Зв’язок раку і харчування. Частина 2

Продовжуємо розмову про харчування і як вона допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями. В минулому пості ми розповіли про деякі загальні рекомендації лікарів з приводу дієти, обмежень і корисних продуктів. У цьому поговоримо про вітаміни і антиоксиданти.

Прийнято вважати, що вітаміни завжди і всім корисні, зміцнюють імунітет і допомагають впоратися з хворобою. Вчені з’ясували, що це не так, а вітаміни і антиоксиданти, навпаки, можуть сприяти розвитку раку. Вони корисні для профілактики злоякісних захворювань, але якщо пухлина вже є, безконтрольний прийом вітамінів і Бадів може прискорити її ріст і метастазування.

У 2014 році журнал Science опублікував результати дослідження, показує, що вітамін Е в три рази прискорює ріст пухлини у піддослідних мишей. Також прийом антиоксидантів пов’язаний з швидким метастазуванням пухлин.Це зовсім не означає, що потрібно повністю відмовлятися від прийому вітамінів.

Їх користь незаперечна, а щоб уникнути побічних ефектів потрібно консультуватися з лікарем. Не потрібно додавати в раціон добавки або вітамінні комплекси, тільки тому що вони вважаються корисними або часто з’являються в рекламі. Такі речі потрібно узгоджувати з лікарем та обов’язково наводити довідки самостійно.
Вдумливий підхід допоможе зберегти здоров’я і перемогти хвороби.Стаття написана за інформаційної підтримки порталу: https://hospitals-travel.ru/

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *