виделкою. Влити молоко, всипати соду і підсипати частинами борошно.
  3. Залишилося вимісити тісто вручну і охолодити перед ліпленням пирога.

Такий рецепт підходить для м’ясних і овочевих начинок.

Для солодких пирогів рецепт краще вибрати на сметані:

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Випічка виходить ніжною, солодкою. Найкраще готувати страву в формі. Якщо начинка дуже соковита, можна попередньо запекти корж 7-10 хвилин в добре розігрітій духовці. Так пиріг приготується рівномірно. Щоб зробити здобне випічку, знадобиться:

  1. У глибоку миску викласти половину склянки сметани, 100 грамів вершкового масла і одне яйце. Міксером збити трохи масу, до однорідності.
  2. Всипати 2 склянки борошна, ¼ чайної ложки соди, півсклянки цукру.
  3. Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. Тісто виходить негусто, не сильно щільне.

Обов’язково охолодіть тісто перед тим, як обробляти його. Пироги можуть довго не черствіти за таким рецептом.

На кефірі:

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Для порціонної випічки з різними начинками пропоную спробувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці . Вони виходять пишні і м’які. Вам знадобиться:

  • 1 стакан кефіру;
  • 3-3,5 склянки борошна;
  • яйце;
  • жовток для змазування;
  • 2 ст. ложки соняшникової олії;
  • 0,3 чайної ложки соди.

Рецепт дріжджового тіста на сироватці

На сироватці можна замішати прекрасне тісто для смажених пиріжків і піци. Так само сироватка послужить основою для духових пирогів. Перевага його в тому, що всі інгредієнти досить доступні і не дороги. В результаті у вас обов’язково вийде м’яка і пластична маса для формування пиріжків, чебуреків, біляшів і іншої випічки.

ВАЖЛИВО: При замішуванні на сироватці важливо дотримуватися одне головне умова – не додати багато борошна (щоб тісто завжди пишним було). Добре так само дати йому постояти перед приготуванням і формуванням випічки.

Вам знадобиться:

  • Борошно – 500-550 м (обов’язково вищого гатунку, її потрібно кілька разів просіяти, щоб випічка була пишною).
  • Сироватка – 350-400 мл. (можна використовувати магазинну, але краще домашня).
  • Маргарин або рослинно-вершкова суміш – 100 г. (можна так само замінити будь-яким жиром).
  • Сіль і цукор – за потребою
  • Розпушувач для випічки – 1 пакетик

готування:

  • Борошно просівається кілька разів разом з розпушувачем.
  • Розтопіть жир або масло, змішайте його з сироваткою, цукром і сіллю.
  • Борошно додається маленькими жменьку
  • Тісто добре місити руками, змастивши їх маслом

Рецепт на сироватці
Рецепт на сироватці

піца

Наступне, що ми розглянемо – піца. В останні роки вона стала не менш популярною, ніж традиційні пиріжки. Якщо ви щасливий володар хлібопічки, то приготування в хлібопічці тесту для піци не відніме у вас ніяких зусиль.

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Піца виходить неймовірно смачною! Навіть після охолодження шматочок цього відкритого пирога наповнює душу радістю, а смакові рецепти – насолодою.

Ніжне молочне пісочне тісто не липне до рук, добре розкочується і завжди пропікається. Щоб приготувати незабутній перекус, вам досить слідувати рецептом:

  1. Візьміть 100 р жирної сметани і розмішайте в ній чайну ложку соди. Викладіть в хлебопечную форму.
  2. Стакан молока підігрійте 30 секунд в мікрохвильовій печі і вбийте в нього одне яйце. Пачку вершкового масла (180 м) розтопіть і додайте до молочно-яєчної суміші. Вилийте в чашу хлібопічки.
  3. Просійте 320 г борошна в окрему чашу. При додаванні в хлібопічку, просійте її повторно. Додайте чайну ложку солі.
  4. Увімкніть режим «бездріжджового тіста» (або «Пісочне»).

Рецепт заварного бездріжджового тіста

Заварне бездріжджове тісто чудово підійде для кондитерської та солодкої випічки: тістечка, пончики, кекси, пиріжки та пироги. Заварювання тіста відбувається на паровій бані.

Вам знадобиться:

  • Борошно – 1 склянка (просіяти ретельно з упаковкою розпушувача).
  • Вода – 250 мл (ви так само можете використовувати молоко будь-якої жирності).
  • Спред (рослинно-вершкова суміш) – 80-90 м (можна використовувати будь-який жир).
  • Яйце – 3-4 шт. (великі, домашні)
  • Сіль – пара пучок
  • Цукор – кілька ст.л.

