Дієта

Про користь граната

Гранат. Є думка, що гранат є одним з найперших фруктів, які став вживати осіб. Це чудовий, чудовий плід – джерело вітамінів і мінералів для нашого здоров’я вважається так само лідером по «корисності».

Найцікавіше, що корисно в ньому абсолютно все від коренів до шкурок від плодів. Зернятка граната мають дуже красивий яскравий колір. За це їх дуже люблять застосовувати в оздобленні різних страв: салати, м’ясні страви, різні креми, морозиво, торти – гранат буде хороший скрізь.

Хочу поділитися результатами дуже цікавого дослідження користі від граната, проведеного вченими ізраїльського госпіталю. А саме: гранатовий сік допомагав їх пацієнтам переносити складні процедури й операції, так як містяться в ньому антиоксиданти здатні нейтралізувати шкідливі речовини.Група інших вчених вже з Единбурзького університету вивчала вікові зміни та роль гранатового соку.

Виявилося, що 500 мл гранатового соку щодня здатне знижувати кров’яний тиск, зменшувати ризик інсультів і інфарктів, покращувати сексуальні можливості людини.Найцікавіше, що сік граната сприяє зниженню ймовірності розвитку жирових відкладень в області живота. У гранаті немає нічого даремного, всі його частини надзвичайно корисні.

Плоди граната містять вітаміни, клітковину, мінеральні речовини і мікроелементи – кальцій, магній, калій, марганець, натрій – і дають до 60% соку з високим вмістом антоціанів. У соку культурних сортів граната знаходиться від 8 до 20% цукру (глюкоза і фруктоза), до 10% лимонної, яблучної, щавлевої та інших органічних кислот, фітонциди, азотисті речовини, танін, сірчанокислі, хлористі та інші солі.У околоплоднике, коренях та корі міститься до 32% дубильних речовин.

Кора і коріння гранатового дерева володіють лікарськими властивостями, з листя заварюють цілющий чай. Висушені квіти гранатового дерева заварюють як чай. Користь граната обумовлена його складом, адже гранат — це справжній склад мінералів, вітамінів та інших корисних речовин.

У ньому містяться вітаміни A, C, B1, B2, B6, B12, E і P. З мінералів гранат містить йод, залізо, калій , кремній, кальцій, магній, фосфор, натрій, марганець, мідь, сірку, хром, алюміній, літій нікель. Крім цього, в гранаті містяться 15 амінокислот, яких немає ні в одному іншому фрукті.

Половина цих амінокислот крім граната міститься тільки в м’ясних продуктів — так що користь граната для вегетаріанців і тих, хто дотримується посту, очевидна.Основна користь граната — в його соковитих зернах, причому корисна як м’якоть зерен (а точніше, гранатовий сік), так і кісточки. У гранатовому соку містяться вітаміни та інші корисні речовини, тому його використовують для відновлення організму після операцій або інфекційних захворювань.

Гранатовий сік призначають при астмі, атеросклерозі, анемії (недокрів’ї) і шлункових розладах. Він допомагає знизити крихкість судин, тому його використовують для лікування і профілактики захворювань серцево-судинної системи. Користь граната безсумнівна, тому радимо вам обов’язково включити його в свій зимовий раціон.

Related posts

Leave a Comment