Рецепти

Естонська кухня: Мульгипудер (Mulgipuder) – каша по-мульгаски

Мульгипудер – в перекладі з естонської мови означає «каша мульков» або «каша по-мульгаски». Мульки – жителі південного району Естонії Мульгимаа, які готують цю кашу з початку XIX століття. Незважаючи на те, що саме це блюдо вважається одним із символів не кухні Мульги, в інших районах Естонії схоже блюдо теж зустрічалося, як стверджує зустрічалося, наприклад під назвою «Латиська каша», «Ледача каша», «Змішана каша», «Жебрацька каша» — напевно від того, що це блюдо просте і дуже поживне, «Власне каша – це картопляне пюре з ячною крупою.

Тому сьогодні рецепту не буде! А кулінарні хитрощі будуть в кінці цієї статті. Якщо ви думаєте, що таке дивне блюдо сьогодні ніхто не їсть, то ви помилилися. Опитування, проведене в Естонії в 2018 році, засвідчило ось що:26% респондентів готують мульгипудер раз на місяць або рідше;47% естонців готують мульгипудер раз в місяць;4% готують раз в тиждень;23% не роблять кашу вдома, що не означає автоматично, що ці люди не їдять її, або не ходять, скажімо по неділях до бабусі на обід.

Ну добре, про те, що рецепта сьогодні не буде – це був жарт!Ось рецепт як правильно приготувати мульгипудер0,5 кг картоплі, який добре разваривается100 г ячної або перлової крупыСольЗамочите попередньо перловку або ячну крупу.  Можете звичайно і не замочувати, а просто поварити крупу довше.Очищену картоплю і крупу покласти в посудину з товстими стінками і залийте водою.

Далі це блюдо можна просто згасити до готовності, а можна накрити кришкою і готувати в духовці, печі або мультиварці – також до готовності.Готову кашу гарненько перемішайте, посоліть і подавайте на стіл.А кулінарні секрети для приготування Мульгипудер читайте на сторінці сайту MyGoodFood.
ru

Related posts

Leave a Comment