заміс:

  • Спред слід розтопити в сотейнику
  • У нього всипається сіль, а так же цукор в потрібній кількості і все ретельно розчиняється.
  • Туди ж влийте воду, і все перемішайте, нагрійте і не доводьте до кипіння.
  • Маленькими порціями додавайте борошно, кожну ложку необхідно ретельно розчиняти.
  • Разом з борошном вливайте збиту яєчну масу
  • Коли всі інгредієнти будуть додані, зніміть тісто з парової лазні, але не переставайте заважати протягом 5-10 хвилин.

заміс на
Заварювання тіста без дріжджів

особливості приготування

Рецепти прісного тіста для пиріжків різноманітні. Його замішують на воді, молоці, кефірі, часто в нього додають яйця, сметану, масло. Технологія приготування борошняної основи для домашньої випічки без дріжджів може бути різною. Щоб не допустити помилок, потрібно чітко слідувати інструкції, що супроводжує конкретний рецепт.

  • Чим вище якість борошна, тим смачніше вийдуть з неї пиріжки. Від її якості залежить не тільки смак тесту, але і його еластичність. У високоякісному продукті міститься багато клейковини, завдяки чому тісто виходить еластичним, але міцним. Його можна тонко розкачати і помістити всередину пиріжка багато начинки.
  • Борошно перед використанням необхідно просівати. Робиться це не тільки для очищення її від дрібного сміття і личинок комах, але і для насичення киснем. В результаті борошно стає легкою і пухкої, добре з’єднується з рідкими інгредієнтами, не утворюючи грудок. Випічка з неї виходить більш ніжною і повітряної.
  • У рецепті часто вказується температура рідини, використовуваної для замішування тіста. Дотримуватися цих рекомендації важливо. Якщо подібних рекомендацій в рецепті немає, доцільно використовувати продукти кімнатної температури.
  • У прісне тісто часто додають розпушувач, який робить його більш пишним. Його можна замінити содою, погашеної оцтом. Якщо в якості рідкої основи використовується кефір, соду можна не гасити – цей кисломолочний продукт сам впорається з цим завданням.
  • Тісто на пиріжки має бути м’яким, але добре тримає форму і не прилипає до рук. Відразу після приготування для формування виробів його не використовують. Спочатку йому дають можливість відлежатися протягом 30 хвилин. За цей час клейковина, що міститься в борошні, встигає набрякнути, за рахунок чого тісто стає більш податливим.
  • Якщо ви віддаєте перевагу при готуванні вдаватися до допомоги кухонних гаджетів, замісити тісто для пиріжків можна в хлібопічці. Інгредієнти закладаються в неї в тому порядку, який вказаний виробником. Потім активується програма, призначена для приготування прісного тіста. Якщо такої програми не передбачено, можна скористатися універсальною ( «Тісто», «Замішування тіста»).

Більшість господинь пиріжки з прісного тіста воліють смажити, але їх можна і запікати в духовці.

Рецепт дріжджового пісного тіста

Таке тісто чудово підходить для вареників з капустою, картоплею, ягодами і фруктами. Так само на ньому добре замішувати овочеві чебуреки з помідорами, баклажанами, цибулею і грибами.

Для тіста вам знадобиться:

  • Борошно (бажано вищого сорту) – 0,5 кг. (потрібно просіяти)
  • Вода (розсіл або світле пиво) – 200-220 мл.
  • Рослинна олія або будь-топлений жир – 2-3 ст.л. (якщо тверде, слід топити).
  • Сіль – пару пучок
  • Розпушувач – 1 пакетик

заміс:

  • Борошно просійте з розпушувачем, можна навіть двічі, сформуйте з неї гірку.
  • У гірку борошна вливайте воду і рослинне мало, замішують тісто.
  • Поверх гірки вливайте рідку частину, зробивши попередньо поглиблення.
  • Добре руками вимішують тісто, змастивши їх маслом (то ж можна зробити і з робочою поверхнею).

Пісне тісто без дріжджів
Пісне тісто без дріжджів

Універсальний рецепт для випічки

Класичний рецепт приготування кулінарної основи під пироги складається з мінімального набору інгредієнтів:

  • 500 г борошна;
  • вода;
  • жменю солі.

