Цікаве

Як приготувати домашній майонез

Час подготовки5 хвилин Час приготування 5 минутПорции1ИНГРЕДИЕНТЫ2 шт. Желток125-150 мл Соняшникова масло10 р Горчица1 ст. л.

Сік лимона1 Щіпка солі ДОМАШНІЙ МАЙОНЕЗ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ Відокремте білки від жовтків. Покладіть жовтки і гірчицю в скляну або металеву миску, досить велику для того, щоб в ній можна збити соус віночком. Щоб вам було зручніше збивати, і миска не рухалася, оберніть її складеним в трубочку рушником.

Саме так роблять Le Cordon Blеu. Злегка збийте жовтки з гірчицею за допомогою віночка. Додайте сік лимона і добре збийте суміш.

Вона повинна стати однорідною. В отриману масу маленькою цівкою додайте соняшникову олію, не забуваючи постійно збивати. Трохи додали – збили віночком, ще трохи додали – знову збили віночком.

Коли залишиться останні 5 грам масла, і ви выльете його в соус, добре розмішавши, майонез буде готовий. Ви зможете додавати його в абсолютно будь-які страви в якості холодного соусу. Готувати – це просто! НЕВЕЛИКИЙ СОВЕТЕсли ви хочете зробити майонез більш насиченим або незвичний на смак, додайте в нього спецій.

Не бійтеся експериментувати. Майонез – це основа, в нього можна додавати майже все на світі. Беріть соус як основу і додайте в нього будь-які продукти.

Наприклад, фіалки. Ну, а що? Буде у вас фіалковий майонез. Або трохи шафрану – у вас вийде пряний, жовтуватого відтінку шафрановий майонез.

А якщо додасте сік буряка, то отримаєте соус веселого рожевого кольору.Варто нагадати, що домашній майонез відноситься до швидкопсувних продуктів – після приготування його можна зберігати в холодильнику протягом всього декількох діб.Домашній майонез стане прекрасною заправкою до будь-якого овочевого або м’ясного салату, наприклад, без нього не обійтися для улюбленого багатьма салату олів’є, який я рекомендую приготувати з запечених овочів за моїм рецептом.

ТРОХИ З ІСТОРІЇ МАЙОНЕЗАНа насправді історія майонезу починається в 17-му столітті в провінції Майо – це десь в Іспанії. Одному французькому королю, який завоював цей регіон, стало нудно жити і їсти, і він попросив своїх кухарів здивувати його. Вони і приготували йому холодний соус на основі курячих жовтків з рослинним маслом.

Соус виявився настільки хороший, що користується шаленою популярністю до цих пір. А готувати його насправді – всього чотири хвилини. Так-так, не більше і не менше.

Related posts

Leave a Comment