Рецепти

Син попросив зварити смачний рис з смужками, як у подруги вдома – сміялися над назвою довго

Всім привіт, вчора у нас в родині знову стався кулінарний казус – поставив син-підліток задачку, так непросту. Прийшов з гостей, від подруги, і весь вечір нахвалював мені ну дуже смачний і великий рис з смужками, що приготувала її мама в мультиварці з курячими крильцями. Довго ми з чоловіком випитували у нього, що це за сорт рису такий.

Я адже зазвичай лише пропарений золотистий купую, і для плову, і просто посмажити підходить, нам подобається, що не розварюється, не перетворюється в “кашу”. Іноді ще у коробках від “Просто” рис “Жасмин” беру в пакетиках – саме для каші на молоці, готується він швидко, стає м’яким. Син рис не дуже любить, в плові їсть, а просто смажена – ні, каже, сухий.

А тут прямо припрошує – дізнайся потім у мами подруги, що за рис незвичайний, ще і в смужку, і зроби! Саме ці смужки мене ввели в ступор, я смугастого рису ще не зустрічала у продажу. Ще почала допитуватися, як це, рис в смужку, як колорадський жук, чи що?Полізла в інтернет, сину фотки рису різного показувати. Ну раз хоче і сподобалося – купимо і зваримо, не такий вже він і дорогий, у нас в середньому пакет вагою 900 грам близько 50-60 рублів коштує.

І буре знайшли, і басматі, і чорний якийсь, і сумішами продається в фасовці. Але син наполягає:- Все не те! Цей рис великий, товстенький, кругляшками, і смужка посередині! І ще, мовить чадо:- Він дешевий взагалі, так подруга сказала. Вони його тепер часто варять, з тих пір як мати з вітчимом розлучилася і одна працює.

Економно виходить і корисно.Чоловік слухав-слухав нашу розмову, засміявся і каже:-А може, раз економно, мама подруги вам перловку варила? А що, солдат в армії нею завжди годують, а раніше – поросятам у селі варили, як зараз пам’ятаю. Я її з дитинства терпіти не можу.

Зате економна каша виходить.Подумала, пригадуючи, як же перловка виглядає, знайшла в гуглі. І точно – ну вилитий “рис з смужками”! І син закивав – це і їли, смакота.

Ось так і вийшло – завдяки синові згадали про перловку – чоловік – про нецікаву, а я – про саму звичайну. Не скажу, що в дитинстві мама часто нам її готувала, але їли, і як кашу, і в сальнику, з потрухами, це взагалі ситне блюдо було і не часте на столах, і смажену з цибулею і морквою. Смак, як пам’ятається, подобався й мені, і сестрам.

Так купу страв з перловки знайти можна або пригадати, і з овочами, і з грибами.Що ж, поїдемо днями в місто, купимо пакет в супермаркеті, подивимося, скільки коштує, раз дешева і економна. А в мультиварці з курячими крильцями зробити і з цибулею, морквою – взагалі не проблема, навіть мамі подруги тепер дзвонити не буду, відволікати від роботи.

А ще з грибами і цибулею зробити можна, ще смачніше вийде. І економно, і ситно, і робити нескладно. Головне – замочити перед варінням ненадовго, або обсмажити перед тим, як воду в сковороду вливати.
А ви хоч раз в житті перловку їли? Як вона вам – фе, фе-е-е-е чи нормально, зійде? Купуєте? Поросятам варив хто небудь?))))

Related posts

Leave a Comment