Етапи роботи:

  1. Перед використанням борошно слід просіяти двічі, залишити на 20-30 хвилин, щоб вона прогрілася.
  2. Додаємо сіль, перемішуємо, робимо невелике заглиблення і потроху вводимо воду (скільки знадобитися).
  3. Починаємо вимішувати тісто, поки воно не стане еластичним і податливим. Зазвичай такий процес займає близько 5 хвилин.
  4. Готовий продукт обертаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник, якщо тісто має використовуватися в найближчим часом. В іншому випадку прісну основу краще заморозити, попередньо розкотивши пластом.

Рецепт дріжджового тіста для пиріжків на сковороді

Смачне і просте тісто – секрет вдалих смажених пиріжків. Рецепт дозволяє вам приготувати м’які пиріжки, які збережуть в цілості соковиту начинку з м’яса, овочів, сиру або фруктів.

Вам знадобиться:

  • Борошно – 450-530 м (кількість борошна слід регулювати самостійно).
  • Вода – 1 склянка (добре підходить для рецепта розсіл, молочна сироватка і навіть світле пиво).
  • Масло або топлений жир – 100-120 мл. (вершковий, суміш, рослинний).
  • Сіль – пара пучок
  • Цукор – кілька ст.л. (в пампушки з маком)

заміс:

  • Борошно просівається, всипте розпушувач в процесі просіювання.
  • На цьому ж етапі додається сіль (в будь-якому випадку) і цукор, якщо пиріжки з фруктами або сиром.
  • Вливайте воду (або будь-який інший «рідкий інгредієнт» і масло (жир) в борошно порційно, невеликими частинами, все перемішуючи.

Рецепт для пиріжків
Рецепт для пиріжків

Як зберігати тісто без дріжджів

Готове бездріжджове тісто оберніть харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику не більше семи діб. У морозильній камері заготовка може зберігатися до чотирьох місяців. Врахуйте, що повторна заморозка тесту неприпустима. Розморозили – і відразу ж приготували вкусняшку.

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Привіт всім-всім: моїм передплатникам, постійним читачам і заглянув на вогник! Хто з нас не любить пироги? Великі, маленькі, солодкі, м’ясні, овочеві, з рибою. Незалежно від вибору, саме тісто задає тон всьому пирогу або пиріжків.

Тверде, сухе або прісне тісто здатне зіпсувати найвишуканішу і соковиту начинку.

Рецепт дріжджового тіста на молоці

Вам знадобиться:

  • Борошно – 500-550 м (обов’язково вищого гатунку, її потрібно кілька разів просіяти, щоб випічка була пишною).
  • Молоко – 350-400 мл. (можна використовувати будь-якої жирності).
  • Маргарин або рослинно-вершкова суміш – 100 г. (можна так само замінити будь-яким жиром).
  • Сіль і цукор – за потребою
  • Розпушувач для випічки – 1 пакетик

готування:

  • Борошно просівається, бажано 2-3 рази і в процесі просіювання в неї можна додати розпушувач.
  • Розтопіть жир, змішайте його з рідкою частиною (вода, розсіл або те, що використовуєте).
  • Борошно втручається поступово і невеликими порціями, ретельно розчиняється, а потім вимішує руками.
  • Тісто чудово підходить для кондитерської випічки

на молоці
на молоці

Рецепт дріжджового тіста на мінералці

Мінералка допоможе вашому тесту без дріжджів бути пишним і еластичним.

Вам знадобиться:

  • Борошно – 450-550 м (дивіться на консистенцію)
  • Мінералка (сильногазована) – 400-500 мл. (потрібно дивитися на щільність тесту).
  • Олія – 5-6 ст.л. (можна використовувати будь-який, або замінити на топлене масло).
  • Цукор і сіль – по перевагах
  • Яйце – 1-2 шт. (якщо потрібно пісне тісто, можете виключити)
  • Розпушувач для випічки – 1 пакетик

готування:

  • Сіль, цукор, борошно і розпушувач слід ретельно перемішати і просіяти (можна двічі).
  • Влийте яйце і замісити тісто
  • Підливайте газовану воду і рослинне масло, замішуючи тісто.

