Дієта

Саморобна гранола, яка пахне Індією

Сенсаційна річ для тих з вас, хто любить солодкі сніданки – мега проста і швидка домашня гранола. Корисна, без хімічних добавок і обробленого цукру, а також з ароматом кориці і рожевої води.На півдні Індії пахне корицею і гвоздикою, пахне мускатним горіхом, кардамоном і спеціями масала чай.

Вона також пахне кокосовим маслом і рожевою водою, легкий аромат якого відчувається у жінок у штаті Керала (штат на півдні Індії), вони втирають їх у волосся і шкіру. Ця прості домашні мюслі, для мене як коротка поїздка в Індію, як прогулянка по жарким вулицями Кочина або як великий склянку запашного молочного чаю в невеликому кафе в центрі форту Кочі.ІНГРЕДІЄНТИ – 1 чашка вівсяних пластівців – 1/2 склянки крупно нарізаних улюблених горіхів і сухофруктів (фініки, курага, журавлина)- 1 чайна ложка кориці (або спеції масала чай)- 3 столові ложки рожевої води – 4 столові ложки кленового сиропу – 1 тверда ложка кокосового маслаПОДГОТОВКА1.

Розігрійте масло на великій сковороді, додайте на нього вівсянку і зменшіть вогонь до середнього. Смажити, помішуючи, до золотистого кольору (вони будуть сухими, так і повинно бути).2.

Додати горіхи, все посипати корицею і смажити ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи.3. Додайте до пластівців воду і сироп – смажте, поки маса не буде покрита сиропом, і все буде добре злипатися.

4. Зніміть сковороду з вогню, перенесіть мюслі на деко (або стільницю), облицьований папером для випічки, вирівняйте і залиште до повного охолодження. Зберігати в закритому контейнері.
– рожеву воду можна замінити простою водою – кленовий сироп можна замінити медом – чим довше ви будете готувати пластівці на кроці 1 (і чим вони коричневее), тим більше мюслі буде мати більш помітну гіркота – мені це подобається, тому що вона врівноважує солодкість сиропу – виберіть нерафінована кокосове масло, яке має запах (уникайте його з позначкою «без запаху»)- є мюслі з йогуртом, смузі або в якості закуски

Related posts

Leave a Comment