Поради

Заготівля їжі на місяць!Домашні напівфабрикати!

Полегшить життя будь-якої господині!Всім привіт друзі! Ви на каналі «Кухонний хакер»! Сьогодні я вам розповім як полегшити собі життя, не витрачати години стоячи кожен день біля плити! Адже кожна господиня мріє про це! Ми з вами будемо готувати заготовки на заморозку на місяць. Адже купувати напівфабрикати мені зовсім не хочеться, склад у них дуже сумнівний,тому я віддаю перевагу їх сама, просто виділяємо один вихідний день і робимо заготовки, потім нам залишається просто з вечора перекласти з морозилки в звичайний холодильник ,і вранці просто підсмажити або запекти! Я вам всім обов’язково раджу спробувати, і у вас з’явиться більше часу на себе і своїх близьких! І так,я готую з розрахунку на 3-х осіб, якщо у вас сім’я більше ,беремо більше продуктів.Сьогодні нам знадобиться: 2 цілі курячі тушки;6 кг м’яса (у мене свинина,пару шматочків на кістки, решта вирізка);Курку я буду готувати для однієї людини,тобто для себе т.

к. я не їм м’ясо, свинину на двох( дорослого і дитини).11.

Розбираємо курку по частинах (гомілка,стегно,крило,філе,філе) з двох курок у мене вийшло 4 філе,4 крила,4 стегенця,4 гомілки і 2 набору на суп.Беремо все гомілки і крильця і додаємо до них майонез,спеції для курки,5 зубчиків часнику і 1 головку ріпчастої цибулі. Як ви зрозуміли я роблю маринад,в якому планую заморозити курячі частини.

Добре все перемішуємо,щоб кожен шматочок був в маринаді і перекладаю в пакет.Беремо стегно додаємо туди 5-7 зубчиків часнику, 100 мл соєвого соусу, 1 ст. ложку цукру і пару чайних ложок томатної пасти.

Знову все перемішуємо і кладемо в пакет.Беремо два філе розрізаємо ще на дві частини, відбиваємо , злегка скроплюємо маслом ,солимо і перчимо з кожної сторони.Потім я злегка обсмажую їх з кожної сторони, не до готовності,до злегка золотистої скоринки,на кожен шматочок я викладаю майонез, помідори,ріпчаста цибуля і зверху посипаю сиром.

Загортаємо кожен шматочок у харчову плівку і нам залишається тільки до запекти в духовці!Беремо залишилися дві філе, і нарізаємо дрібними шматочками.Робимо котлетки, я роблю в блендері,але можна в м’ясорубці.Для соковитості можна додати цибулю,кабачок або невеликий шматочок картоплі, але я нічого не додаю,приправляю спеціями і формують котлети,я ще їх обвалюю в паніровці.

Ось що у нас вийшло двох тушок, 16 вечерь для однієї людини,або 5 вечерь для сім’ї з 3х чоловік.Далі беремо м’ясо та обробляємо. Першим ділом я прибираю всю балонь,надлишки жиру і нарізаю на два типи шматочків: на фарш і кубиком(для гуляшу, подливов і т.

д.)ще іноді я залишаю великі цільні шматочки,які можна буде запекти в духовці або приготувати стейк.Дивимося що у мене вийшло: в металевій мисці м’ясо на фарш, в пластиковій на гуляші, рагу, 2 кісточки на суп і ще викроїла 3 шматочка на стейки.

Те,що було на фарш, я роблю фарш,і в процесі додаю цибулю,солю,перчу і вимішую. Далі Від загального кол-ва фаршу я беру 1/4 частина ,і додаю стільки ж відвареного до підлозі готовності рису і ретельно з’єдную щоб вийшла однорідна маса. З цієї маси я готую їжачків,ось такі вони у мене вийшли,коли потрібно буде приготувати, їх залишиться обсмажити і залити підливою.

Беремо ще частина фаршу і з нього я буду робити звичайні котлетки. Сюди можна додати хліб,картоплю або те що ви додаєте, т. к.
у кожної господині свій рецепт! І з залишків фаршу я роблю ось такі маленькі фрикадельки,вони підуть на суп. І так ,з 6 кг свинини у мене вийшли їжачки з розрахунком на 4 вечері,5 пакетів по 400 гр м’ясо кубиком на різні рагу та інше,4 пакети з фаршем в кожному за 500гр., фрикадельки на кілька каструль супу, стейки на одну вечерю ,кілька кісточок на суп і ще котлетки на кілька вечерь!

Related posts

Leave a Comment