на мінералці
на мінералці

Рецепт листкового дріжджового тіста швидкого приготування

Вам знадобиться:

  • Борошно (просіяне і обов’язково вищого сорту) – 250-300 г. (дивіться на його щільність).
  • Яйце – 1-2 (можна виключити, якщо потрібно пісне тісто).
  • Олія – 150 мл. (можна використовувати будь-який, або вершкове).
  • Вода (сироватка або молоко) – 100-120 мл. (орієнтуватися на густоту тіста).
  • Сіль і цукор (за потребою)
  • Розпушувач для випічки – 1 упаковка в 10 р

заміс:

  • Просіяне борошно ретельно змішайте з розпушувачем.
  • Вбийте яйце, розімніть руками
  • Додайте цукор і сіль, якщо потрібно
  • Вливайте воду (або будь-який інший рідкий інгредієнт) разом з маслом, замішуючи тісто.

'
«Швидке» тісто

Рецепт дріжджового тіста для хліба

Приготувати такий хліб можна, як в хлібопічці, так в мультиварці і в звичайній духовці.

Вам знадобиться:

  • Борошно – 550-600 м (пшеничне, обов’язково просіяти)
  • Вода газована (або звичайна) – 250 мл. (можна замінити на сироватку, дивіться на консистенцію тіста).
  • Олія – 3-4 ст.л. (переважно соняшникова).
  • Закваска – 6-8 ст.л. (можна замінити на 2 ст.л. розпушувача).
  • Цукор – 1-1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

готування:

  • Спочатку змішайте сухі інгредієнти
  • Додайте масло і воду, закваску
  • Руками замісити еластичне тісто, залиште на час
  • Сформуйте кому і запікайте його

Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів

Листкове прісне тісто

Для створення красивої і багатошарової випічки необхідно використання «правильного» тесту.

Щоб його зробити, потрібні такі продукти:

  • 2 ст. борошна;
  • 1 яйце;
  • 300 г маргарину;
  • 100 мл води;
  • ½ ч. Л. лимонної кислоти;
  • ½ ч. Л. солі.

Етапи створення:

  1. Збиваємо яйце з лимонною кислотою і сіллю.
  2. Додаємо трохи теплої води, перемішуємо суміш.
  3. Борошно просіваємо, з’єднуємо з рідкими компонентами. Формуємо щільне тісто, залишаємо на 30 хвилин під кухонною серветкою.
  4. Розминаємо куля, викладаємо по центру маргарин, закриваємо краю пласта, як конверт.
  5. Відправляємо заготовку в холодне місце на 10 хвилин.
  6. Розкачуємо великий качалкою корж товщиною 1 мм, складаємо його вчетверо, залишаємо на 10 хвилин.
  7. Повторюємо процедуру 5-8 разів.
  8. Тісто розділяємо на частини. Одну залишаємо для готування, інші обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в морозильну камеру.

Порада! Щоб під час розкочування листкового тіста його частини не розривалися, слід давати заготівлях час на «відпочинок» після кожного етапу, і бажано відправляти продукт в холод.

Рецепт дріжджового тіста на житнього борошна

Вам знадобиться:

  • Борошно житнє – 450-500 г. (обов’язково просіяти)
  • Вода газована (або звичайна) – 250 мл (дивіться на консистенцію тіста).
  • Олія – 4-5 ст.л. (переважно соняшникова).
  • Закваска – 6-8 ст.л. (можна замінити на 2 ст.л. розпушувача).
  • Цукор – 1-1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

готування:

  • Борошно просійте і змішайте з закваскою (або ж розпушувачем).
  • Додайте цукор і сіль, якщо потрібно
  • Влийте рослинне масло і воду, руками замісити тісто.

Тісто листкове і для смаження

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

Якщо ви вирішили зробити смажені пиріжки, раджу звернути увагу на наступний рецепт смажених пиріжків . Це ще один варіант дієти випічки. Завдяки тому, що вироби смажаться в киплячій рослинній олії під кришкою, вони піднімаються миттєво. Пиріжки виходять з тонким молочним смаком, а корочка довгий час залишається хрусткою.

Я розкрию декілька секретів, як смажені пиріжки вийдуть особливо добре:

  1. Кефір повинен бути жирним.
  2. Соду слід купити свіжу, не старше півроку з дати випуску.
  3. Незалежно від начинки, в кефір треба додати і цукор, і сіль. Це надає тісту збалансований насичений смак.
  4. Білок не варто додавати в випічку, він «садить» тісто. Залиште тільки жовток.
  5. Сметану додати треба обов’язково. Це додасть насичений смак, правильну текстуру і потрібний час гасіння соди.

Дотримуючись цих правил, ви гарантовано приготуєте смачний перекус. Перейдемо до списку інгредієнтів:

  • кефір жирний – 1 стакан;
  • жовток;
  • сметана будь-якої жирності – 2 ст. ложки з гіркою;
  • соняшникова олія – ​​1 ст. ложка;
  • борошно просіяне – 0,4 кг;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сода – 0, 5 ч. ложки.

