Рецепти

Перлова каша – сила наша

Перлова каша – популярний продукт, що отримав свою назву від староруського слова “перли”, що означає – річкові перли. Таку назву було дано крупі з-за рівної гладкої поверхні, а також кольору, який нагадує перли. Просто кажучи, перловка багата вітамінами та поживними речовинами, проста в приготуванні і прекрасний засіб для очищення організму.

Про корисні властивості крупи ми і поговоримо сьогодні.ТОП-5 порад, щоб включити перлову крупу в рационБольшое кількість клітковини допомагає в процесі очищення ШКТ, позбавляється від відкладень на стінках кишечника, усуває запори і сприяє схудненню.Для якнайшвидшого відновлення в післяопераційний період рекомендується приймати відвар перловий крупи.

Він готується або на воді або на молоці. Особливо цей відвар придатний для загоєння ран після оперативного втручання в черевній порожнині. Рецепт відвару такий: 250 г крупи заливається окропом у кількості 1,5 літра.

Після того як відвар закипить варити його необхідно близько 20 хвилин. Отриманий відвар не потрібно проціджувати. Його необхідно вживати в остуженном вигляді 3 рази в день по 100-200 грам.

Зберігання – не більше доби.Нормалізація холестерину завдяки вмісту в складі полісахариду b-глюкан. Речовина міститься у великій кількості і при постійному вживанні здатне нормалізувати рівень холестерину в крові.

Захисна робота організму від проникнення вірусів виконується провітаміном А. Він підвищує імунний захист, тим самим слизова оболонка дихальних шляхів протистоїть чужорідним бактеріям.Перлова крупа – надійний захисник серця.

Завдяки вмісту лізину – важливої амінокислоти, зміцнюється серцевий м’яз, а також знаходиться під захистом очної кришталик.Перлова каша – відмінний варіант для здорового, правильного харчування. Джерело вітамінів і корисних речовин вам забезпечена.

Related posts

Leave a Comment