У чаші змішайте все рідкі інгредієнти і соду. Всипте цукор, сіль, борошно. Готове тісто залиште під плівкою на 20 хвилин для визрівання.

Бездріжджове тісто для пиріжків найсмачніше ніжне

листкове

Залишилося поговорити про листкове тісто. Багато хто вважає його складним, тому що чули про те, що його треба довго розгортати. Як показала моя практика, листкове тісто не доставляє багато клопоту. Досить 15 хвилин і в вашому розпорядженні буде приблизно кілограм розкішних слоек.

Щоб приготувати листкове бездріжджове тісто самостійно, вам знадобиться:

  • вершкове масло – 200 г. (можна замінити свинячим жиром в кількості 150 г. Після випікання, стороннього запаху абсолютно немає);
  • 1 яйце;
  • 3 чашки борошна;
  • чверть ч. ложки 6% -ного оцту;
  • сіль.
  1. Масло виставити на стіл за 3 години. Або заморожене масло натерти на тертці і всипати 2/3 склянки борошна. Виделкою замісити однорідну масу.
  2. В іншу миску просіяти борошно. Яйце розбити в стакан і доповнити його водою до 2/3. Туди ж додати оцет. Цей склад влити в борошно і швидко замісити грудку. Щоб тісто не було жорстким, краще 2-3 ст. ложки борошна залишити на потім.
  3. Качалкою на дошці розкачати тісто в широкий пласт. З краю викласти суміш масла і муки і «запакувати» у вигляді голубца. Обов’язково остудити в холодильнику приблизно 30 хв.
  4. Остиглий кому розкачати в пласт товщиною 1,5 см. Згорнути його навпіл і знову розпластати. Так повторити разів 6-8, можна більше.

Приготоване таким чином тісто можна відразу випікати. Зберігати його можна в морозилці до півроку. Смачного!

Як бачите, різноманітність тесту дає нам немислиме різноманіття випічки. Досить вибрати улюблену начинку і доповнити її будь-яким вподобаним рецептом. Захоплення оточуючих і вихваляння ваших кулінарних здібностей вам забезпечений! На цьому я завершую цю статтю. Поділіться рецептами з друзями в соціальних мережах і ви виберете оптимальний рецепт смачних вихідних або затишного сімейного вечері.

Відео: «бездріжджового тіста для пиріжків»

  • Ідеальне тісто для домашніх пельменів: 3 дуже смачні рецепти, поради
  • Ідеальне сирне тісто для смачної випічки: кращі покрокові рецепти
  • Ідеальне тісто для домашньої піци тонке, м’яке і швидке: 7 чудових рецептів
  • Сирне листкове тісто – що з нього швидко і просто приготувати: 15 найкращих рецептів
  • Як правильно приготувати тісто на млинці на молоці і самі млинці з дірочками
  • Тісто на манти: рецепт класичний узбецький, на воді, кефірі, молоці, без яєць і з яйцями, заварне
  • Найкраще тісто для кошичків закусочних тарталеток в домашніх умовах: рецепти.
  • Пісочне тісто: рецепт для пирога класичний, шоколадно-горіховий
  • Листкове тісто: найпростіший і швидкий рецепт.
  • Дріжджове тісто для пирогів і пиріжків: найсмачніший рецепт
  • Здобне тісто для булочок на дріжджах, найсмачніше і ніжне
  • Печиво горішки зі згущеним молоком, на сметані: класичний рецепт.
  • Тісто для ватрушок: кращі домашні рецепти
  • Як зробити бездріжджове тісто на пиріжки, пироги, булочки, слойки, для піци, хліба
  • Як приготувати тонкі і пишні коржі на сковороді
  • Шоколадні коржі для торта: 7 найкращих рецептів
  • Прості коржі для торта в духовці: рецепти приготування, фото
  • Як готувати такі модні тепер муссовие торти?
  • Пісочні коржі для торта: 14 найкращих рецептів
  • Найпростіші і смачні коржі для торта на сковороді
  • Коржі для торта Наполеон: 5 кращих рецептів
  • Медові коржі для торта: 7 найсмачніших рецептів
  • Бісквітні коржі для торта: 5 кращих рецептів
  • 10 кращих швидких рецептів випічки за 5 хвилин: інгредієнти, опис.

Related posts

Leave a Comment